FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about So You Want to be a Secretary
Quiz about So You Want to be a Secretary

So You Want to be a Secretary Trivia Quiz


Office secretaries need to recognise a lot of jargon and other terms that may only apply in an office environment. How much do you know about some of them?

A multiple-choice quiz by ClaudiaCat. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Business World

Author
ClaudiaCat
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
365,475
Updated
Jan 25 23
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1443
Last 3 plays: elisabeth1 (9/10), Wordpie (10/10), Guest 67 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. I obtained my first ever secretarial role with a major accountancy firm. On my first day I was told to attend an AGM and take minutes using Pitman. Does this mean I was meant to take shorthand notes at the Annual General Meeting?


Question 2 of 10
2. At the commencement of the Annual General Meeting, the chairperson stated for the record that they had enough members present to pass any motions. What word is used to describe the minimum number required for a formal meeting to take place?

Answer: (One Word)
Question 3 of 10
3. For my next job I was instructed to transcribe an audio tape. What did I have to do? Hint


Question 4 of 10
4. This time I was really confused when I was given back work that I had submitted for signature and it was covered in proof-reading marks. The one instruction that threw me was "see rider". What does a rider have to do with anything? Hint


Question 5 of 10
5. At one place where I was working, we received an invoice that had written on the bottom of it the letters "E&OE". I did not understand what this meant. What does it mean? Hint


Question 6 of 10
6. Now I am working at a legal firm, the solicitor asks me to "file the writ" I had just typed. What am I meant to do? Hint


Question 7 of 10
7. My boss asked me to "cc" the CEO the memorandum I was typing. What am I meant to do? Hint


Question 8 of 10
8. My boss instructed me to put the file reference number into a footer. I went into the format and chose header / footer and selected footer and typed in the file reference. Was this the right thing to do?


Question 9 of 10
9. I was doing really well, then suddenly I received back a proofread copy that said "stet". What was I meant to do? Hint


Question 10 of 10
10. I have been in my current job for a year now and am about to have my performance review. I have been told that I am going to be assessed on my KPIs. What are they? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 14 2024 : elisabeth1: 9/10
Jun 25 2024 : Wordpie: 10/10
Jun 03 2024 : Guest 67: 8/10
May 27 2024 : Guest 92: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I obtained my first ever secretarial role with a major accountancy firm. On my first day I was told to attend an AGM and take minutes using Pitman. Does this mean I was meant to take shorthand notes at the Annual General Meeting?

Answer: Yes

Each firm has to have an Annual General Meeting to discuss matters for the following financial year. Pitman is one of a number of shorthand systems used. "Minutes" is the name given to the formal document produced as a record of when and where the meeting took place, who attended and was absent, what was discussed at the meeting and whether anything was passed or not.
2. At the commencement of the Annual General Meeting, the chairperson stated for the record that they had enough members present to pass any motions. What word is used to describe the minimum number required for a formal meeting to take place?

Answer: Quorum

To be able to pass a motion in any meetings of a corporation there must be a quorum. A quorum is the amount of members required to be able to vote, and differs from organisation to organisation, depending on its size. The numbers required for a quorum is stated in the corporation's articles of association or constitution.
3. For my next job I was instructed to transcribe an audio tape. What did I have to do?

Answer: Type up spoken words

Audio or dicta typing is when you listen to a tape or other electronic record and type up word-for-word what was spoken. The documentation is prepared by the secretary and given back to the boss for proof-reading and signing.
4. This time I was really confused when I was given back work that I had submitted for signature and it was covered in proof-reading marks. The one instruction that threw me was "see rider". What does a rider have to do with anything?

Answer: Extra information attached separately

A rider is extra information that was not given in the first instance which is more than can be fitted into the margin. The secretary then adds the extra information into the applicable place as marked in the correspondence / documentation.
5. At one place where I was working, we received an invoice that had written on the bottom of it the letters "E&OE". I did not understand what this meant. What does it mean?

Answer: Errors and Omissions Excepted

Adding the letters "E&OE" to an invoice means that if it contains a mistake, a corrected version can be issued.
6. Now I am working at a legal firm, the solicitor asks me to "file the writ" I had just typed. What am I meant to do?

Answer: Lodge the writ at court

When working in a legal office, when asked to "file a writ", it means to lodge it at the relevant court.

It is interesting though when working in an office if you asked to file something it can sometimes mean to actually put a document in a manilla folder , or also to save a document on an electronic system.
7. My boss asked me to "cc" the CEO the memorandum I was typing. What am I meant to do?

Answer: Send a copy of the memo to the CEO

The letters "cc" stand for "carbon copy", which dates from the typewriter era, when copies were made by using carbon paper. The carbon paper was inserted between two pieces of paper and placed into the typewriter, so that whatever was typed directly onto the top sheet was reproduced on the bottom one.

The letters "bcc" stand for "blind carbon copy", which indicates that the copy is to be given to the copy addressee without the main recipient knowing.
8. My boss instructed me to put the file reference number into a footer. I went into the format and chose header / footer and selected footer and typed in the file reference. Was this the right thing to do?

Answer: Yes

Headers and footers are used extensively in an office environment. Most commonly headers are used for page numbering and footers are used for computer filing references. This is by no means standard as each organisation has their own style of document production.
9. I was doing really well, then suddenly I received back a proofread copy that said "stet". What was I meant to do?

Answer: Keep the typing as the original

"Stet" means to disregard the proof reader's comments and leave the original words in place. Therefore as a secretary I would ignore the proof reading instructions and leave the original text in place.

Stet is from the Latin for "let it stand".
10. I have been in my current job for a year now and am about to have my performance review. I have been told that I am going to be assessed on my KPIs. What are they?

Answer: Key Performance Indicators

KPIs or "key performance indicators" are a great way of assessing employees as long as management gives appropriate indicators for their employees to know what they are aiming at. The indicators need to be achievable and accessible so that employees are able to reach the desired level appropriately.
Source: Author ClaudiaCat

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us