FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All About John F Kennedy
Quiz about All About John F Kennedy

All About John F. Kennedy Trivia Quiz


I love history and JFK so I thought this quiz would be great. Have fun and enjoy.

A multiple-choice quiz by ker4orcas. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. U.S. Presidents
  8. »
  9. John F. Kennedy

Author
ker4orcas
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
336,401
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
910
Last 3 plays: Guest 104 (9/10), Guest 98 (6/10), Guest 85 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Lee Harvey Oswald was allegedly the man who assassinated JFK. Who else did he murder? Hint


Question 2 of 10
2. What weapon was used to murder JFK? Hint


Question 3 of 10
3. There were four important people in the President's limo that entered Dealey Plaza on the day of the assassination. In the limo there were John F. Kennedy, First Lady Mrs. Kennedy, and Governor John Connally. (The fourth passenger did not include the driver or any secret service.) Who was the fourth passenger? Hint


Question 4 of 10
4. In what year did John F. Kennedy graduate from Harvard University? Hint


Question 5 of 10
5. In 1961 what major program did JFK create? Hint


Question 6 of 10
6. When did JFK first speak of the "New Frontier"? Hint


Question 7 of 10
7. What hospital performed the autopsy of JFK's body? Hint


Question 8 of 10
8. Besides Kennedy and Nixon, who else ran for the presidency in 1960? Hint


Question 9 of 10
9. Who was the Secretary of State when JFK was president? Hint


Question 10 of 10
10. 'My God, it's as bad as __________. The worse I do the more popular I get.' Who, was JFK talking about?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 29 2024 : Guest 104: 9/10
May 16 2024 : Guest 98: 6/10
May 16 2024 : Guest 85: 8/10
May 14 2024 : Guest 86: 3/10
May 11 2024 : Guest 136: 6/10
May 09 2024 : Guest 66: 6/10
May 05 2024 : Johnmcmanners: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Lee Harvey Oswald was allegedly the man who assassinated JFK. Who else did he murder?

Answer: J.D. Tippit

After Oswald shot the president he then ran and murdered Officer J.D. Tippit. On November 24th, 1963 Lee Harvey Oswald was assassinated by Jack Ruby.
2. What weapon was used to murder JFK?

Answer: 6.5 Italian Mannlicher Carcano

The gun at first was believed to be a 7.65 Mauser but then investigators defined it as a 6.5 Italian Mannlicher Carcano.
3. There were four important people in the President's limo that entered Dealey Plaza on the day of the assassination. In the limo there were John F. Kennedy, First Lady Mrs. Kennedy, and Governor John Connally. (The fourth passenger did not include the driver or any secret service.) Who was the fourth passenger?

Answer: Nellie Connally

It just so happens that only two people were injured in the motorcade due to the several shots. Those two people were the President and the Governor.
4. In what year did John F. Kennedy graduate from Harvard University?

Answer: 1940

He majored in political science and then later served in the Navy working on a patrol boat during WWII.
5. In 1961 what major program did JFK create?

Answer: Peace Corps

In 1961 JFK was also involved in the Bay of Pigs invasion which later turned into a disaster.
6. When did JFK first speak of the "New Frontier"?

Answer: nomination speech

The "New Frontier" was considered a slogan so Americans would support him.
7. What hospital performed the autopsy of JFK's body?

Answer: Bethesda Naval Hospital

He was finally put to rest on November 25th 1963. May he rest in peace.
8. Besides Kennedy and Nixon, who else ran for the presidency in 1960?

Answer: Harry F. Byrd

JFK, at the time of his election, won by the smallest amount of popular votes since 1888, which was 118,574 votes. This may seem like a number of votes, but it really isn't.
9. Who was the Secretary of State when JFK was president?

Answer: Dean Rusk

The Secretary of State is the head of the United States Department of State, which works with foreign affairs.
10. 'My God, it's as bad as __________. The worse I do the more popular I get.' Who, was JFK talking about?

Answer: Dwight Eisenhower

He said this after all the bad ridicule from the Bay Of Pigs Invasion. I got this quote from http://www.buzzle.com/articles/facts-about-john-f-kennedy.html
Source: Author ker4orcas

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us