FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Films I Like That Nobody Else Does
Quiz about Films I Like That Nobody Else Does

Films I Like That Nobody Else Does Quiz


I love to watch movies, but I rarely listen to or heed the opinions of movie critics. Here are some films I like that, judging by the ratings on IMDB, weren't very well received. Match the film to the description and see what you think!

A matching quiz by Reamar42. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Grab Bag
  8. »
  9. My Favorite Movies

Author
Reamar42
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
425,139
Updated
Aug 06 26
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
88
Last 3 plays: Olderbison (10/10), Guest 24 (10/10), Guest 75 (8/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. This comedy film is a tale about an indomitable British pirate who escapes from prison and tries to retrieve his treasure.   
  Martians Go Home
2. In this film, a group of settlers in an American Western town decide to return to the East. They hire a wagon master with a past to lead them.   
  Year One
3. With the defense industry suffering due to the end of the Cold War, a defense contractor and an American presidential advisor scheme to start a new conflict with Canada.  
  Wagons East!
4. When a mishap during a family photo wipes out the entire British Royal Family, an illegitimate relative, who is a Las Vegas lounge singer, is crowned King.  
  Dracula: Dead and Loving It
5. In the early 20th century, a man and his wife check into a Michigan health facility operated by an eccentric doctor.  
  Splitting Heirs
6. When an English lord dies, his estate is to go to his son, who was adopted and raised in America. But another son, raised by an Indian family in England, also lays claim to the estate.  
  The Road to Wellville
7. When a struggling musician's film score is accidentally broadcast, Earth is invaded by hordes of annoying aliens who interrupt human lives for fun.  
  Canadian Bacon
8. An escaped prisoner from an Illinois mental institution assumes his doctor's identity to fill in for a burned out Los Angeles psychiatrist with a popular radio show.  
  The Couch Trip
9. Two hunter-gatherers in the ancient Middle East are forced to leave their village and end up in the city of Sodom.  
  Yellowbeard
10. Count Dracula buys an old abbey in London and, upon his arrival, sets his sights on his female neighbor and her friend in this comedic retelling of the Bram Stoker novel.   
  King Ralph





Select each answer

1. This comedy film is a tale about an indomitable British pirate who escapes from prison and tries to retrieve his treasure.
2. In this film, a group of settlers in an American Western town decide to return to the East. They hire a wagon master with a past to lead them.
3. With the defense industry suffering due to the end of the Cold War, a defense contractor and an American presidential advisor scheme to start a new conflict with Canada.
4. When a mishap during a family photo wipes out the entire British Royal Family, an illegitimate relative, who is a Las Vegas lounge singer, is crowned King.
5. In the early 20th century, a man and his wife check into a Michigan health facility operated by an eccentric doctor.
6. When an English lord dies, his estate is to go to his son, who was adopted and raised in America. But another son, raised by an Indian family in England, also lays claim to the estate.
7. When a struggling musician's film score is accidentally broadcast, Earth is invaded by hordes of annoying aliens who interrupt human lives for fun.
8. An escaped prisoner from an Illinois mental institution assumes his doctor's identity to fill in for a burned out Los Angeles psychiatrist with a popular radio show.
9. Two hunter-gatherers in the ancient Middle East are forced to leave their village and end up in the city of Sodom.
10. Count Dracula buys an old abbey in London and, upon his arrival, sets his sights on his female neighbor and her friend in this comedic retelling of the Bram Stoker novel.

Most Recent Scores
Today : Olderbison: 10/10
Today : Guest 24: 10/10
Today : Guest 75: 8/10
Today : Guest 73: 10/10
Today : Taltarzac: 10/10
Today : Guest 146: 10/10
Today : Guest 73: 8/10
Today : Guest 173: 10/10
Today : Guest 24: 7/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This comedy film is a tale about an indomitable British pirate who escapes from prison and tries to retrieve his treasure.

