FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Product Placement
Quiz about Product Placement

Product Placement Trivia Quiz


Corporations spend megabucks to place their products -- prominently or subtly -- in movies and TV shows. In this Fun Trivia quiz we do the job for free. Look for the recognizable brand name placed strategically into each sentence. The first one is easy.

A multiple-choice quiz by JepRD. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Business World

Author
JepRD
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
405,486
Updated
Mar 02 24
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
344
Last 3 plays: mspurple54 (10/10), desertloca (6/10), Mark2617 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. That bronco named "Star" bucks like there was too much caffeine in his trough.

Answer: (One word)
Question 2 of 10
2. It made me cry when I saw that the museum placed the Paul Klee next to the Paul Cezanne. Hint


Question 3 of 10
3. Pepe has been so full of pep since guzzling that super-sugary soda pop.

Answer: (One word)
Question 4 of 10
4. Leave the package-delivery logistics to me, I am a zoning whiz. Hint


Question 5 of 10
5. Those chocolate bars are for our grandmothers. Hey, hey, I'm talking to you!

Answer: (One Word)
Question 6 of 10
6. When you get back from the laundromat, telephone me and I'll explain where to find the Barbie dolls. Hint


Question 7 of 10
7. Sure, sure, Mac, okey dokey...we'll get a rum and some kind of mixer when we land. Hint


Question 8 of 10
8. The Chamber of Commerce designated a German luxury car as its "official vehicle". Hint


Question 9 of 10
9. During the flood, we built a quick raft to paddle to the store for a box of Mac & Cheese.

Answer: (One word)
Question 10 of 10
10. Once you buy the app, let me show you how to use it on my Mac. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 22 2024 : mspurple54: 10/10
May 22 2024 : desertloca: 6/10
May 15 2024 : Mark2617: 6/10
May 15 2024 : jmac5cicada: 9/10
May 14 2024 : Guest 172: 7/10
May 08 2024 : rainbowriver: 10/10
Apr 30 2024 : Scooby83: 8/10
Apr 27 2024 : ankitankurddit: 8/10
Apr 26 2024 : masfon: 6/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. That bronco named "Star" bucks like there was too much caffeine in his trough.

Answer: Starbucks

The first Starbucks coffee store opened in Seattle, Washington in 1971. Eventually more branches appeared in Seattle. In 1992 the company went public. Today Starbucks bills itself as the largest coffee shop chain in the world and boasts thousands of stores throughout the United States and in other countries -- not to mention being placed this quiz.
2. It made me cry when I saw that the museum placed the Paul Klee next to the Paul Cezanne.

Answer: Kleenex

Created for removing facial cream, the Kleenex tissue first appeared in 1924. Eventually people began using Kleenex as a disposable handkerchief. Colored versions were introduced in 1929 and pocket-size sheets popped up in 1932. Today Kleenex, manufactured by Kimberly Clark Worldwide, is so universally used, it has become a generic name for facial tissue.
3. Pepe has been so full of pep since guzzling that super-sugary soda pop.

Answer: Pepsi

Caleb Bradham, a North Carolina pharmacist, concocted a soda to compete with Coca-Cola. He named his creation Pepsi-Cola in 1898. Bradham's company and formula were purchased in 1931 by candy manufacturer Charles Guth. He reworked the ingredients of the cola to create a new version of Pepsi. By the late 20th century, Pepsi was also being sold in Russia and around the world.
4. Leave the package-delivery logistics to me, I am a zoning whiz.

Answer: Amazon

Founded by Jeff Bezos as an online bookstore in 1994, Amazon has exploded into a gigantic retail juggernaut that sells pretty much anything to pretty much anybody. Amazon has also become a major technology company -- offering a wide range of low-end and very high end solutions to individuals, companies and government.
5. Those chocolate bars are for our grandmothers. Hey, hey, I'm talking to you!

Answer: Hershey

The small confectionery concern that has bloomed into the global conglomerate Hershey Company was started in 1894 by Milton Hershey in Pennsylvania. The iconic Hershey chocolate bar was rolled out in 1900; bite-size Hershey's Kisses in 1907.
6. When you get back from the laundromat, telephone me and I'll explain where to find the Barbie dolls.

Answer: Mattel

Founded in California in 1945, Mattel today is a mega corporation that sells a vast array of toys -- including Barbie dolls, Hot Wheels miniature racing cars and UNO card games -- throughout the world. Mattel also produces video games, various forms of entertainment programs and other popular diversions. Total revenue in 2022 was more than $5 billion.
7. Sure, sure, Mac, okey dokey...we'll get a rum and some kind of mixer when we land.

Answer: Coke

The Coca Cola Company, which makes the ubiquitous carbonated soda pop Coke, was launched in Atlanta, Georgia in the late 19th century. Today the world-wide corporation markets hundreds of brands -- such as Dasani bottled water, Minute Maid juice drinks and Full Throttle energy drinks. In 2020, the company employed more than 80,000 people worldwide.
8. The Chamber of Commerce designated a German luxury car as its "official vehicle".

Answer: Mercedes

In 1901, Daimler Motoren Gesellschaft - a German pioneer in the engineering and auto manufacturing industry -- sold its initial four-cylinder Mercedes automobiles. In 1926, Daimler merged with the Benz company - which rolled out cars and trucks. The partnership was the first to produce passenger autos with diesel engines and the Mercedes-Benz diesel-powered classic was born in 1936. Today the car is often just called a Mercedes.
9. During the flood, we built a quick raft to paddle to the store for a box of Mac & Cheese.

Answer: Kraft

In the earliest years of the 20th century, James L. Kraft founded a wholesale cheese business in Chicago. Over the years, Kraft's company improved its cheese processing techniques and when World War II broke out, Kraft supplied a lot of cheese to the US military because it was slow to spoil.

In 2012 the Kraft Foods Inc. changed its name to Mondelez International. And in 2015, a subsidiary merged with H. J. Heinz. You can still find -- and place -- Kraft brand products, such as processed cheese singles, mayonnaise and macaroni & cheese.
10. Once you buy the app, let me show you how to use it on my Mac.

Answer: Apple

Apple Inc., world-famous makers of computers and personal digital tools -- such as phones and watches -- was started in 1976 by Steve Jobs and Steve Wozniak. The company originated in a residential garage and today is one of the largest corporations on Planet Earth with revenue of $383 billion in 2023. Not sure Apple really needs any product placement.
Source: Author JepRD

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us