FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about JFK Assassination Conspiracy Theory 2
Quiz about JFK Assassination Conspiracy Theory 2

JFK Assassination Conspiracy Theory #2 Quiz


Part 2 of the trivia of that awful day in 1963 when John Kennedy was gunned down in Dallas.

A multiple-choice quiz by crusher28. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. U.S. Presidents
  8. »
  9. John F. Kennedy

Author
crusher28
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
71,672
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
2075
Last 3 plays: Guest 82 (10/15), Guest 68 (11/15), Guest 136 (7/15).
- -
Question 1 of 15
1. Who appeared to be leaving the presidential limousine (by climbing over the back) in the moments immediately following the shooting? Hint


Question 2 of 15
2. How fast was the presidential limousine traveling during the 5 to 8 seconds between the shots? Hint


Question 3 of 15
3. Which of the following is not purported to be an alias used by Lee Harvey Oswald? Hint


Question 4 of 15
4. How many different vehicles did Lee Harvey Oswald travel in on November 22? Hint


Question 5 of 15
5. Which was not a phrase or name on the marquee of the Texas Theatre on the day of the assassination? Hint


Question 6 of 15
6. Dallas District Attorney Henry Wade was involved in the prosecution of Jack Ruby for the murder of Lee Harvey Oswald. In the 1970s, he became even better known in the case known as "Roe v. Wade", which dealt with what issue? Hint


Question 7 of 15
7. Chief Justice Earl Warren lent his name to the nickname of the government's investigation - called the Warren Commission - what major political post did he hold before being appointed to the US Supreme Court? Hint


Question 8 of 15
8. What one thing MAY have prevented a shooter from getting a clear view of the president that day? Hint


Question 9 of 15
9. Fill in both blanks with the same word - John Wilkes Booth shot Lincoln in a ___________ and ran to a warehouse, Lee Harvey Oswald shot Kennedy from a warehouse and ran to a ______________ ?

Answer: (One Word)
Question 10 of 15
10. Who said, 'You can't say that Dallas doesn't love you, Mr. President'? Hint


Question 11 of 15
11. Which one of the doctors below did not attend to John F. Kennedy in the emergency room at Parkland Hospital? Hint


Question 12 of 15
12. What Texas law did Secret Service agents break in the chaos of the events of November 22? Hint


Question 13 of 15
13. Who invented the 'Single Bullet Theory'? Hint


Question 14 of 15
14. How did Robert Kennedy get to Air Force One to accompany Jackie Kennedy and his brother's body down the truck-lift at Andrews Air Force Base near Washington, D.C.? Hint


Question 15 of 15
15. Who was first in line to the presidency behind Lyndon Johnson following Kennedy's death? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 82: 10/15
Today : Guest 68: 11/15
May 11 2024 : Guest 136: 7/15
May 09 2024 : Guest 66: 11/15
Apr 29 2024 : Guest 68: 8/15
Apr 23 2024 : Guest 82: 10/15
Apr 22 2024 : Guest 81: 6/15
Apr 10 2024 : mazza47: 8/15
Apr 05 2024 : Guest 174: 9/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who appeared to be leaving the presidential limousine (by climbing over the back) in the moments immediately following the shooting?

Answer: Jackie Kennedy

The famous Zapruder home movie of the assassination shows Jackie Kennedy climbing out on to the trunk of the limousine in the seconds following the fatal head shot. At first it appears that Agent Hill, who has run from the Secret Service follow-up car, is pushing her back in - but in reality she is fetching a piece of skull and returns to the back seat on her own.
2. How fast was the presidential limousine traveling during the 5 to 8 seconds between the shots?

Answer: 11 mph

Analysis of the Zapruder film shows that the limousine traveled at a consistent 11 mph during the whole shooting sequence - in fact the brake lights can be seen to come on in some films. Driver Will Greer was perhaps confused by the echoes in Dealey Plaza and either thought the shots were coming from the front (therefore he slowed) or the shots were actually coming from the front (although no hard evidence can substantiate this).
3. Which of the following is not purported to be an alias used by Lee Harvey Oswald?

Answer: Buell Wesley Frazier

Oswald was reported to have identified himself as Leon Oswald to the Odio sisters, which is controversial because he was supposed to have been in Mexico City at the time. He used O.H. Lee as the registered name at Earlene Roberts rooming house, and his picture was found on a card in his possession at the time of his arrest with the name Alek Hidell on it. Frazier is a real person who gave Oswald a lift to work that fateful morning.
4. How many different vehicles did Lee Harvey Oswald travel in on November 22?

Answer: Four

He came to work in Buell Wesley Frazier's car, after the assassination walked east on Elm Street, then boarded a bus westbound back to Dealey Plaza (!), walked to the bus depot, took a cab to Earlene Robert's rooming house, walked to the Texas Theatre, then had a police car ride from there to police headquarters.
5. Which was not a phrase or name on the marquee of the Texas Theatre on the day of the assassination?

