FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about November 22 1963
Quiz about November 22 1963

November 22, 1963 Trivia Quiz


Most people who were alive on that day can tell you where they were and what they were doing when the news of JFK's assassination came out. This quiz is about that horrible tragedy.

A multiple-choice quiz by Bob9491. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. U.S. Presidents
  8. »
  9. John F. Kennedy

Author
Bob9491
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
350,580
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1838
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 68 (9/10), BigTriviaDawg (9/10), HumblePie7 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What CBS television soap opera was interrupted when the first reports of shots came out of Dallas Texas? Hint


Question 2 of 10
2. Which floor of the Texas School Book Depository were the shots thought to have come from? Hint


Question 3 of 10
3. What hospital was President Kennedy rushed to? Hint


Question 4 of 10
4. What CBS television newsman tearfully announced the President's death? Hint


Question 5 of 10
5. When newly sworn in President Lyndon Johnson spoke to the nation for the first time, he ended his remarks by saying "I ask for your help....and ________" Hint


Question 6 of 10
6. When she realized the President had been shot, his wife Jackie immediately screamed what? Hint


Question 7 of 10
7. Not long after the assassination, President Johnson appointed Chief Justice Earl Warren to head a commission to investigate the assassination. What future President served on that Commission? Hint


Question 8 of 10
8. What type of rifle was accused shooter Lee Harvey Oswald thought to have used? Hint


Question 9 of 10
9. How many shots did the Warren Commission conclude were fired? Hint


Question 10 of 10
10. On the Sunday following the assassination, Oswald himself was shot and killed by Jack Ruby. What was Ruby's real last name? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 68: 9/10
May 26 2024 : BigTriviaDawg: 9/10
May 26 2024 : HumblePie7: 9/10
May 26 2024 : rabbit1964: 3/10
May 13 2024 : Guest 174: 7/10
May 12 2024 : Guest 135: 8/10
May 11 2024 : Guest 136: 9/10
May 10 2024 : Guest 66: 9/10
May 01 2024 : panagos: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What CBS television soap opera was interrupted when the first reports of shots came out of Dallas Texas?

Answer: As the World Turns

The first reports only said that shots were fired at President Kennedy's motorcade, and the network immediately returned to the popular soap.
2. Which floor of the Texas School Book Depository were the shots thought to have come from?

Answer: Sixth

Accused shooter Lee Harvey Oswald was an employee of the Texas School Book Depository. Many witnesses claimed the shots came from the sixth floor while others thought they came from a grassy knoll near Dealey Plaza.
3. What hospital was President Kennedy rushed to?

Answer: Parkland

Much controversy would follow later concerning the security at Parkland. Reporters and outsiders apparently had easy access to the hospital, including the Emergency Room, and conspiracy theorists cite several instances of crucial evidence possibly being tampered with or going missing.
4. What CBS television newsman tearfully announced the President's death?

Answer: Walter Cronkite

Cronkite could barely speak as he made the announcement and removed his glasses to wipe tears from his eyes. Following the official announcement of the President's death all three major networks suspended their regular program and provided commercial-free coverage of this national tragedy for the next four days. Regular programming resumed on Tuesday, November 26th--the day after the funeral and burial. President Johnson had declared Monday, November 25th a "National Day of Mourning".
5. When newly sworn in President Lyndon Johnson spoke to the nation for the first time, he ended his remarks by saying "I ask for your help....and ________"

Answer: God's

Johnson preceded that statement with "I will do my best. That is all I can do". One of Johnson's first acts after JFK's burial was to appoint a commission headed by Chief Supreme Court Justice Earl Warren to investigate the assassination.
6. When she realized the President had been shot, his wife Jackie immediately screamed what?

Answer: Oh no!

Films of the scene show Mrs. Kennedy frantically climbing on the back of the car. Several sources, including her personal Secret Service agent Clint Hill, have stated that she was attempting to get a part of the President's skull that had been blown off by the shot. The most famous of these films was the amateur movie taken by Abraham Zapruder.
7. Not long after the assassination, President Johnson appointed Chief Justice Earl Warren to head a commission to investigate the assassination. What future President served on that Commission?

Answer: Gerald Ford

Ford later wrote a book on Lee Harvey Oswald called "Portrait of the Assassin". A strong proponent of the "lone assassin" theory, Ford's book offered support to that theory, portraying Oswald as a disturbed man and possible Communist sympathizer. Critics of the Warren Commission, however, blasted Ford's book for ignoring evidence that Oswald may have had ties with the CIA and that he may well have been, as Oswald himself put it, a "patsy".
8. What type of rifle was accused shooter Lee Harvey Oswald thought to have used?

Answer: A Mannlicher-Carcano

Oswald was believed to have obtained the rifle by mail order, prompting stronger regulations that made it more difficult to do so in the future.
9. How many shots did the Warren Commission conclude were fired?

Answer: Three

Several years later strong auditory evidence would suggest that at least four shots were fired, indicating a possible conspiracy. Recordings revealed at least four shots, fired too close together to have come from one shooter, thus giving credence to the conspiracy theory. Defenders of the "lone assassin" theory, however, dismiss the recordings as being of poor quality, claiming any "extra" shots heard are merely echoes of the actual shots.
10. On the Sunday following the assassination, Oswald himself was shot and killed by Jack Ruby. What was Ruby's real last name?

Answer: Rubenstein

Ruby was owner of a nightclub called the Carousel Club and was well known to the Dallas police, which apparently made it easier for him to gain access when Oswald was transferred.
Source: Author Bob9491

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us