Quiz about White House Kids Bush Girls
Quiz about White House Kids Bush Girls

White House Kids: Bush Girls Trivia Quiz


In U.S. Presidential history, there have been few children in the White House. The interesting daughters of George W. and Laura Bush gave us plenty to talk about.

A multiple-choice quiz by Godwit. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Presidential Trivia
  8. »
  9. President's Families

Author
Godwit
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
319,179
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
783
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 71 (8/10), mariappank511 (5/10), Guest 99 (8/10).
1. George W. and Laura Bush came into the White House in 2001, by the narrowest margin in over a century. They brought with them two grown daughters, named this. Hint

Laura and Jenna
Tricia and Amy
Karen and Cindy
Jenna and Barbara

2. There's something about these White House children that had never happened with a seated White House president before. Hint

They were born in the White House
They are adopted
They are twins
They are the president's step children

3. In their first year as presidential daughters, news went around the world when both of them were arrested, each on two different occasions, while attending the University of Texas. Why were they arrested? Hint

Careless driving
Sassing the president
Theft
Drinking alcohol and using fake identifcation

4. During their White House years, both daughters did something else unusual that made them visible across the planet. Most people would say this was a positive event. What was that? Hint

Joined a reality TV show
A "Vogue" magazine photo shoot
Ran for political office
Competed in a beauty contest

5. Jenna Bush made the world news again when she was photographed doing this to a group of reporters. Hint

Stuck out her tongue
Leaked information
The moon
Hit them with a protest sign

6. Now graduated, and at age 22 years, and seasoned speakers, the White House children settled down and found their way. Barbara studied at Yale. Jenna went to Paraguay and a number of other countries, where she did what? Hint

UNICEF volunteer
Climbed mountains
Joined a commune
Attended Mardi Gras

7. May 10th, 2008, Jenna married Henry Chase Hager. They had the reception at the White House, but they married where? Hint

The Bush ranch in Texas
Disney World
Camp David
Bush family estate in Connecticut

8. In 1914, Eleanor Wilson married at the White House. In 1967, Lynda Johnson married in the East Room. What was put forth as a likely reason Jenna did not marry at the White House? Hint

Her brothers lived in Texas
The Texas ranch had solar panels
No barbecued ribs in Washington
Her father's strict privacy rules

9. Although initially Jenna asked her father not to run for office at all, she and Barbara both did what while he was at the White House? Hint

Gave testimony to the Senate
Asked their mother to run
Campaigned for his re-election
Joined the military

10. Barbara worked at the National Smithsonian Institute in Washington, D.C., and then moved into work with this type of health care patient. Hint

Children with alcoholism
Patients with speech impediments
Diabetes
Those with AIDS


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. George W. and Laura Bush came into the White House in 2001, by the narrowest margin in over a century. They brought with them two grown daughters, named this.

Answer: Jenna and Barbara

The daughters are named Jenna Welch and Barbara Pierce, after their grandmothers. Jenna was called by the code name Twinkle while in the White House. Barbara was called Turquoise. Tricia Nixon and Amy Carter were also White House children.
2. There's something about these White House children that had never happened with a seated White House president before.

Answer: They are twins

Born 25 November, 1981, the Bush twins are fraternal. Brunette Barbara was born first. Jenna is blonde. They also differ in height. They were nineteen when they moved into the White House. That year three serving freshman Senators also had twin children. Former U.S. Vice President Nelson Rockefeller had twins.

The late Robert Kennedy has twin grandchildren. Cleopatra, the Queen of Egypt, had a boy/girl set of twins with Marc Anthony.
3. In their first year as presidential daughters, news went around the world when both of them were arrested, each on two different occasions, while attending the University of Texas. Why were they arrested?

Answer: Drinking alcohol and using fake identifcation

The legal age for drinking in Texas was 21. The twins were halfway into twenty. The Bush family has suffered drinking troubles. Their father George W. was arrested in 1976 for driving under the influence. He has said he quit drinking on his 40th birthday.

A cousin of the twins also had a drinking-related arrest. The Bush twins frequently made negative headlines worldwide, such as in Argentina when they were politely asked to leave after creating "chaos".
4. During their White House years, both daughters did something else unusual that made them visible across the planet. Most people would say this was a positive event. What was that?

Answer: A "Vogue" magazine photo shoot

Just after college graduation, the twins announced they would soon join the campaign trail for their father's re-election. Both twins gave a seven-page interview and photo shoot for "Vogue" fashion magazine. They wore floor length heavy gowns in an elaborate setting.
5. Jenna Bush made the world news again when she was photographed doing this to a group of reporters.

Answer: Stuck out her tongue

Traveling together officially with her father for the first time, 22-year-old Jenna stepped off Air Force One, got into a limousine and then stuck out her tongue at a dozen reporters at the scene. (Her mother Laura had told her to stand up straight and keep her hair out of her eyes while on the campaign trail for her father, but apparently hadn't mentioned this.)
6. Now graduated, and at age 22 years, and seasoned speakers, the White House children settled down and found their way. Barbara studied at Yale. Jenna went to Paraguay and a number of other countries, where she did what?

Answer: UNICEF volunteer

In 2006, 24-year-old Jenna made a 10-day visit to Paraguay, one of the poorest countries in South America. She had a strictly private schedule. We know she had dinner with the President of Paraguay, and then was apparently educated in UNICEF volunteer methods. Jenna made other volunteer trips to Latin America and the Caribbean, where she interned with UNICEF.

She later wrote "Ana's Story: A Journey of Hope".
7. May 10th, 2008, Jenna married Henry Chase Hager. They had the reception at the White House, but they married where?

Answer: The Bush ranch in Texas

After dating four years, Jenna and Henry married outdoors on May 10, 2008. The wedding was held at the Bush secluded 1600-acre Prairie Chapel Ranch near Crawford, Texas. Henry is the son of a former Virginia lieutenant governor. Henry became a correspondent for NBC's "Today" show.
8. In 1914, Eleanor Wilson married at the White House. In 1967, Lynda Johnson married in the East Room. What was put forth as a likely reason Jenna did not marry at the White House?

Answer: Her father's strict privacy rules

George W. kept a very tight rein on the publicity of his twins. They were not in the public eye at all, other than their escapades, until they joined his re-election campaign. Throughout his presidency, George was super concerned about potential security threats, also. (The Texas ranch was constructed with solar panels, by the way.)
9. Although initially Jenna asked her father not to run for office at all, she and Barbara both did what while he was at the White House?

Answer: Campaigned for his re-election

Jenna made media appearances before the election. Jenna and Barbara made several joint appearances, traveled to swing states, and spoke at the Republican Convention in 2004. Since John Kerry's two daughters were also on the campaign trail, the media enjoyed the "battle of the sisters".
10. Barbara worked at the National Smithsonian Institute in Washington, D.C., and then moved into work with this type of health care patient.

Answer: Those with AIDS

After graduating from Yale in 2004, Barbara worked with AIDS patients in Africa, Tanzania, South African and Botswana, among other places. She then worked for a public health non-profit, Global Health Corps.
Source: Author Godwit

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 17 2022 : Guest 71: 8/10
Dec 15 2022 : mariappank511: 5/10
Dec 12 2022 : Guest 99: 8/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series The colors of Godwit!:

Godwit's quizzes about colors.

  1. Paint that Town Red! Easier
  2. Stagger Lee: It's the End in the Blues Average
  3. White House Kids: Bush Girls Easier
  4. The Funky Greg Brown Average
  5. Bluesy Floozy Average

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us