FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Name That Art Museum
Quiz about Name That Art Museum

Name That Art Museum Trivia Quiz


I will name an artist and one of his famous works and you must identify the museum where it is housed.

A multiple-choice quiz by vikan. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Art
  8. »
  9. Art: By Museum

Author
vikan
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
19,753
Updated
Jul 23 22
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
2368
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 185 (8/15), wwwocls (9/15), Guest 92 (13/15).
- -
Question 1 of 15
1. Diego Velazquez - Las Meninas (The Maids of Honour) Hint


Question 2 of 15
2. Auguste Renoir - A Girl With A Watering Can Hint


Question 3 of 15
3. El Greco (Domenikos Theotokopoulos)- View of Toledo Hint


Question 4 of 15
4. Leonardo da Vinci - Mona Lisa Hint


Question 5 of 15
5. Hieronymus Bosch - The Garden of Earthly Delights Hint


Question 6 of 15
6. Sandro Botticelli - The Birth of Venus Hint


Question 7 of 15
7. Michelangelo - Sistine Chapel Ceiling Hint


Question 8 of 15
8. Paul Gauguin - Where Do We Come From? What Are We? Where are We Going? Hint


Question 9 of 15
9. Vincent van Gogh - The Starry Night Hint


Question 10 of 15
10. George Seurat - La Grande Jatte Hint


Question 11 of 15
11. Salvador Dali - The Persistence of Memory Hint


Question 12 of 15
12. Edvard Munch - The Scream

Which of these museums is the permanent home of one of the versions of this painting?
Hint


Question 13 of 15
13. Theodore Gericault- The Raft of the Medusa Hint


Question 14 of 15
14. Edward Hopper - Early Sunday Morning Hint


Question 15 of 15
15. Roy Lichtenstein - Whaam! Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 19 2024 : Guest 185: 8/15
Apr 26 2024 : wwwocls: 9/15
Apr 14 2024 : Guest 92: 13/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Diego Velazquez - Las Meninas (The Maids of Honour)

Answer: Prado, Madrid

The Prado has many works by Valazquez, including The Surrender of Breda and The Drinkers.
2. Auguste Renoir - A Girl With A Watering Can

Answer: National Gallery of Art, Washington D.C.

The National Gallery's literature states that Renoir believed,'A painting should be a lovable thing, gay and pretty...'.
3. El Greco (Domenikos Theotokopoulos)- View of Toledo

Answer: Metropolitan Museum of Art, NYC

The Met has several El Greco paintings, but View of Toledo is the only landscape.
4. Leonardo da Vinci - Mona Lisa

Answer: Louvre, Paris

Oh, so hard to see, so many tourists and so small a picture.
5. Hieronymus Bosch - The Garden of Earthly Delights

Answer: Prado, Madrid

A rare find in this museum, mainly devoted to Spanish artists.
6. Sandro Botticelli - The Birth of Venus

Answer: Uffizi, Florence

The Uffizi has many Renaissance painting.
7. Michelangelo - Sistine Chapel Ceiling

Answer: Vatican, Vatican City

The Vatican has many beautiful work of art, but the restored Sistine Chapel outshines them all.
8. Paul Gauguin - Where Do We Come From? What Are We? Where are We Going?

Answer: Museum of Fine Art, Boston

The Museum of Fine Art in Boston has a strong holding of Gauguin's work.
9. Vincent van Gogh - The Starry Night

Answer: The Museum of Modern Art, NYC

The Museum of Modern art not only houses a truly fantastic array of modern painting, but has a beautiful sculpture garden. The garden is a bit of tranqulity in mid town.
10. George Seurat - La Grande Jatte

Answer: The Art Institute of Chicago

La Grande Jatte, one of the major paintings of The Art Institute of Chicago, is made up of tiny dots of color (paint).
11. Salvador Dali - The Persistence of Memory

Answer: The Museum of Modern Art, NYC

Disintegration of the Persistence of Memory, a reworking of The Persistence of Memory, done after the nuclear age began, hangs in the Dali Museum, St. Petersburg, Fl.
12. Edvard Munch - The Scream Which of these museums is the permanent home of one of the versions of this painting?

Answer: The National Gallery, Oslo

'The Scream', a picture that shows a figure with a face contorted by dread and anguish, was stolen several years ago, but has since been returned to The National Gallery, Oslo.
13. Theodore Gericault- The Raft of the Medusa

Answer: Louvre, Paris

If you want to see really big paintings, by French artists, the Louvre is the place to do go!
14. Edward Hopper - Early Sunday Morning

Answer: The Whitney Museum of American Art, NYC

In 1930, Gertrude Vanderbuilt Whitney founded the The Whitney Museum of American Art after the Metropolitan Museum rejected her offer of her American art colllection.
15. Roy Lichtenstein - Whaam!

Answer: Tate Modern, London

The Tate has a very impressive collection of Modern Paintings.
Source: Author vikan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us