FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Youngest or Eldest 2
Quiz about Youngest or Eldest 2

Youngest or Eldest (2) Trivia Quiz


Like my other brain teaser, I'll give you ten questions and all you have to do is solve the clues--but this time, I might throw in additional information that will prove irrelevant to arriving at the correct answer. Good luck and have fun!

A multiple-choice quiz by Jazmee27. Estimated time: 19 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Brain Teasers Trivia
  6. »
  7. Logic Puzzles

Author
Jazmee27
Time
19 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
332,053
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
859
Awards
Top 35% Quiz
Question 1 of 10
1. Harmony is older than Connor and younger than Maranda. Isabelle is younger than Edwardo and Maranda. Edwardo is older than Maranda. If Harmony and Isabelle are the same age, who's youngest?

Hint


Question 2 of 10
2. Ontario is older than Waryn. Waryn is younger than Anastasia and younger than Desmond. Desmond is older than Ontario and Alonso, who are older than Anastasia.
If Alonso and Ontario are twins, who's oldest?

Hint


Question 3 of 10
3. Quentyn is older than Porfirio and younger than Caitlyn. Porfirio is younger than Joslyn and younger than Caitlyn. If Quentyn Is older than Joslyn, who's oldest?

Hint


Question 4 of 10
4. Brendyn is older than Liam and Fergus. Marcell is older than Fergus and younger than Liam. If Liam has a brother named Lucian, who is older than Brendyn, who's youngest?

Hint


Question 5 of 10
5. Cheveyo and Ethan are older than Devlyn and Victoria. Maria is older than Victoria, but younger than both Ethan and Devlyn. Cheveyo is older than Maria. If he is also younger than Ethan, who's youngest?

Hint


Question 6 of 10
6. Minnie is older than Justin and Tiffany. Jaymee is younger than Justin and older than Tiffany. Georgette is younger than Minnie and older than Tiffany. If Jaymee and Georgette are the same age, who's oldest? Hint


Question 7 of 10
7. Elysha is older than Logan and younger than Edward. Jo is older than Michael. Edy is older than Michael and younger than Jo. Michael is older than Edward and Elysha. If Edward and Elysha are brother and sister, and Edy is their father, who's youngest?
Hint


Question 8 of 10
8. Chris is younger than Ruth and Sam, but older than Stephanie. Ruth is older than Stephanie and younger than Curtis. Curtis is younger than Sam and older than Chris. If Chris has a brother named Brian who's younger than Stephanie, who's oldest?
Hint


Question 9 of 10
9. Roshontia and Eric are older than Justine. Jadira is older than Colleen and Roshontia. If Justine is older than Colleen, that makes her oldest.


Question 10 of 10
10. Preston is older than Corissa and younger than Pedro. Corissa is older than Andrea and Madison. Andrea and Madison are older than Chloe. Andrea is younger than Caspian and older than Madison. Pedro is older than Corissa and Madison, but younger than Caspian. If Preston is Caspian's son, who's youngest?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Harmony is older than Connor and younger than Maranda. Isabelle is younger than Edwardo and Maranda. Edwardo is older than Maranda. If Harmony and Isabelle are the same age, who's youngest?

Answer: Connor

We know that both Isabelle and Harmony are older than Connor. We also know that Edwardo is older than Maranda. And since Harmony and Isabelle are the same age, that makes both girls younger than Maranda. We can therefore conclude that Edwardo's the oldest in the group and that Connor's youngest.
2. Ontario is older than Waryn. Waryn is younger than Anastasia and younger than Desmond. Desmond is older than Ontario and Alonso, who are older than Anastasia. If Alonso and Ontario are twins, who's oldest?

Answer: Desmond

We know that Waryn is younger than Desmond, but Anastasia is younger than both of them. We also know that Ontario is older than both Waryn and Anastasia. And as Alonso's Ontario's twin, we know that he is also older than Waryn. And finally, we know that the twins are younger than Desmond, making him the eldest of the group.
3. Quentyn is older than Porfirio and younger than Caitlyn. Porfirio is younger than Joslyn and younger than Caitlyn. If Quentyn Is older than Joslyn, who's oldest?

