FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Produce Codes
Quiz about Produce Codes

Produce Codes Trivia Quiz


Have you ever noticed the stickers on bananas that have the number 4011 on them? Have you ever wondered what other produce codes were? Well, if so, this is the quiz for you.

A multiple-choice quiz by crazeecatgrrl. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Business World

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
224,209
Updated
Apr 26 24
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
4771
Last 3 plays: Guest 172 (8/10), irishchic5 (10/10), Guest 159 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. In my quiz, I will give you a sentence with the produce number in place of the produce name. (Note: The numbers I use are the ones used at Kroger stores) Choose the appropriate fruit/vegetable.

A 4030 is a small, fuzzy fruit that is green on the inside.
Hint


Question 2 of 10
2. Proverbially, a daily example of this item with the product code 4015 keeps the doctor away. Hint


Question 3 of 10
3. Bugs Bunny eats a lot of this item with the product code 4561 in the cartoons. Hint


Question 4 of 10
4. A messy fruit usually eaten in the summer and used in seed spitting contests has the product code 4340. Hint


Question 5 of 10
5. This item with the product code 4048 goes well with Corona beer. Hint


Question 6 of 10
6. Kids trying to make money in summer should stock up on this item with the product code 4053, plus sugar and ice. Hint


Question 7 of 10
7. Fried [item with the product code 4506] is a movie! Hint


Question 8 of 10
8. Okra and this item with the product code 4550 are two types of green vegetable that kids usually will not eat. So what is 4550? Hint


Question 9 of 10
9. One common combination of toppings on a baked potato is this item with the product code 4060, and cheese. Hint


Question 10 of 10
10. Ok, you're almost at the end of this quiz. This one is going to be hard.

Some people come through with lots of different vegetables, but I only put one number in. This is because they got the food from this in-store place with the generic product code 1500.
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 05 2024 : Guest 172: 8/10
Jun 03 2024 : irishchic5: 10/10
May 31 2024 : Guest 159: 10/10
May 31 2024 : Guest 97: 8/10
May 31 2024 : rsiegel24: 9/10
May 31 2024 : Eleanor18: 2/10
May 31 2024 : Sandy200: 9/10
May 27 2024 : idlern: 10/10
May 27 2024 : Guest 209: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In my quiz, I will give you a sentence with the produce number in place of the produce name. (Note: The numbers I use are the ones used at Kroger stores) Choose the appropriate fruit/vegetable. A 4030 is a small, fuzzy fruit that is green on the inside.

Answer: kiwi

In my experience as a cashier, I have noticed that bananas are the most commonly purchased produce. Other common produce includes cantaloupes, celery, broccoli, and asparagus.
2. Proverbially, a daily example of this item with the product code 4015 keeps the doctor away.

Answer: apple

There are many different numbers for apples. Some examples are 4015/4016 (Red Delicious), 4020/4021 (Golden Delicious), 4017 (Granny Smith), 3283 (Honeycrisp), and 4131 (Fuji).
3. Bugs Bunny eats a lot of this item with the product code 4561 in the cartoons.

Answer: carrots

At the Kroger stores, any organic produce numbers begin with the number 9. Most produce codes are four digits long, but organic produce codes are five digits long.
4. A messy fruit usually eaten in the summer and used in seed spitting contests has the product code 4340.

Answer: watermelon

An interesting story that happened to me:
I actually dropped a watermelon while I was at work one day. Believe me, watermelons make a big mess when they explode.
5. This item with the product code 4048 goes well with Corona beer.

Answer: lime

Limes are one of the types of produce that is priced by quantity and not by weight. Others include lemons, clementines, cucumbers, green onions, cilantro, parsley, etc.
6. Kids trying to make money in summer should stock up on this item with the product code 4053, plus sugar and ice.

Answer: lemons

Another interesting story:
A guy I work with once asked me, "I've heard of key limes, but what about lock lemons?"
7. Fried [item with the product code 4506] is a movie!

Answer: Green tomatoes

There are several different types of tomatoes. Some examples are 4506 (green), 4776 (yellow), 4799/4800 (slicing), 4664 (vine-ripened), and 4087 (Roma).
8. Okra and this item with the product code 4550 are two types of green vegetable that kids usually will not eat. So what is 4550?

Answer: Brussels sprouts

An interesting story:
The guy mentioned in question 6 also once told me that brussels sprouts were miniature heads of lettuce.
9. One common combination of toppings on a baked potato is this item with the product code 4060, and cheese.

Answer: broccoli

I was always told as a kid that broccoli was really trees. Yummy! Also, when I was little, I would eat the leaves off the broccoli when my mom and I went through the produce section at grocery stores.
10. Ok, you're almost at the end of this quiz. This one is going to be hard. Some people come through with lots of different vegetables, but I only put one number in. This is because they got the food from this in-store place with the generic product code 1500.

Answer: Salad bar

For the salad bar, we have to put in different tare numbers depending on what container the people put the food in. That way the customer isn't charged for the container.

Hope you had fun taking my quiz.
Source: Author crazeecatgrrl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LeoDaVinci before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us