FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Dampened Spirits
Quiz about Dampened Spirits

Dampened Spirits Trivia Quiz

This or That?

Look at the list of numbers. Translate them into letters. A = 26, B = 25, etc. - Y = 2 and Z = 1. Then decide if they are synonyms of "dampened" or "spirits." Various forms of "dampened" may be used in the II as needed.

A classification quiz by Ilona_Ritter. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Brain Teasers Trivia
  6. »
  7. Numbers and Patterns

Author
Ilona_Ritter
Time
3 mins
Type
Classify Quiz
Quiz #
412,460
Updated
May 11 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
129
Last 3 plays: MissHollyB (8/10), Jaydel (10/10), haydenspapa (8/10).
Spirits
Dampened

23 9 22 13 24 19 22 23 Code is A = 26, B = 25...Y=2, Z=1. 23 2 25 25 6 16 Code is A = 26, B = 25...Y=2, Z=1. 23 26 12 15 26 12 20 6 18 Code is A = 26, B = 25...Y=2, Z=1. 23 5 12 9 12 5 12 18 Code = A is 26, B is 25 ....Y is 2, Z is 1. 23 6 11 11 2 Code = A =26, B=25...Y=2, Z=1. 23 22 24 9 22 26 8 22 Code is A = 26, B = 25...Y=2, Z=1. 23 6 15 15 Code is A = 26, B = 25...Y=2, Z=1. 23 26 26 2 26 13 Code is A = 26, B = 25...Y=2, Z=1. 23 22 26 23 22 13 Code is A = 26, B = 25...Y=2, Z=1. 23 18 14 18 13 18 8 19 Code is A = 26, B = 25...Y=2, Z=1.

* Drag / drop or click on the choices above to move them to the correct categories.



Most Recent Scores
Jun 29 2024 : MissHollyB: 8/10
Jun 03 2024 : Jaydel: 10/10
May 24 2024 : haydenspapa: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 23 5 12 9 12 5 12 18 Code = A is 26, B is 25 ....Y is 2, Z is 1.

Answer: Spirits

Dvorovoi is a Russian spirit that rules over the courtyard. They are considered dangerous to the livestock. It is believed at any time, the Dvorovoi will kill one of the animals. They are mainly interested in white-furred animals.
2. 23 6 11 11 2 Code = A =26, B=25...Y=2, Z=1.

Answer: Spirits

Duppy, also sometimes spelled Duffy, is a ghost mainly from the Caribbean Islands. Much of this Jamaican folklore is based upon Duppy. Duppy are considered evil and bring bad luck to anyone they come across. They usually appear at night.
3. 23 6 15 15 Code is A = 26, B = 25...Y=2, Z=1.

Answer: Dampened

The word "damp" can mean to reduce or make less. The term "dull" also can mean that. Therefore they are synonyms. If you were thinking how does dull mean wet, then that would not work. It is all about the context.

The rain dampened my plans for a walk. That is, it reduced the walk. Of course, it's raining, so it may have dampened you as well in the getting soaked sense of the word too.

The word "dull" has been around since at least the 13th century. It comes from Old Irish "dall" which means "blind."
4. 23 22 26 23 22 13 Code is A = 26, B = 25...Y=2, Z=1.

Answer: Dampened

The word "dampen" can be defined as "deaden," making them synonyms. For example, if you are working on a play and the sound is too loud, it might get dampened so the actors can be heard. Therefore, one might also say the sound has been deadened.

The word "deaden" has been used since at least 1613.
5. 23 18 14 18 13 18 8 19 Code is A = 26, B = 25...Y=2, Z=1.

Answer: Dampened

When something is diminished, it becomes smaller in size. For example, if you're bank account is diminished, you have less money than you had before. Likewise, if something is dampened, it is made smaller. When the happy little girl fell, her smile dampened, and soon she started to cry.

The word "diminished" has been used since at least the 15th century. It comes from Middle English "deminishen," which was changed from "diminuen," which came from Anglo-French "diminuer," which came from the Late Latin "diminuere, which was changed from Latin's "deminuere," which came from "de + minuere. "
6. 23 2 25 25 6 16 Code is A = 26, B = 25...Y=2, Z=1.

Answer: Spirits

Dybbuk (plural dybbukim) is an evil parasitic spirit in Jewish culture that comes from the souls of the dead. Some have said the dybbukim are what caused people in the Bible to appear to be demon possessed. The dybbuk could not rest because of sins it had committed while alive.

In psychology, they have labeled those with this condition as having hysteria.
7. 23 26 12 15 26 12 20 6 18 Code is A = 26, B = 25...Y=2, Z=1.

Answer: Spirits

In the Linchuan area of Jiangxi Providence, the Daolaogui may appear. The ghost's howl is hidden within the rain and wind accompanying it. This spirit would exhale a poisonous gas, and if a human were to inhale it, they would be dead within a day.
8. 23 9 22 13 24 19 22 23 Code is A = 26, B = 25...Y=2, Z=1.

Answer: Dampened

Drenched and dampened are both synonyms, but damp usually refers to being only a bit wet, where as drenched is totally soaked.

The word drenched has been used since at least the 12th century. It comes from the Old English "drincan," which meant "to drink."
9. 23 26 26 2 26 13 Code is A = 26, B = 25...Y=2, Z=1.

Answer: Spirits

Daayan are evil female spirits in Hindu folklore that seduce men. There are different versions of what the Daayan are. Some say they are witches, but others says spirits. Some says they are parasitic, feeding off of the blood and years of a man until the man gets old and dies. However, others say they imprison the men and use them sexually until they get old and die.
10. 23 22 24 9 22 26 8 22 Code is A = 26, B = 25...Y=2, Z=1.

Answer: Dampened

In this case, dampened is used in the meaning of decreasing, so they are synonyms. In both cases, the word can mean to reduce the way one/something feels, or to reduce in strength.

The word "decrease" was first used in the 14th century. The word comes from the Middle English word "decreessen," which came from the Anglo-French "decrestre," which came from the Latin "decrescere," that is, "de" (from) + "crescere" (to grow).
Source: Author Ilona_Ritter

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Commission #73:

Everything delightful, daring, and delectable can be found in this list, a set of quizzes all devised for the Author Lounge's seventy-third Commission, bringing authors together in March 2023 with titles starting with 'D'. Dive on in!

  1. Dancing in the Dark Tough
  2. Do You Know What You're Doing? Very Easy
  3. Dream Time Easier
  4. Don't Know Much About History Easier
  5. Don't Delay Average
  6. Dance with the Devil Average
  7. Down to Earth Very Easy
  8. Desperate Measures Average
  9. Dampened Spirits Average
  10. Dig In Average
  11. Doin' What Comes Naturally Easier
  12. Done and Dusted Easier

7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us