FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about JFK and Dallas
Quiz about JFK and Dallas

JFK and Dallas Trivia Quiz


A quiz for hard-core JFK assassination buffs and weekend researchers alike ...

A multiple-choice quiz by joeysez. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. U.S. Presidents
  8. »
  9. John F. Kennedy

Author
joeysez
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
64,431
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2862
Last 3 plays: Guest 68 (7/10), Guest 136 (7/10), Guest 66 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. The other elected official riding with JFK in the presidential limousine was _______ ? Hint


Question 2 of 10
2. Accused assassin Lee Harvey Oswald spent the summer of 1963 handing out pro-Castro leaflets in the streets of which city? Hint


Question 3 of 10
3. Oswald is believed to have made an attempt on the life of a wellknown ultra-conservative retired general in early 1963. Who was he? Hint


Question 4 of 10
4. Oswald claimed the package he brought with him to work the morning of the assassination contained _______ ? Hint


Question 5 of 10
5. Oswald's killer, Jack Ruby, owned which popular Dallas nightclub? Hint


Question 6 of 10
6. The Russian-speaking woman who took in Oswald's wife while the couple was separated in the days leading up to the assassination was _______ ? Hint


Question 7 of 10
7. The movie house where Oswald was arrested the afternoon of the assassination was _______ ? Hint


Question 8 of 10
8. The attorney that Oswald desired for his would-be defense was _______ ? Hint


Question 9 of 10
9. The rifle found on the Depository's 6th floor in the aftermath of the assassination was originally believed to be a _______ ? Hint


Question 10 of 10
10. The driver of the Presidential limousine was _______ ? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 68: 7/10
May 11 2024 : Guest 136: 7/10
May 09 2024 : Guest 66: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The other elected official riding with JFK in the presidential limousine was _______ ?

Answer: John Connally

Texas Governor Connally was also wounded in the shooting, presumably by the so-called 'magic bullet' that first struck the President.
2. Accused assassin Lee Harvey Oswald spent the summer of 1963 handing out pro-Castro leaflets in the streets of which city?

Answer: New Orleans

The leaflets Oswald distributed bore the address 544 Camp Street, a hangout for ultra right-wing anti-Communists!
3. Oswald is believed to have made an attempt on the life of a wellknown ultra-conservative retired general in early 1963. Who was he?

Answer: Edwin Walker

The bullet deflected off Walker's window pane, missing him by inches.
4. Oswald claimed the package he brought with him to work the morning of the assassination contained _______ ?

Answer: curtain rods

Oswald visited his estranged wife the night before the assassination to secretly retrieve his rifle.
5. Oswald's killer, Jack Ruby, owned which popular Dallas nightclub?

Answer: Carousel Club

Many conspiracy theorists claim to have proof that Oswald frequented Ruby's establishment prior to the assassination.
6. The Russian-speaking woman who took in Oswald's wife while the couple was separated in the days leading up to the assassination was _______ ?

Answer: Ruth Paine

Ruth Paine was instrumental in helping Oswald find work at the School Book Depository.
7. The movie house where Oswald was arrested the afternoon of the assassination was _______ ?

Answer: Texas Theater

The double feature that was showing at the time of Oswald's arrest was Cry Of Battle and War Is Hell.
8. The attorney that Oswald desired for his would-be defense was _______ ?

Answer: John Abt

John Abt specialized in high profile cases involving Communist sympathizers.
9. The rifle found on the Depository's 6th floor in the aftermath of the assassination was originally believed to be a _______ ?

Answer: Mauser

The fact that the Carcano was initially mistakenly identified led some conspiracy theorists to conclude that the alleged murder weapon had been planted to incriminate Oswald.
10. The driver of the Presidential limousine was _______ ?

Answer: William Greer

The fact that Greer slowed down to a virtual stop after the initial shots may actually have given Oswald time to fire the final, fatal head shot.
Source: Author joeysez

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us