FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Big US Cities  But Not The Biggest
Quiz about Big US Cities  But Not The Biggest

Big U.S. Cities - But Not The Biggest Quiz


Ask someone what's the capital of Georgia or the biggest city in Illinois and most people could name them. This quiz is aimed at almost the biggest cities in ten states. Match up the state to cities that don't always get the spotlight.

A matching quiz by GBfan. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. USA
  8. »
  9. USA - Cities

Author
GBfan
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
425,138
Updated
Aug 05 26
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
42
Last 3 plays: Guest 73 (10/10), Guest 199 (10/10), Guest 73 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. St. Petersburg  
  California
2. Green Bay  
  Ohio
3. Winston-Salem  
  Virginia
4. Boulder  
  Pennsylvania
5. Chesapeake  
  North Carolina
6. Fort Worth  
  Wisconsin
7. Cincinnati  
  Colorado
8. Tucson  
  Arizona
9. Allentown  
  Florida
10. San Jose  
  Texas





Select each answer

1. St. Petersburg
2. Green Bay
3. Winston-Salem
4. Boulder
5. Chesapeake
6. Fort Worth
7. Cincinnati
8. Tucson
9. Allentown
10. San Jose

Most Recent Scores
Today : Guest 73: 10/10
Today : Guest 199: 10/10
Today : Guest 73: 10/10
Today : Guest 68: 10/10
Today : Guest 75: 10/10
Today : Olderbison: 10/10
Today : HBSpud: 10/10
Today : Guest 192: 10/10
Today : Guest 67: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. St. Petersburg

Answer: Florida

There is a St. Petersburg in Russia, but it's also one of the most populated cities in Florida. The city sits in the southern portion of Pinellas County and borders Tampa Bay and the Gulf of America. For many years, the Tampa Bay Rays have played at Tropicana Field in downtown St. Petersburg.
2. Green Bay

Answer: Wisconsin

If you're a football fan, guessing Wisconsin for Green Bay was easy. The home of the Green Bay Packers is Lambeau Field. Green Bay is in the eastern central part of the state and is on one of the Great Lakes, Lake Michigan. Wisconsin looks like a left hand on a map and Green Bay is at the crease of the thumb.
3. Winston-Salem

Answer: North Carolina

Winston-Salem is in the foothills of the Blue Ridge Mountains in North Carolina. The city is best known for its history with the tobacco and textile industries. The city was also famous among NASCAR race enthusiasts. The Winston Cup, now renamed the Sprint Cup, is run at Bowman Gray Stadium, the nation's oldest stock car track.
4. Boulder

Answer: Colorado

In northern Colorado, you'll find the city of Boulder. If you're looking for incredible mountain views, hiking trails, and open land to explore, Boulder could be a great destination for a vacation. The city is also home to the University of Colorado. The Flatirons, an incredible jagged formation of rocks, is a popular tourist site right near Boulder.
5. Chesapeake

Answer: Virginia

Chesapeake is in the southeastern part of Virginia on the Atlantic Intracoastal Waterway. Fans of Revolutionary War history have flocked to Chesapeake to see the city of the Battle of The Great Bridge and witness the Dismal Swamp Canal surveyed by George Washington. Chesapeake was originally part of Norfolk but became its own city in 1963.
6. Fort Worth

Answer: Texas

If you listed the most populated cities in the United States in the early 21st Century, many might not guess Fort Worth, Texas. But the northeastern Texas city is one of the biggest cities in the U.S. Part of the city's huge population is due to Fort Worth being the home to five major universities including Texas Christian University (TCU) and industries like American Airlines and Bell Textron.
7. Cincinnati

Answer: Ohio

Cincinnati, Ohio was incorporated as a city in 1819 and nicknamed "the Queen of the West". Cincinnati is located on the Ohio River and home to the second oldest zoo in the United States. The Ohio city has a rich history in sports and is home to Major League Baseball's first professional baseball team, now known as the Cincinnati Reds, and the National Football League's Cincinnati Bengals.
8. Tucson

Answer: Arizona

Tucson may not be as big as Phoenix but it's one of the most populated cities in the Southwest. Tucson is home to the University of Arizona and rests in the southeastern portion of the state. You would find giant cacti in Saguaro National Park, history at the San Xavier del Bac Mission, and Tucson is an UNESCO site known as the City of Gastronomy.
9. Allentown

Answer: Pennsylvania

Billy Joel sang a hit song about Allentown, Pennsylvania. After Philadelphia and PIttsburgh, Allentown is one of the most populated cities in the state. Allentown is north of Philadelphia and an hour and half driving distance from New York City. Nicknamed "the Queen City", Allentown has a rich history of industrial companies and is home to the Mack Truck base of operations.
10. San Jose

Answer: California

"Do You Know the Way to San Jose?" was a smash hit song for Dionne Warwick in 1968. The city is located in the west central part of California and not too far from San Francisco. The Santa Cruz Mountains are on the west edge of San Jose. The city is known for being part of Silicon Valley, an area of the U.S. known for computer technology innovation.
Source: Author GBfan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
8/5/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us