FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about For JFK Assassination Buffs
Quiz about For JFK Assassination Buffs

For JFK Assassination Buffs Trivia Quiz


For JFK assassination 'buffs'

A multiple-choice quiz by robert362. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. U.S. Presidents
  8. »
  9. John F. Kennedy

Author
robert362
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
9,300
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2794
Last 3 plays: Guest 82 (10/10), Guest 68 (8/10), Guest 136 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of these men confessed to participating in the assassination? Hint


Question 2 of 10
2. Oswald was a supect in a shooting that occurred prior to the JFK assassination. Who was the target of this shooting? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the chief of the Dallas police at the time of the assassination? Hint


Question 4 of 10
4. Which author wrote a book entitled 'Case Closed' in support of the 'magic bullet' theory? Hint


Question 5 of 10
5. What was the name of Jack Ruby's club? Hint


Question 6 of 10
6. Who interviewed Jack Ruby while he was in prison? Hint


Question 7 of 10
7. Oswald's movements prior to the assassination involve activities in which areas? Hint


Question 8 of 10
8. It has been suggested that Kennedy might have been thinking (at the time of the assassination) of dropping Lyndon B. Johnson from the 1964 ticket. This was due (in part) to Johnson's involvement in scandals with two men. What were their names? Hint


Question 9 of 10
9. Lee Harvey Oswald served in which branch of the U.S. military? Hint


Question 10 of 10
10. Aside from Kennedy, his wife, and Governor Connally, who was the other passenger of the president's car at the time of the shooting? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 82: 10/10
Today : Guest 68: 8/10
May 11 2024 : Guest 136: 7/10
May 09 2024 : Guest 66: 7/10
Apr 19 2024 : Guest 73: 9/10
Apr 05 2024 : Guest 174: 9/10
Apr 02 2024 : Guest 24: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these men confessed to participating in the assassination?

Answer: James Files

There is a video circulating which contains his confession - but is it credible?
2. Oswald was a supect in a shooting that occurred prior to the JFK assassination. Who was the target of this shooting?

Answer: General Walker

It's still not entirely clear if Oswald participated or what the motive for the shooting was.
3. Who was the chief of the Dallas police at the time of the assassination?

Answer: Jesse Curry

4. Which author wrote a book entitled 'Case Closed' in support of the 'magic bullet' theory?

Answer: Gerald Posner

5. What was the name of Jack Ruby's club?

Answer: Carousel

6. Who interviewed Jack Ruby while he was in prison?

Answer: Dorothy Kilgallen

Kilgallen thought she had turned up some interesting information, but she died before it was disclosed.
7. Oswald's movements prior to the assassination involve activities in which areas?

Answer: New Orleans and Mexico

He was quite active in New Orleans and apparently he also took a trip to Mexico shortly before the assassination.
8. It has been suggested that Kennedy might have been thinking (at the time of the assassination) of dropping Lyndon B. Johnson from the 1964 ticket. This was due (in part) to Johnson's involvement in scandals with two men. What were their names?

Answer: Baker and Estes

Bobby Baker and Billy Sol Estes were major problems for Johnson.
9. Lee Harvey Oswald served in which branch of the U.S. military?

Answer: Marines

10. Aside from Kennedy, his wife, and Governor Connally, who was the other passenger of the president's car at the time of the shooting?

Answer: Mrs. Connally

Source: Author robert362

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us