Answer: Yellowbeard

A silly comedy written by Graham Chapman, Peter Cook, and others, "Yellowbeard" has a cast including Chapman and Cook, John Cleese, Marty Feldman, Cheech and Chong, James Mason, Peter Boyle, and Michael Hordern. The film was unloved by critics who felt that the talented cast was wasted and that most of the humor was stale and trite.
2. In this film, a group of settlers in an American Western town decide to return to the East. They hire a wagon master with a past to lead them.

Answer: Wagons East!

Comedian John Candy's last film (he died while on location) was unpopular with both the critics and fans. Despite having a cast including Richard Lewis, John C. McGinley, and Ellen Greene, the film's pacing was considered to be slow and the jokes unfunny.
3. With the defense industry suffering due to the end of the Cold War, a defense contractor and an American presidential advisor scheme to start a new conflict with Canada.

Answer: Canadian Bacon

Written and directed by activist/comic Michael Moore, "Canadian Bacon" was a flop at the box office and with the critics, who considered both the film's premise and humor to have missed the mark. The cast included John Candy, Alan Alda, Rip Torn, and Rhea Perlman.
4. When a mishap during a family photo wipes out the entire British Royal Family, an illegitimate relative, who is a Las Vegas lounge singer, is crowned King.

Answer: King Ralph

With a far-fetched premise, this film was probably destined to be a dud with both critics and audiences, and the humor, mostly involving cultural differences between the U.S. and the U.K., was seen as stale. John Goodman stars as the titular King Ralph I, with a supporting cast including Peter O'Toole and John Hurt.
5. In the early 20th century, a man and his wife check into a Michigan health facility operated by an eccentric doctor.

Answer: The Road to Wellville

This film is set at the historical Sanitarium in Battle Creek, Michigan USA, which was run by Dr. John Kellogg, whose brother began the cereal empire in the same city. Kelloggs's ideas and treatments were considered bizarre at the time, and this is the focus of most of the humor. The film stars Anthony Hopkins, Matthew Broderick, Bridget Fonda, and John Cusack.
6. When an English lord dies, his estate is to go to his son, who was adopted and raised in America. But another son, raised by an Indian family in England, also lays claim to the estate.

Answer: Splitting Heirs

While some critics praised John Cleese and Catherine Zeta-Jones for their performances in the film, most described the movie as juvenile and unfunny. Eric Idle and Rick Moranis played the two heirs mentioned in the title.
7. When a struggling musician's film score is accidentally broadcast, Earth is invaded by hordes of annoying aliens who interrupt human lives for fun.

Answer: Martians Go Home

Critics savaged this movie, in which Randy Quaid's music acts as an invitation to obnoxious Martians to come to Earth and annoy everyone. The Martians were played by comedians, including Rob Schneider and Barry Sobel, while the Earthlings included Margaret Colin, Anita Morris, and Ronny Cox.
8. An escaped prisoner from an Illinois mental institution assumes his doctor's identity to fill in for a burned out Los Angeles psychiatrist with a popular radio show.

Answer: The Couch Trip

Some critics praised Dan Aykroyd's performance as a rebellious mental patient who fills in for Charles Grodin's troubled radio psychiatrist in this film, while others found the plot implausible and the humor unfunny. The film was also considered a flop at the box office.
9. Two hunter-gatherers in the ancient Middle East are forced to leave their village and end up in the city of Sodom.

Answer: Year One

With a talented cast and a promising premise, "Year One" was very disappointing to most critics and many fans, who felt that the humor and timing were both lacking. The cast includes Jack Black, Michael Cera, Olivia Wilde, Oliver Platt, David Cross, and Harold Ramis in his final role as both actor and director.
10. Count Dracula buys an old abbey in London and, upon his arrival, sets his sights on his female neighbor and her friend in this comedic retelling of the Bram Stoker novel.

Answer: Dracula: Dead and Loving It

Written and directed by Mel Brooks and starring Leslie Nielsen as Dracula, most viewers and critics felt that this parody failed to live up to Brooks's usual fine work. With the exception of Peter MacNicol as Renfield, the performances were seen as forced and unfunny, and the storyline moved too slowly.
Source: Author Reamar42

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
8/6/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us