Answer: Victor Mature

Photos of the arrest show that neither Victor Mature nor his name were anywhere near the theatre!
6. Dallas District Attorney Henry Wade was involved in the prosecution of Jack Ruby for the murder of Lee Harvey Oswald. In the 1970s, he became even better known in the case known as "Roe v. Wade", which dealt with what issue?

Answer: Abortion

Henry Wade is the 'Wade' of 'Roe v. Wade', which was the case the US Supreme Court heard to make a landmark ruling that resulted in the legalization of abortion in the United States.
7. Chief Justice Earl Warren lent his name to the nickname of the government's investigation - called the Warren Commission - what major political post did he hold before being appointed to the US Supreme Court?

Answer: Governor of California

He was governor of California and in return for seeing to Dwight Eisenhower's nomination as Republican candidate for president in 1952, he was appointed by Eisenhower to the federal court.
8. What one thing MAY have prevented a shooter from getting a clear view of the president that day?

Answer: Bubble roof for the limousine

After a rainy morning in Ft. Worth, and after Air Force One touched down after the short hop to Love Field, Gov. Connally remarked, 'Our luck is holding, it looks like we'll get sunshine.' The Secret Service therefore did not put up the limousine's bubble top which may have obscured a target from any shooter. BTW - there *WERE* Secret Service agents in the limousine, one driving and one in the passenger seat in the front.
9. Fill in both blanks with the same word - John Wilkes Booth shot Lincoln in a ___________ and ran to a warehouse, Lee Harvey Oswald shot Kennedy from a warehouse and ran to a ______________ ?

Answer: theater

10. Who said, 'You can't say that Dallas doesn't love you, Mr. President'?

Answer: Nellie Connally

Nellie Connally's remark was well intentioned, as there had been worries that Dallasites would create some ugly scenes. Police Chief Curry had even gone on TV in the days previous to warn that bad behaviour would not be tolerated. Unfortunately, this remark was perhaps the last thing said to John Kennedy.
11. Which one of the doctors below did not attend to John F. Kennedy in the emergency room at Parkland Hospital?

Answer: Aubrey 'Al' Rike

Perry performed the tracheotomy, Clark signed the death certificate, and Crenshaw wrote a book saying that Kennedy had been hit from the front. Aubrey Rike worked for the funeral home and it was he who loaded Kennedy's body into a casket at the hospital.
12. What Texas law did Secret Service agents break in the chaos of the events of November 22?

Answer: Interfering with an autopsy

Dr. Earl Rose was the Dallas County medical examiner and attempted to prevent the Secret Service from taking Kennedy's body to Love Field, in preparation for the flight back to Washington. Under Texas law, and with no federal legislation at the time covering the homicide of a president, Rose had legal authority to hold an autopsy. If he had, then most likely no one would be arguing about conspiracy or no conspiracy this day.

While stupid, drinking was not a violation of Texas law.
13. Who invented the 'Single Bullet Theory'?

Answer: Senator Arlen Specter of Pennsylvania

Simply put - not Single Bullet Theory, then there's a conspiracy of some kind, whether large or small is the only question. Three bullets, one wounds James Tague, a bystander, another is the fatal head shot at Zapruder frame 313. The third bullet, then, needs to make 7 wounds in two men, smashing bone in the process, and lodges in John Connally's leg, only to fall out on a hospital stretcher five miles away in pristine condition. Arlen Specter was then a staff lawyer for the Warren Commission and came up with this, even though both the FBI and the Secret Service doubted it could have happened that way.

But Specter's logic demanded it - or else, there was a conspiracy. Strangely enough, both Governor and Nellie Connally's consistent testimony over the years about the timing of the shots shreds the logic, even though they both still believed there was no conspiracy.
14. How did Robert Kennedy get to Air Force One to accompany Jackie Kennedy and his brother's body down the truck-lift at Andrews Air Force Base near Washington, D.C.?

Answer: He boarded the plane at Andrews moments earlier

People who remember seeing Air Force One's landing at Andrews on live T.V. (rare in those days) at first were confused at seeing Bobby on the truck lift. But then it occurred to many, 'How'd he get on that plane?' He'd run up the stairs at the front and bolted through the interior of the jet to get to the back where his brother's body was being unloaded. BTW - it was a non-stop flight from Dallas to Washington that sad day.
15. Who was first in line to the presidency behind Lyndon Johnson following Kennedy's death?

Answer: John McCormack

John W. McCormack was the 88th Speaker of the House of Representatives and by the Constitution of the US, was the 2nd in line after the Vice-President to the presidency. He served from Jan 1963 until Jan 1969.
Source: Author crusher28

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us