FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Formerly Known As
Quiz about Formerly Known As

Formerly Known As... Trivia Quiz


Many products and services began life under one name, only to change it later. Can you match the original name of the product/service with the subsequent one?

A matching quiz by nyirene330. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Business World

Author
nyirene330
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
393,120
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
583
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: sonicblast (5/10), Guest 72 (1/10), Guest 91 (4/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. PayPal  
  Confinity
2. Snickers  
  BackRub
3. eBay  
  Quantum Computer Services
4. America Online  
  Jerry's Guide to the WWW
5. Nike  
  Research In Motion
6. Yahoo!  
  AuctionWeb
7. Pepsi-Cola  
  Blue Ribbon Sports
8. BlackBerry  
  Marathon (UK)
9. Best Buy  
  Sound of Music
10. Google  
  Brad's Drink





Select each answer

1. PayPal
2. Snickers
3. eBay
4. America Online
5. Nike
6. Yahoo!
7. Pepsi-Cola
8. BlackBerry
9. Best Buy
10. Google

Most Recent Scores
Jul 17 2024 : sonicblast: 5/10
Jul 10 2024 : Guest 72: 1/10
Jul 10 2024 : Guest 91: 4/10
Jul 05 2024 : krajack99: 10/10
Jul 01 2024 : TurkishLizzy: 10/10
Jun 29 2024 : PootyPootwell: 3/10
Jun 29 2024 : workisboring: 3/10
Jun 29 2024 : Peachie13: 10/10
May 29 2024 : Guest 90: 0/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. PayPal

Answer: Confinity

The money transfer service was originally launched in 1999 under the name Confinity. In March 2000, Confinity merged with X.com to become X.com. By 2002, the name had been changed to PayPal which used eBay as its platform for e-commerce. PayPal was then acquired by eBay from 2002 through 2014 when it split off on its own.
2. Snickers

Answer: Marathon (UK)

The candy bar Marathon was first marketed in the United Kingdom until July 1990. Then the Mars company took over the product and changed the name to Snickers, a name used by the Mars Company since 1930, after Frank Mars' favorite horse.
3. eBay

Answer: AuctionWeb

Pierre Omidyar launched AuctionWeb in September 1995. Its goal was to provide a site to bring "together buyers and sellers in an honest and open marketplace". The first item sold was a broken laser pointer (go figure?). In September 1997, after having sold one million items, AuctionWeb was officially renamed eBay.
4. America Online

Answer: Quantum Computer Services

On May 24, 1985, Jim Kinsey founded an online services firm called Quantum Computer Services. In 1989, the name was changed to America Online. The online service was marketed to people who were not familiar with computers (i.e. most everyone at that time). In 2006, the official name became AOL. In 2015, Verizon bought the company.
5. Nike

Answer: Blue Ribbon Sports

In 1964, Phil Knight and Bill Bowerman from the University of Oregon founded Blue Ribbon Sports. BRS was originally created as a distributor for a Japanese shoemaker Onitsuka Tiger (now ASICS). On May 30, 1971, the name was officially changed to Nike, named after the Greek goddess of victory. Nike has become the world's largest supplier of athletic shoes and apparel. "Swoosh".
6. Yahoo!

Answer: Jerry's Guide to the WWW

If you knew that Jerry Yang and David Filo were responsible for Yahoo!, then this was probably easy for you. Actually, in January 1994, two Stanford grad students created a website whose full name was "Jerry and David's Guide to the World Wide Web". It served as a directory of other websites. Just three months later, the site was renamed Yahoo! ("Yet Another Hierarchically Organized Oracle").
7. Pepsi-Cola

Answer: Brad's Drink

In 1893, pharmacist Caleb Bradham of North Carolina was experimenting with fountain drinks to help in digestion and energy, and "Brad's Drink" was born. In 1898, the drink was renamed Pepsi-Cola, incorporating 'dyspepsia' with the kola nuts used in making the drink. In 1931, the company entered bankruptcy and was ultimately bought by the president of the candy manufacturer, Loft's.
8. BlackBerry

Answer: Research In Motion

In 1984, Mike Lazaridis and Douglas Fregin founded Research in Motion (RIM) in Waterloo, Ontario, Canada. The company was a mobile communications pioneer which changed the way we communicated. In fact, their technology went on to win them both an Emmy and an Oscar for technical achievement. On January 13, 2013, Research in Motion officially rebranded itself as BlackBerry.
9. Best Buy

Answer: Sound of Music

Richard Schultze and James Wheeler opened an electronics store in St. Paul, Minnesota in 1966. Specializing in high fidelity stereos, the store was called The Sound of Music (possibly based on the popular 1965 film). By 1978 they had expanded to nine stores. In 1983, the company was renamed Best Buy Company, expanding its products to include home appliances and VCRs.
10. Google

Answer: BackRub

BackRub is perhaps one of the oddest original names for a company. In 1996, as a research project, Stanford grad students Larry Page and Sergey Brin created a new search engine. Referring to the technology involved, i.e., "backlink tracking", they called it BackRub.

The following year, the name was changed to Google, a take off on 'googol' which represents the number 1 followed by 100 zeroes. In 2015, Google became a wholly-owned subsidiary of Alphabet.
Source: Author nyirene330

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us