Quiz about FunTrivia Hobbies Mix Vol 13
Quiz about FunTrivia Hobbies Mix Vol 13

FunTrivia Hobbies Mix: Vol 13 Trivia Quiz


A mix of 10 Hobbies questions, submitted by 10 different FunTrivia players! The first few questions are easy, but the last couple are tough!

A multiple-choice quiz by FTBot. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Hobbies Other

Author
FTBot
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
410,664
Updated
Oct 19 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
390
Last 3 plays: Guest 172 (9/10), Guest 107 (8/10), Guest 108 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The word 'spam' is a term for undesirable email. But what is Spam with a capital 's'? Hint

A type of toe protector
Trade name for a canned meat product
Trade name for a frozen casserole
A pink-colored chalk board

2. What game takes its name from the Chinese word for 'sparrow'? Hint

Mahjong
Checkers
Chess
Backgammon

3. By what name is soy bean curd commonly known? Hint

miso
tofu
nori
fugu

4. Which of the following is NOT known as an alcoholic beverage? Hint

Manhattan
Bahama mama
Screwdriver
Molotov cocktail

5. If you were having a barbeque, which of the following cuts of beef would likely produce the toughest steak if you prepared it on your grill? Hint

Chuck
Ribeye
New York strip
Porterhouse

6. What flavour was NOT an original when Jelly Belly candy was introduced? Hint

Lemon
Licorice
Buttered Popcorn
Very Cherry

7. The Rubik's Cube has challenged people all over the world since its release in 1980. What nationality was Ernő Rubik, the inventor of the Rubik's Cube? Hint

Hungarian
Swedish
English
Russian

8. What is the common name for Australian trees and shrubs from the genus Callistemon? It could be confused with something you use in the kitchen. Hint

Oven's Wattle
Bottlebrush
Egg and Bacon Plant
Fridge Flower

9. Why is a pound cake called by that name? Hint

It calls for one pound of each ingredient
It weighs a pound when cooked
The ingredients are pounded together
It's fed to dogs in the pound

10. Three of these card games award victory to the player or team amassing the most points, but in which of these games do players try to avoid accumulating points? Hint

Spades
Hearts
Cribbage
Canasta


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The word 'spam' is a term for undesirable email. But what is Spam with a capital 's'?

Answer: Trade name for a canned meat product

Spam is a pork-based food canned in an aspic formed from its own cooking juices. First marketed in 1937 by The HORMEL Foods Corporation, Spam is now sold in such far-flung places as Singapore and Japan. Either you love it or you hate it!

Question by player ELJ1
2. What game takes its name from the Chinese word for 'sparrow'?

Answer: Mahjong

Generally played by four players, Mahjong is played with a set of 144 individually marked tiles. It has been likened to the European card game of Rummy.

Question by player surdoux
3. By what name is soy bean curd commonly known?

Answer: tofu

Borrowed from the Chinese "doufu" ("curdled bean"), tofu is a Japanese word that denotes a food made by coagulating soy milk (generally by adding calcium sulfate), and then pressing the curds into solid blocks of varying firmness. Widely used in the cuisines of East and Southeast Asia, tofu is a very ancient product, having been made and consumed in China for over 2000 years.

It was first produced in the West towards the end of the 19th century, and in more recent years has become very popular as a source of protein in vegetarian and vegan diets, or as a substitute for eggs or dairy products. Having little flavour of its own, tofu is very versatile, and provides a foil for more assertive ingredients, such as spicy sauces and condiments.

The three incorrect answers are all food-related Japanese words: miso is a fermented soybean paste, nori a kind of edible seaweed, and fugu the notorious and potentially lethal pufferfish.

Question by player LadyNym
4. Which of the following is NOT known as an alcoholic beverage?

Answer: Molotov cocktail

The Molotov cocktail, a petrol bomb, was first used in the Spanish Civil War in 1936. (There is also a drink named after the bomb although its composition somewhat varies - it does usually include vodka and very strong rum however.)

Question by player ffloding
5. If you were having a barbeque, which of the following cuts of beef would likely produce the toughest steak if you prepared it on your grill?

Answer: Chuck

Just about any cut of beef can be prepared on the grill, but some are more suitable than others. Chuck steak, which comes from the neck and shoulder of the cow, is a flavorful, but rather tough, cut of beef. For this reason, it is most often used in stews, or ground into hamburger, rather than grilled.

Question by player daver852
6. What flavour was NOT an original when Jelly Belly candy was introduced?

Answer: Buttered Popcorn

The other original flavours introduced in 1976 were orange, green apple, rootbeer, cream soda and grape.

Question by player Unicornjorge
7. The Rubik's Cube has challenged people all over the world since its release in 1980. What nationality was Ernő Rubik, the inventor of the Rubik's Cube?

Answer: Hungarian

Originally called the "Magic Cube", the Rubik's Cube was invented by Hungarian sculptor Ernő Rubik in 1974, but it was not mass marketed until 1980. When it was released by Ideal Toys, it won the German Game of the Year special award.

Question by player Redwallcrazy
8. What is the common name for Australian trees and shrubs from the genus Callistemon? It could be confused with something you use in the kitchen.

Answer: Bottlebrush

There are lots of species of bottlebrush or Callistemon. They have flowers , usually red, pink, yellow or white that look just like bottlebrushes.

Oven's wattle is a real plant of the genus Acacia.

There are several plants commonly called egg and bacon plant because of their bright yellow pea-shaped flowers with dark red markings.

As for fridge flower - oh, really!

Question by player rbjay
9. Why is a pound cake called by that name?

Answer: It calls for one pound of each ingredient

Traditional recipes for pound cake call for a pound of each ingredient, these being flour, butter, eggs and sugar. More modern recipes can vary the measurement, and add milk, vanilla or other ingredients to the basic four.

Question by player spanishliz
10. Three of these card games award victory to the player or team amassing the most points, but in which of these games do players try to avoid accumulating points?

Answer: Hearts

Hearts and Spades are both trick-taking card games, whereby each round of the game involves one player winning that round's "trick". While the object of Spades is to gain points and be the first team to reach 500, Hearts is the game, of these four listed, where points are not wanted.

The winner of Hearts has the lowest number of points when one or more other players reach(es) 100 points. The winner of Cribbage is the first player to get 121 points, with points awarded for certain cards and card combinations that are dealt and played. Canasta is a card game where points are acquired by creating "melds" - at least three cards of the same rank, and the winning team reaches 5,000 points first or has the higher point total if both players/teams reach 5,000 points.

Question by player Rizeeve
Source: Author FTBot

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 172: 9/10
Feb 04 2023 : Guest 107: 8/10
Feb 01 2023 : Guest 108: 5/10
Feb 01 2023 : hekawi: 7/10
Jan 28 2023 : Guest 174: 6/10
Jan 27 2023 : miranda101: 9/10
Jan 26 2023 : Guest 31: 8/10
Jan 23 2023 : debray2001: 9/10
Jan 22 2023 : sally0malley: 6/10

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us