FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about What Animal Is It
Quiz about What Animal Is It

What Animal Is It? Trivia Quiz

A Kid's Drawings of Zoo Animals

I took my 3-year-old goddaughter to some zoos here in Japan. She is from the Philippines and had never visited a zoo before. When we came home we drew some animals we saw together on my PC. Can you ID them from the pictures and hints?

A photo quiz by misdiaslocos. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Animals for Kids
  8. »
  9. Animals for Preschoolers

Author
misdiaslocos
Time
3 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
425,621
Updated
Oct 16 26
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
38
Last 3 plays: FlicksBuff (10/10), Guest 1 (10/10), awr1051 (9/10).
Author's Note: Mara, my goddaughter, and I will give you at least 2 hints each for each animal. Can you find which animal it is?
-
Question 1 of 10
1. It's a big animal. It drinks water from its nose - Mara
It is gray. It has very big ears - Me
What animal is it?
Hint


Question 2 of 10
2. It is tall and yellow. It has a long neck - Mara
It lives in Africa. It eats food from the tops of trees - Me
What animal is it?
Hint


Question 3 of 10
3. It is a jumpy animal. It is funny. - Mara
It is from Australia. It has big feet and a long tail. Its babies live in its pocket. - Me
What animal is it?
Hint


Question 4 of 10
4. It is a long scary one. It hugs too tight - Mara
It has no legs or feet. It is always sticking out its tongue - Me
What animal is it?
Hint


Question 5 of 10
5. It is a bird that lives in ice places. It is black and white - Mara
It is a bird that can't fly, but can swim. Many fathers take care of the eggs while the mamas work - Me
What animal is it?
Hint


Question 6 of 10
6. It looks like a big monkey. It is black and hits its chest. - Mara
It is the biggest ape. It most important man has a silver stripe on his back. - Me
What animal is it?
Hint


Question 7 of 10
7. They are soooo flappy. They like to fly in circles. - Mara
This is an insect. They have beautiful large wings. - Me
What animal is it?
Hint


Question 8 of 10
8. They are big. They are big mice. They love to sit in warm water. - Mara
They are from South America. They are the largest rodent in the world. - Me
What animal is it?
Hint


Question 9 of 10
9. It is a pink birdy. It has a long neck and long legs. - Mara
It eats upside down. It stands on one leg. - Me
What animal is it?
Hint


Question 10 of 10
10. This is NOT from the zoo, but Mara made me include it!!
This is my pet, Shiro. She is cute and cuddly. - Mara
This animal says "meow". It likes to eat fish. - Me
What animal is it?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




View Image Attributions for This Quiz

Most Recent Scores
Today : FlicksBuff: 10/10
Today : Guest 1: 10/10
Today : awr1051: 9/10
Today : Guest 76: 10/10
Today : Guest 77: 10/10
Today : Dorsetmaid: 10/10
Today : Guest 137: 9/10
Today : Dana727: 10/10
Today : karfre: 9/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. It's a big animal. It drinks water from its nose - Mara It is gray. It has very big ears - Me What animal is it?

Answer: Elephant

An elephant is the biggest animal on land. It lives in wild places like Africa and Asia. It is very strong. It has a long nose called a trunk. The elephant eats green leaves and sprays cool water from its nose.
2. It is tall and yellow. It has a long neck - Mara It lives in Africa. It eats food from the tops of trees - Me What animal is it?

Answer: Giraffe

A giraffe is the tallest animal in the world. It lives in wild grassy places in Africa. It has a very long neck to reach high trees. The giraffe eats green leaves from the top branches. It has a purple tongue.
3. It is a jumpy animal. It is funny. - Mara It is from Australia. It has big feet and a long tail. Its babies live in its pocket. - Me What animal is it?

Answer: Kangaroo

A kangaroo is a big animal that hops on strong back legs. It lives in the wild grasslands of Australia. It has a cozy front pouch to carry its baby. The kangaroo eats green grass and can jump very fast.
4. It is a long scary one. It hugs too tight - Mara It has no legs or feet. It is always sticking out its tongue - Me What animal is it?

Answer: Snake

A snake is a long animal with no legs at all. It lives in many places like hot deserts, deep forests, and green grass. It slides on its tummy to move around. The snake uses its long tongue to smell things.
5. It is a bird that lives in ice places. It is black and white - Mara It is a bird that can't fly, but can swim. Many fathers take care of the eggs while the mamas work - Me What animal is it?

Answer: Penguin

A penguin is a bird that cannot fly. It lives in cold places and on icy beaches. It uses its strong wings like flippers to swim fast in the water. The penguin waddles on ice and eats small fish.
The penguin father is a super helper. He keeps the egg safe and warm on top of his feet. He stands in the freezing cold wind for months without eating. When the baby comes out of the egg, the father feeds it until the mother gets back.
6. It looks like a big monkey. It is black and hits its chest. - Mara It is the biggest ape. It most important man has a silver stripe on his back. - Me What animal is it?

Answer: Gorilla

A gorilla is a giant ape with thick black fur. It lives in the deep, green forests of Africa. It is very strong and walks on its feet and knuckles. The gorilla eats a lot of green leaves, fruit, and plants.
Every single night, a gorilla builds a brand-new bed called a nest. It uses its strong hands to weave leaves and branches together. Most big gorillas make their cozy nests right on the ground. Baby gorillas do not build nests yet, they just cuddle and sleep with their moms.
7. They are soooo flappy. They like to fly in circles. - Mara This is an insect. They have beautiful large wings. - Me What animal is it?

Answer: Butterfly

A butterfly is a beautiful insect with colorful wings. It lives in bright gardens and warm, grassy fields all over the world. It starts its life as a crawling caterpillar before growing its wings. The butterfly flies from flower to flower to drink sweet juice.
Our zoo has a butterfly cage that we can walk into. The butterflies will fly around you and land on you. It is magical.
8. They are big. They are big mice. They love to sit in warm water. - Mara They are from South America. They are the largest rodent in the world. - Me What animal is it?

Answer: Capybara

The capybara is the biggest rodent in the whole world. It lives in wet, grassy places in South America. It looks like a giant guinea pig and loves to swim in the water. The capybara is very friendly and eats grass and water plants.
At our zoo, the capybara have a special place to have a bath. It is a warm bath called an "onsen". They look very cute in the warm water.
9. It is a pink birdy. It has a long neck and long legs. - Mara It eats upside down. It stands on one leg. - Me What animal is it?

Answer: Flamingo

A flamingo is a tall bird with bright pink feathers. It lives in wet places like big lakes and muddy lagoons. It stands on one skinny leg to rest and keep warm. The flamingo eats tiny pink shrimp out of the water with its upside-down beak.
10. This is NOT from the zoo, but Mara made me include it!! This is my pet, Shiro. She is cute and cuddly. - Mara This animal says "meow". It likes to eat fish. - Me What animal is it?

Answer: Cat

A cat is a small, furry pet that lives in houses with people. It is a great climber and can jump very high. It makes a soft "purr" sound when it is happy. The cat uses its long whiskers to feel things in the dark.
Source: Author misdiaslocos

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. How Do the Animals Go? Very Easy
2. Roaring, Squealing, and Clucking Very Easy
3. Name the Animal Easier
4. What's the Baby? Easier
5. Down on the Farm Very Easy
6. Snakes Alive Very Easy
7. Terrible Feral Calls Very Easy
8. Purrty Please Very Easy
9. Creatures of the Night Very Easy
10. All the Parts of the Buffalo Very Easy
11. Animal Husbandry for Kids! Very Easy
12. Colourful Animals (2) Very Easy

10/16/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us