FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Things You May Not Know About eBay
Quiz about Things You May Not Know About eBay

Things You May Not Know About eBay Quiz


I love to buy and sell on eBay! These are some of the things I didn't know before setting up my store. Hopefully you will get a little insight into this world-famous website.

A multiple-choice quiz by jennymyers888. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Business World

Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
394,509
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
352
- -
Question 1 of 10
1. What kind of fees do sellers have to pay AFTER their item sells on eBay? Hint


Question 2 of 10
2. When selling a shirt that is 1 pound or less, what is the typical (and usually cheapest) way to ship the item through the US postal service? Hint


Question 3 of 10
3. When was eBay founded? Hint


Question 4 of 10
4. Famously, what was one of the first items sold on the site now known as eBay? Hint


Question 5 of 10
5. What secured payment option is offered through eBay for buyers? Hint


Question 6 of 10
6. Which of these items can you NOT sell on eBay? Hint


Question 7 of 10
7. Can you sell to countries other than your own on eBay?


Question 8 of 10
8. In which US state are the eBay headquarters located? Hint


Question 9 of 10
9. Does eBay have holidays in which it closes down?


Question 10 of 10
10. Who is the founder of eBay? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What kind of fees do sellers have to pay AFTER their item sells on eBay?

Answer: Final value fee

A final value fee is what a seller must pay to eBay after the item is sold. These percentages can vary depending on the category of item, and price it was sold at. An insertion fee is a fee that is paid to list the item being sold.
2. When selling a shirt that is 1 pound or less, what is the typical (and usually cheapest) way to ship the item through the US postal service?

Answer: First class mail

First class mail is the cheapest way to ship a non-breakable item such as shirts, letters, etc. Flat rate and priority mail are more expensive.
Shirts are not included in media mail.
3. When was eBay founded?

Answer: 1995

September 3rd 1995 is when eBay first started out. The first site was called auction web, until the name changed to what we now know - eBay.
4. Famously, what was one of the first items sold on the site now known as eBay?

Answer: A broken laser pointer

A broken laser pointer was sold to a collector of broken lasers! The owner of eBay even contacted the winning bidder to ask if he knew it was broken before the sale closed.
5. What secured payment option is offered through eBay for buyers?

Answer: Paypal

You must have a paypal account to buy on eBay. eBay used to accept credit cards, but now it is solely linked through a buyer's paypal account. This makes eBay more secure, but also accounts for paypal fees for sellers as well.
6. Which of these items can you NOT sell on eBay?

Answer: Active Firearms

Actual, active firearms can't be listed, but certain firearm parts and accessories are permitted.
7. Can you sell to countries other than your own on eBay?

Answer: Yes

eBay has a global shipping program which allows sellers to sell to other countries. The global shipping program allows each area to have a designated place where all of the items that are sold are sent,then are re-packaged and shipped out to the correct country.
8. In which US state are the eBay headquarters located?

Answer: California

San Jose California is where the headquarters for eBay are located.
9. Does eBay have holidays in which it closes down?

Answer: No

eBay does not close for public holidays, meaning that people can buy and sell anytime, anywhere. They will have longer shipping times, however, if an item is purchased during a holiday in which local post offices are closed.
10. Who is the founder of eBay?

Answer: Pierre Omidyar

Pierre is a French american entrepreneur, who has made billions through websites like eBay. He served as chairman from 1998 to 2015. He became a billionaire at the age of 31!
Source: Author jennymyers888

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us