FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mysterious Deaths of JFK Assassination Witnesses
Quiz about Mysterious Deaths of JFK Assassination Witnesses

Mysterious Deaths of JFK Assassination "Witnesses" Quiz


It is intriguing for conspiracy theorists to note that many people who were "involved" in the JFK assassination died under "curious" circumstances.

A multiple-choice quiz by robert362. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. U.S. Presidents
  8. »
  9. John F. Kennedy

Author
robert362
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
98,941
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1504
Last 3 plays: Guest 136 (6/10), Guest 66 (7/10), Guest 175 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Jack Ruby officially died of natural causes - but Ruby was convinced that people were trying to kill him. Specifically, what did Ruby believe was being done to him? Hint


Question 2 of 10
2. Dorothy Kilgallen died under strange circumstances. With whom did she have contact shortly before her death? Hint


Question 3 of 10
3. One woman is listed in the "curious death" category because she seemed to have had foreknowledge of the shooting of JFK. Which woman is it? Hint


Question 4 of 10
4. Rose Cheramie also appeared to have had advance knowledge of the shooting. How did she officially die? Hint


Question 5 of 10
5. Lee Bowers is also listed in this category. Who is he? Hint


Question 6 of 10
6. David Ferrie died under curious circumstances. What was one of Ferrie's uses to "the conspiracy"? Hint


Question 7 of 10
7. George DeMorhrenschildt died of a gunshot wound. Who was he? Hint


Question 8 of 10
8. Oswald, of course, died as a result of a shooting. Which of the following also died in this manner? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following had a curious death - but is not "famous" for any involvement in the JFK assassination? Hint


Question 10 of 10
10. Which of these gangsters died a violent death that may -or may not - have been connected with the shooting of JFK? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 11 2024 : Guest 136: 6/10
May 09 2024 : Guest 66: 7/10
Apr 22 2024 : Guest 175: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Jack Ruby officially died of natural causes - but Ruby was convinced that people were trying to kill him. Specifically, what did Ruby believe was being done to him?

Answer: Injection of cancer cells

Ruby believed that he was being injected with cancer cells. He died (of cancer) shortly after being hospitalized (for an unrelated condition). Interesting ... but it is certainly possible that Ruby wasn't playing with a full deck.
2. Dorothy Kilgallen died under strange circumstances. With whom did she have contact shortly before her death?

Answer: Jack Ruby

Kilgallen interviewed Ruby - and later stated that she had a great story that would break the Kennedy assassination wide open. She apparently died in bed. There were, however, certain seeming irregularities that have led people to wonder.
3. One woman is listed in the "curious death" category because she seemed to have had foreknowledge of the shooting of JFK. Which woman is it?

Answer: Karyn Kupcinet

Kupcinet, daughter of Chicago tv personality Irv Kupcinet, died in her early twenties - apparently as a result of strangulation. Allegedly, she made a frantic telephone call that warned of the assassination days before it occurred. (On the other hand, she was having some romantic and personal problems and seems to have been walking the edge.)
4. Rose Cheramie also appeared to have had advance knowledge of the shooting. How did she officially die?

Answer: Traffic incident

Cheramie apparently warned of the shooting-to-come, but was not taken seriously. (The alleged incident is depicted in the movie "JFK", when she is tossed from a car at the start of the movie.)
5. Lee Bowers is also listed in this category. Who is he?

Answer: Witness

Bowers died in a traffic accident a few years after the assassination. (Bowers is often linked with the "three tramps" and with his observations of suspicious events around the time of the shooting.)
6. David Ferrie died under curious circumstances. What was one of Ferrie's uses to "the conspiracy"?

Answer: Airplane Pilot

Ferrie, nicely played by Joe Pesci in "JFK", was a very curious person. His death was termed an "accident" - but many people are not satisfied with that explanation.
7. George DeMorhrenschildt died of a gunshot wound. Who was he?

Answer: Acquaintance of Oswald

DeM was a contact for Oswald after Oswald's return to America from the Soviet Union. His wound, however, may well have been self-inflicted.
8. Oswald, of course, died as a result of a shooting. Which of the following also died in this manner?

Answer: J.D. Tippitt

Tippitt is the cop who was killed in Dallas on the day of the assassination. It's uncertain as to whether the shooter was Oswald or someone else ... but there were witnesses who observed someone running away after the shooting. (It's also been said that these witnesses to the escape of Tippit's killer died curiously.)
9. Which of the following had a curious death - but is not "famous" for any involvement in the JFK assassination?

Answer: Mary Jo Kopechne

Payne was Oswald's landlady. Brown was (apparently) LBJ's mistress.
Posner wrote the absurd "Case Closed", defending the "Magic Bullet" -
lone sniper theory.
10. Which of these gangsters died a violent death that may -or may not - have been connected with the shooting of JFK?

Answer: Johnny Roselli

Some say Roselli was one of the shooters. Hoffman is a witness who claimed to have seen suspicious activities prior to the shooting.
Rivel has interviewed individuals with knowledge of the French Mafia activities at that time. Martin worked for Guy Bannister.
Source: Author robert362

This quiz was reviewed by FunTrivia editor coolupway before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us