Fun Trivia
Sections
Trivia Questions
Trivia Quizzes
Daily and Hourly Trivia Games
Ask FunTrivia - Get Answers to Questions
Crossword Puzzles
Trivia Questions Archive
Trivia
Animal Trivia
Bible Trivia
Brain Teasers
Celebrity Quizzes
Trivia For Kids
General Knowledge
Geography Quizzes
History Trivia
Hobbies Trivia
Humanities Quizzes
Literature Quizzes
Movie Trivia
Music Trivia
Famous People Trivia
Religion Quizzes
Science Trivia
Sports Trivia
Television Trivia
World Trivia
All Trivia and Quiz Topics
Services
Gold Memberships: Gift Certificates
Get Daily Email Trivia
Create a Daily Trivia Tournament
Pub Trivia Question Packs
Buy Trivia Questions
Large Scale Content / Data Licensing
Contact Us
New Player
Log In
New Player
|
Log In
FREE!
Click here to
Join FunTrivia
. Thousands of games, quizzes, and lots more!
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 86 Quiz
Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between January 12th and February 2nd 1976.
A matching quiz by
wwe84
. Estimated time: 3 mins.
Home
»
Quizzes
»
Music Trivia
»
1970s - Australian Singles Chart
»
Australia Singles Chart 1974 - 1976
Share on
Facebook
Share on
Twitter
Share by
E-Mail
Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
421,884
Updated
Nov 30 25
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
135
You must have Javascript enabled to play this game.
(a)
Drag-and-drop
from the right to the left, or (b)
click
on a right side answer box and then on a left side box to move it.
Questions
Choices
1
.
"D.I.V.O.R.C.E."
Ted Mulry Gang
2
.
"Golden Years"
Sherbet
3
.
"Only Sixteen"
Jim Capaldi
4
.
"Rock and Roll All Nite"
Electric Light Orchestra
5
.
"Squeeze Box"
Billy Connolly
6
.
"Love Hurts"
Maxine Nightingale
7
.
"Bohemian Rhapsody"
David Bowie
8
.
"This Old Heart Of Mine"
Queen
9
.
"The Darktown Strutters Ball"
Dr. Hook
10
.
"Piano Man"
Yvonne Fair
11
.
"Evil Woman"
Billy Joel
12
.
"Right Back Where We Started From"
KISS
13
.
"50 Ways To Leave Your Lover"
Paul Simon
14
.
"Child's Play"
The Who
15
.
"It Should Have Been Me"
Rod Stewart
Select each answer
1. "D.I.V.O.R.C.E."
---
Ted Mulry Gang
Sherbet
Jim Capaldi
Electric Light Orchestra
Billy Connolly
Maxine Nightingale
David Bowie
Queen
Dr. Hook
Yvonne Fair
Billy Joel
KISS
Paul Simon
The Who
Rod Stewart
2. "Golden Years"
---
Ted Mulry Gang
Sherbet
Jim Capaldi
Electric Light Orchestra
Billy Connolly
Maxine Nightingale
David Bowie
Queen
Dr. Hook
Yvonne Fair
Billy Joel
KISS
Paul Simon
The Who
Rod Stewart
3. "Only Sixteen"
---
Ted Mulry Gang
Sherbet
Jim Capaldi
Electric Light Orchestra
Billy Connolly
Maxine Nightingale
David Bowie
Queen
Dr. Hook
Yvonne Fair
Billy Joel
KISS
Paul Simon
The Who
Rod Stewart
4. "Rock and Roll All Nite"
---
Ted Mulry Gang
Sherbet
Jim Capaldi
Electric Light Orchestra
Billy Connolly
Maxine Nightingale
David Bowie
Queen
Dr. Hook
Yvonne Fair
Billy Joel
KISS
Paul Simon
The Who
Rod Stewart
5. "Squeeze Box"
---
Ted Mulry Gang
Sherbet
Jim Capaldi
Electric Light Orchestra
Billy Connolly
Maxine Nightingale
David Bowie
Queen
Dr. Hook
Yvonne Fair
Billy Joel
KISS
Paul Simon
The Who
Rod Stewart
6. "Love Hurts"
---
Ted Mulry Gang
Sherbet
Jim Capaldi
Electric Light Orchestra
Billy Connolly
Maxine Nightingale
David Bowie
Queen
Dr. Hook
Yvonne Fair
Billy Joel
KISS
Paul Simon
The Who
Rod Stewart
7. "Bohemian Rhapsody"
---
