FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Seven Ancient Wonders
Quiz about Seven Ancient Wonders

The Ultimate Seven Ancient Wonders Quiz | Authors


This quiz is on the thrilling and fantastic book "Seven Ancient Wonders" by Matthew Reilly. *WARNING* contains Spoilers.

A multiple-choice quiz by emmyangel26. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors Q-S
  8. »
  9. Matthew Reilly

Author
emmyangel26
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
278,731
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
524
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. How many days of his life was Captain Jack West missing? Hint


Question 2 of 10
2. What is the name of Captain Jack West's bird? Hint


Question 3 of 10
3. How did Captain Jack West save Lilly? Hint


Question 4 of 10
4. Which country is not represented in the group that protects Lilly? Hint


Question 5 of 10
5. What is the name of Lilly's twin brother? Hint


Question 6 of 10
6. Who was the first team to have possession of the first piece of the capstone? Hint


Question 7 of 10
7. Who was the first member of Captain Jack West's team to die?




Hint


Question 8 of 10
8. What did Lilly like to do in her spare time? Hint


Question 9 of 10
9. Why didn't Lilly die while she was encased in the capstone? Hint


Question 10 of 10
10. What country did Captain Jack West return to after a month of traveling? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many days of his life was Captain Jack West missing?

Answer: Four

Captain Jack West was missing four days of his life from when he was injured fighting in the war and woke up four days later. Little does he know what happened to him while he was unconscious.
2. What is the name of Captain Jack West's bird?

Answer: Horus

Horus is Captain Jack's bird who helps the team with their mission and helps save all of their lives.
3. How did Captain Jack West save Lilly?

Answer: He discovered a second baby in her mother's stomach after she had passed away

Captain Jack West discovered that her mother was still pregnant with a child just after she passed away, then he risked his life to save her and ended up losing his arm in the process.
4. Which country is not represented in the group that protects Lilly?

Answer: China

The group of representatives was selected to protect Lilly from any danger she could have faced before they were able to embark on their mission to save the world.
5. What is the name of Lilly's twin brother?

Answer: Alexander

Alexander is the baby that the satanic cult stole from his mother before they left her and Lilly (who was still unborn) to die.
6. Who was the first team to have possession of the first piece of the capstone?

Answer: Captain Jack West's team

Captain Jack West's team were the first team to have possession of the capstone after making their way through all of the traps entwined in the chamber. They lost possession of it when the Americans attacked them as they left by the priest's exit.
7. Who was the first member of Captain Jack West's team to die?

Answer: Noddy

Noddy was the first team member to die. He is killed when flaming oil engulfs him after he's been shot on the first stop on the way to getting the capstone.
8. What did Lilly like to do in her spare time?

Answer: Ballet

Lilly love to practice ballet in her spare time and while she was growing up she used to put on performances for the team.
9. Why didn't Lilly die while she was encased in the capstone?

Answer: She went inside willingly

Lilly went inside the capstone willingly which meant that she wouldn't be killed during the ceremony ,whereas if she had of been forced in she would have been killed during the ceremony.
10. What country did Captain Jack West return to after a month of traveling?

Answer: Australia

Captain Jack West returned to his home town in Australia after he moved the capstone from Egypt to the mine on the back of his property which he imploded so that the capstone wouldn't be found until it was needed again.
Source: Author emmyangel26

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Jason Chaser, Hover Car Racer Average
2. Gruesome Deaths Tough
3. "Ice Station" Fanatic Average
4. Scarecrow Average
5. Nowhere To Hide Tough
6. "Hell Island" - Matthew Reilly Average
7. Hover Car Racer Average
8. Area 7 Average
9. Matthew Reilly - Ice Station Tough
10. "Ice Station" - Who Am I? Average
11. Seven Ancient Wonders Average

7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us