FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Oof
Quiz about Oof

Oof! Trivia Quiz


All ten words in this quiz contain the letters OOF in exactly that order. From animal sounds to things you might find around the house, can you match each word to the correct definition?

A matching quiz by wellenbrecher. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Words for Kids
  8. »
  9. Word Meanings

Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
425,426
Updated
Sep 06 26
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
25
Last 3 plays: zorba_scank (10/10), Guest 76 (10/10), pixiecat (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Top of a building  
  loofah
2. Evidence that something is true  
  poof
3. Sound made by a dog  
  waterproof
4. Hard foot of an animal like a horse  
  aloof
5. Sound used when something hurts or goes wrong  
  oof
6. Distant and not very friendly  
  roof
7. Silly mistake or a foolish person  
  hoof
8. Sound used when something suddenly disappears  
  goof
9. Rough sponge used for washing  
  proof
10. Not letting water through  
  woof





Select each answer

1. Top of a building
2. Evidence that something is true
3. Sound made by a dog
4. Hard foot of an animal like a horse
5. Sound used when something hurts or goes wrong
6. Distant and not very friendly
7. Silly mistake or a foolish person
8. Sound used when something suddenly disappears
9. Rough sponge used for washing
10. Not letting water through

Most Recent Scores
Today : zorba_scank: 10/10
Today : Guest 76: 10/10
Today : pixiecat: 10/10
Today : WesleyCrusher: 8/10
Today : xchasbox: 10/10
Today : Guest 208: 10/10
Today : Guest 94: 10/10
Today : parrotman2006: 10/10
Today : pattycake26: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Top of a building

Answer: roof

A roof protects a house from rain, snow, wind and sun. Roofs can be made from many different materials, including tiles, metal, wood and even grass. In some snowy places, roofs are very steep so that the snow can slide off.
2. Evidence that something is true

Answer: proof

We often need proof to show that something really happened. For example, detectives might use fingerprints or security camera pictures to solve a crime. Similarly, scientists collect evidence to test the validity of their ideas.
3. Sound made by a dog

Answer: woof

"Woof!" is one of the words we use to describe the sound a dog makes. Dogs can also bark, growl, whine or howl. Different dogs have different barks - some are deep and loud, while others are high and squeaky.
4. Hard foot of an animal like a horse

Answer: hoof

A hoof is the hard part at the end of the foot of animals such as horses, donkeys, zebras and deer. Like our fingernails, it is made from keratin. Horses usually have one hoof on each leg, and horseshoes can be attached to protect them.
5. Sound used when something hurts or goes wrong

Answer: oof

People may say "Oof!" when they get hurt, make a mistake, or hear some bad news. It can express pain, surprise or sympathy. The word is meant to sound a little like the noise people make when the air is suddenly knocked out of them.
6. Distant and not very friendly

Answer: aloof

Someone who is aloof seems distant and not very friendly. They may prefer to stay apart from other people or not show much interest in them. A person can seem aloof when they are simply shy. The word originally came from sailing, where it meant keeping a ship away from something.
7. Silly mistake or a foolish person

Answer: goof

The word "goof" has been used in American English for more than a century. It can refer to either a person or a mistake, and the related word "goofy" means silly or foolish. Goofy is also the name of one of Disney's famous cartoon characters.
8. Sound used when something suddenly disappears

Answer: poof

"Poof!" is often used in stories, cartoons and magic shows when something suddenly vanishes. It is an example of a sound word, similar to "bang", "pop" or "boom." Magicians might say "poof!" when making an object seem to disappear.
9. Rough sponge used for washing

Answer: loofah

Natural loofahs may look like sponges, but they actually come from a plant related to cucumbers and pumpkins. When the ripe fruit is dried, its skin and seeds are removed, leaving a tough network of fibers. These fibers can then be used for scrubbing and washing.
10. Not letting water through

Answer: waterproof

Many everyday items, such as raincoats, boots, watches and tents, are made waterproof. Some animals have natural waterproofing: for example, ducks spread an oily substance from a gland near their tail over their feathers to keep them dry.
Source: Author wellenbrecher

This quiz was reviewed by FunTrivia editor MotherGoose before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Word Your Way Through [4] Very Easy
2. Word Your Way Through [2] Very Easy
3. Get Your Bags Very Easy
4. Word Your Way Through Very Easy
5. . . . Some Very Easy
6. Word Your Way Through [3] Very Easy
7. Word Your Way Through [5] Very Easy
8. Replace "oo" with "ic" Easier
9. Word Your Way Through [7] Very Easy
10. Word Your Way Through [6] Very Easy
11. Find the Word! Very Easy
12. Find the Word - Again! Very Easy

9/6/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us