Ted Mulry Gang
Sherbet
Jim Capaldi
Electric Light Orchestra
Billy Connolly
Maxine Nightingale
David Bowie
Queen
Dr. Hook
Yvonne Fair
Billy Joel
KISS
Paul Simon
The Who
Rod Stewart
8. "This Old Heart Of Mine"
---
Ted Mulry Gang
Sherbet
Jim Capaldi
Electric Light Orchestra
Billy Connolly
Maxine Nightingale
David Bowie
Queen
Dr. Hook
Yvonne Fair
Billy Joel
KISS
Paul Simon
The Who
Rod Stewart
9. "The Darktown Strutters Ball"
---
Ted Mulry Gang
Sherbet
Jim Capaldi
Electric Light Orchestra
Billy Connolly
Maxine Nightingale
David Bowie
Queen
Dr. Hook
Yvonne Fair
Billy Joel
KISS
Paul Simon
The Who
Rod Stewart
10. "Piano Man"
---
Ted Mulry Gang
Sherbet
Jim Capaldi
Electric Light Orchestra
Billy Connolly
Maxine Nightingale
David Bowie
Queen
Dr. Hook
Yvonne Fair
Billy Joel
KISS
Paul Simon
The Who
Rod Stewart
11. "Evil Woman"
---
Ted Mulry Gang
Sherbet
Jim Capaldi
Electric Light Orchestra
Billy Connolly
Maxine Nightingale
David Bowie
Queen
Dr. Hook
Yvonne Fair
Billy Joel
KISS
Paul Simon
The Who
Rod Stewart
12. "Right Back Where We Started From"
---
Ted Mulry Gang
Sherbet
Jim Capaldi
Electric Light Orchestra
Billy Connolly
Maxine Nightingale
David Bowie
Queen
Dr. Hook
Yvonne Fair
Billy Joel
KISS
Paul Simon
The Who
Rod Stewart
13. "50 Ways To Leave Your Lover"
---
Ted Mulry Gang
Sherbet
Jim Capaldi
Electric Light Orchestra
Billy Connolly
Maxine Nightingale
David Bowie
Queen
Dr. Hook
Yvonne Fair
Billy Joel
KISS
Paul Simon
The Who
Rod Stewart
14. "Child's Play"
---
Ted Mulry Gang
Sherbet
Jim Capaldi
Electric Light Orchestra
Billy Connolly
Maxine Nightingale
David Bowie
Queen
Dr. Hook
Yvonne Fair
Billy Joel
KISS
Paul Simon
The Who
Rod Stewart
15. "It Should Have Been Me"
---
Ted Mulry Gang
Sherbet
Jim Capaldi
Electric Light Orchestra
Billy Connolly
Maxine Nightingale
David Bowie
Queen
Dr. Hook
Yvonne Fair
Billy Joel
KISS
Paul Simon
The Who
Rod Stewart
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "D.I.V.O.R.C.E."
Answer:
Billy Connolly
"D.I.V.O.R.C.E." from Billy Connolly debuted in the Australian Singles Chart on January 12th 1976.
The highest Australian chart peak was 11.
Highest worldwide peak was one (United Kingdom).
2. "Golden Years"
Answer:
David Bowie
"Golden Years" from David Bowie debuted in the Australian Singles Chart on January 12th 1976.
The highest Australian chart peak was 34.
Highest worldwide peak was six (The Netherlands).
Album: "Station To Station" (1976).
3. "Only Sixteen"
Answer:
Dr. Hook
"Only Sixteen" from Dr. Hook debuted in the Australian Singles Chart on January 12th 1976.
The highest Australian chart peak was eight.
Highest worldwide peak was three (Canada).
Cover version of: Sam Cooke - "Only Sixteen" (1959).
Album: "Bankrupt" (1975).
4. "Rock and Roll All Nite"
Answer:
KISS
"Rock and Roll All Nite" from KISS debuted in the Australian Singles Chart on January 12th 1976.
The highest Australian chart peak was 18.
Highest worldwide peak was 12 (United States).
Album: "Dressed To Kill" (1975).
5. "Squeeze Box"
Answer:
The Who
"Squeeze Box" from The Who debuted in the Australian Singles Chart on January 12th 1976.
The highest Australian chart peak was 45.
Highest worldwide peak was one (Canada).
Album: "The Who By Numbers" (1975).
6. "Love Hurts"
Answer:
Jim Capaldi
"Love Hurts" from Jim Capaldi debuted in the Australian Singles Chart on January 19th 1976.