Answer: Caitlyn

We know that Quentyn and Porfirio are younger than Caitlyn. We also know that Quentyn is younger than Porfirio, but that both boys are older than Joslyn. Therefore, we can conclude that Joslyn's the youngest member of the group and Caitlyn the eldest.
4. Brendyn is older than Liam and Fergus. Marcell is older than Fergus and younger than Liam. If Liam has a brother named Lucian, who is older than Brendyn, who's youngest?

Answer: Fergus

We are told that Brendyn is older than Fergus and Liam. We are also told that Marcell is older than Fergus but younger than Liam, which makes her younger than Brendyn. And since Lucian is older than Brendyn, that makes him the oldest of the group. Therefore, we can easily conclude Fergus to be the youngest.
5. Cheveyo and Ethan are older than Devlyn and Victoria. Maria is older than Victoria, but younger than both Ethan and Devlyn. Cheveyo is older than Maria. If he is also younger than Ethan, who's youngest?

Answer: Victoria

We know that Maria and Cheveyo are both older than Victoria. So, too, is Maria. And since Devlyn is older than Maria, that means Victoria's also younger. Finally, we know that Cheveyo is older than Maria but younger than Ethan. All that makes Victoria youngest and Ethan eldest.
6. Minnie is older than Justin and Tiffany. Jaymee is younger than Justin and older than Tiffany. Georgette is younger than Minnie and older than Tiffany. If Jaymee and Georgette are the same age, who's oldest?

Answer: Minnie

We know that Georgette, Tiffany and Justin are all younger than Minnie. And since Jaymee is Georgette's age, that makes her younger than Minnie as well. We also know that both Jaymee and Georgette are older than Tiffany, making her the youngest of the group. And finally, we know that Jaymee is younger than Justin so Georgette, being the same age, must be also.
7. Elysha is older than Logan and younger than Edward. Jo is older than Michael. Edy is older than Michael and younger than Jo. Michael is older than Edward and Elysha. If Edward and Elysha are brother and sister, and Edy is their father, who's youngest?

Answer: Logan

We know that Jo is older than Michael, who is older than Edy's children. We also know that Edward is older than Elysha, and that she is older than Logan. Given this, we can logically conclude Jo to be the oldest of the group and Logan the youngest.
8. Chris is younger than Ruth and Sam, but older than Stephanie. Ruth is older than Stephanie and younger than Curtis. Curtis is younger than Sam and older than Chris. If Chris has a brother named Brian who's younger than Stephanie, who's oldest?

Answer: Sam

We know that Ruth is younger than Curtis, and that he is younger than Sam. We also know that Chris, Ruth and Sam are older than Stephanie. In addition, since Curtis is older than Chris, that makes him older than Stephanie. And finally, Brian must be younger than everyone else since he's younger than Stephanie. We can therefore conclude Sam to be eldest and Brian youngest.
9. Roshontia and Eric are older than Justine. Jadira is older than Colleen and Roshontia. If Justine is older than Colleen, that makes her oldest.

Answer: False

We've already established that Justine can't be oldest, since both Roshontia and Eric are older. However, additional information is needed to determine who is oldest and who is youngest.
10. Preston is older than Corissa and younger than Pedro. Corissa is older than Andrea and Madison. Andrea and Madison are older than Chloe. Andrea is younger than Caspian and older than Madison. Pedro is older than Corissa and Madison, but younger than Caspian. If Preston is Caspian's son, who's youngest?

Answer: Chloe

We know that Chloe is younger than Madison and Andrea, and that all three are younger than Corissa. We're also told that Andrea is older than Madison, that Pedro is older than Corissa and Preston, and that Caspian is older than Pedro. Given this, we can conclude Caspian the eldest and Chloe youngest.
Source: Author Jazmee27

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Logical Food Easier
2. Categorization Station Average
3. Who is Taller? Average
4. Secret Santa Stumper Average
5. Shorter, Taller, or In Between Average
6. Just Married Average
7. Youngest or Eldest? Average
8. Wide Awake Average
9. Shorter, Taller, or In Between II Average
10. Super Sci-Fi Saturday Night Average
11. Potluck Logic Average
12. Be My Logical Valentine Average

2/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us