Quiz about The 1965 Mustang
Quiz about The 1965 Mustang

The 1965 Mustang Trivia Quiz


How much do you know about the 1965 Mustang?

A multiple-choice quiz by ponycargirl. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Cars
  8. »
  9. Ford

Author
ponycargirl
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
301,201
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
809
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 107 (3/10), Guest 172 (7/10), NovaRacing (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. How many body styles were there to choose from in 1965? Hint

3
2
1
4

2. What was the specific name of the factory color of a "white" Mustang? Hint

Perry White
Winter White
Wimbledon White
Arctic White

3. All 1965 Mustangs came equipped from the factory with back up lights.

True
False

4. Prior to its official release, by what name did the Ford company refer to the Mustang? Hint

Cougar
All of these names are correct.
Special Falcon
T-5

5. In 1965 three factories built the Mustang. Choose the location that did not. Hint

Metachen, New Jersey
Dearborn, Michigan
Flint, Michigan
San Jose, California

6. Mustangs were built in 1965 with an option of either bucket seats or bench seats.

True
False

7. The Pony Interior was available as an option in 1965.

True
False

8. How many total Mustangs were made in 1965? Hint

50,000
500
500,000+
5,000

9. According to Carroll Shelby, the '65 Mustangs looked like they were marketed with which group in mind? Hint

Teenagers
Elderly
Families
Secretaries

10. Who was the director of the Ford project to build a show car demonstrating the "Total Performance-Powered by Ford" concept? Hint

Carroll Shelby
Ponycargirl
Stanley Tucker
Lee Iacocca


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many body styles were there to choose from in 1965?

Answer: 3

Buyers could choose from a standard Convertible at $2,557; a standard Coupe at $2,320, and a standard Fastback at $2,533.
2. What was the specific name of the factory color of a "white" Mustang?

Answer: Wimbledon White

There were 18 exterior colors available in 1965, including Raven Black, Champagne Beige, Poppy Red, and Sunlight Yellow.
3. All 1965 Mustangs came equipped from the factory with back up lights.

Answer: False

Back-up lights were a factory option, and cost $10.70. In addition, power brakes were $42, padded visors were $4.70, and air conditioning, the most expensive option, was $283.
4. Prior to its official release, by what name did the Ford company refer to the Mustang?

Answer: All of these names are correct.

Inside Ford, the car was called by one of the above names as late as September 1962. Ford stylist John Najjar, inspired by the P-51 Mustang fighter bomber that was flown in World War II, suggested that the new car be called by the same name. Ford's advertising agency, J.W Thompson, was asked to develop a list of names for the car.

The list contained 6,000 names; the final six were: Cougar, Bronco, Puma, Cheetah, Colt, and Mustang. From November 1962 onward the new car was called Mustang.
5. In 1965 three factories built the Mustang. Choose the location that did not.

Answer: Flint, Michigan

The code for the factory is part of the vehicle's VIN number. Dearborn is coded F, R represents San Jose, and T stands for Metachen.
6. Mustangs were built in 1965 with an option of either bucket seats or bench seats.

Answer: True

Although more cars were sold with bucket seats, bench seats were an option. There were 2,111 Convertibles and 14,905 Coupes made with bench seats.
7. The Pony Interior was available as an option in 1965.

Answer: True

People who wanted to splurge could spend $107.08 on the Interior Decor Group, which is commonly called a Pony Interior. It features the Ford Mustang emblem and a galloping pony.
8. How many total Mustangs were made in 1965?

Answer: 500,000+

A total of 559,451 Mustangs were made in 1965.
9. According to Carroll Shelby, the '65 Mustangs looked like they were marketed with which group in mind?

Answer: Secretaries

Carroll Shelby was the first to call the Mustang a "secretaries car." He was brought into the project to give the Mustang a bolder image. Between 1965-1970 approximately 13,900 Shelby Mustangs were produced.
10. Who was the director of the Ford project to build a show car demonstrating the "Total Performance-Powered by Ford" concept?

Answer: Lee Iacocca

Lee Iacocca is considered to be the Father of the Mustang. Stanley Tucker, a Eastern Provincial Airlines pilot, saw a Mustang convertible at his hometown dealership two weeks before the debut. He bought the car on the spot, and became the first owner anywhere in America.

His car carried the serial number 100001. Although Tucker did not want to give up his car, he traded his first Mustang with 10,000 original miles (after a lot of negotiating) with Ford Motor Company for a new 1966 Mustang convertible. Today is the car is in the Henry Ford Museum in Dearborn, Michigan.
Source: Author ponycargirl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 07 2023 : Guest 107: 3/10
Feb 05 2023 : Guest 172: 7/10
Jan 25 2023 : NovaRacing: 9/10
Jan 25 2023 : Guest 166: 4/10
Jan 24 2023 : Guest 166: 4/10
Jan 15 2023 : Guest 67: 4/10
Jan 15 2023 : Guest 71: 7/10
Jan 14 2023 : Guest 104: 5/10
Jan 13 2023 : Michelle922: 2/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series Cars!!:

My name is ponycargirl! Need I say more? My husband is a car guy. I am a car girl who loves Ford Mustangs!

  1. End Of The Line! Average
  2. Tales of the Car Run Average
  3. Who's Who: Radiator Springs Easier
  4. Smokers Outside the Hospital Doors Easier
  5. The 1965 Mustang Tough

2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us