The highest Australian chart was six.
Highest worldwide peak was four (United Kingdom).
Cover version of: The Everly Brothers - "Love Hurts" (1960).
Album: "Short Cut Draw Blood" (1975).
7. "Bohemian Rhapsody"
Answer:
Queen
"Bohemiah Rhapsody" from Queen debuted in the Australian Singles Chart on January 19th 1976.
The highest Australian chart peak was one.
The song peaked at number one in:
Australia.
Belgium.
Canada.
Ireland.
The Netherlands.
New Zealand.
United Kingdom.
BRIT Award wins:
British Single Of The Year - 1977.
Grammy nominations:
*Best Pop Vocal Performance by Duo, Group or Chorus - 1977.
*Best Arrangement For Voices - 1977.
Album: "A Night At The Opera" (1975).
8. "This Old Heart Of Mine"
Answer:
Rod Stewart
"This Old Heart Of Mine" from Rod Stewart debuted in the Australian Singles Chart on January 19th 1976.
The highest Australian chart peak was 45.
Highest worldwide peak was three (Ireland).
Cover version of: The Isley Brothers - "This Old Heart Of Mine (Is Weak For You)" (1966).
Album: "Atlantic Crossing" (1975).
9. "The Darktown Strutters Ball"
Answer:
Ted Mulry Gang
"The Darktown Strutters Ball" from Ted Mulry Band debuted in the Australian Singles Chart on January 26th 1976.
The highest Australian chart peak was three.
Album: "Struttin'" (1976).
10. "Piano Man"
Answer:
Billy Joel
"Piano Man" from Billy Joel debuted in the Australian Singles Chart on February 2nd 1976.
The highest Australian chart peak was 20.
Highest worldwide peak was ten (Canada).
Album: "Piano Man" (1973).
11. "Evil Woman"
Answer:
Electric Light Orchestra
"Evil Woman" from Electric Light Orchestra debuted in the Australian Singles Chart on February 2nd 1976.
The highest Australian chart peak was 23.
Highest worldwide peak was six (Canada).
Album: "Face The Music" (1975).
12. "Right Back Where We Started From"
Answer:
Maxine Nightingale
"Right Back Where We Started From" from Maxine Nightingale debuted in the Australian Singles Chart on February 2nd 1976.
The highest Australian chart peak was four.
Highest worldwide peak was two (Belgium and United States).
Album: "Right Back Where We Started From" (1976).
13. "50 Ways To Leave Your Lover"
Answer:
Paul Simon
"50 Ways To Leave Your Lover" from Paul Simon debuted in the Australian Singles Chart on February 2nd 1976.
The highest Australian chart peak was 35.
Highest worldwide peak was one (United States).
Grammy nomination:
Record Of The Year - 1977.
Album: "Still Crazy After All These Years" (1975).
14. "Child's Play"
Answer:
Sherbet
"Child's Play" from Sherbet debuted in the Australian Singles Chart on February 2nd 1976.
The highest Australian chart peak was four.
15. "It Should Have Been Me"
Answer:
Yvonne Fair
"It Should Have Been Me" from Yvonne Fair debuted in the Australian Singles Chart on February 2nd 1976.
The highest Australian chart peak was ten.
Highest worldwide peak was five (United Kingdom).
Cover version of: Kim Weston - "It Should Have Been Me" (1963).
Album: "The Bitch Is Back" (1975).
Source: Author
wwe84
This quiz was reviewed by FunTrivia editor
agony
before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series
1970s Australian Top 50 Songs 4
:
Volumes 76-100
1.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 76
Easier
2.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 77
Easier
3.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 78
Easier
4.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 79
Easier
5.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 80
Easier
6.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 81
Average
7.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 82
Easier
8.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 83
Easier
9.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 84
Easier
10.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 85
Easier
11.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 86
Easier
12.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 87
Easier
Referenced Topics
Match Quizzes
Music
Rock and Roll
Australian Geography
Queen
Opera
Australians: Famous & Historical
The Who
Billy Joel
David Bowie
KISS
Netherlands
Keyboards
Everly Brothers
Paul Simon
Rod Stewart
Sam Cooke
1970s Country Music
Dr. Hook
Sherbet
Other Destinations
Explore Other Quizzes by
wwe84
Go to
1970s - Australian Singles Chart
Quizzes
More
Australia Singles Chart 1974 - 1976
Quizzes
FunTrivia
Homepage
9/5/2026, Copyright 2026
FunTrivia, Inc. -
Report an Error / Contact Us