Fun Trivia
Sections
Trivia Questions
Trivia Quizzes
Daily and Hourly Trivia Games
Ask FunTrivia - Get Answers to Questions
Crossword Puzzles
Trivia Questions Archive
Trivia
Animal Trivia
Bible Trivia
Brain Teasers
Celebrity Quizzes
Trivia For Kids
General Knowledge
Geography Quizzes
History Trivia
Hobbies Trivia
Humanities Quizzes
Literature Quizzes
Movie Trivia
Music Trivia
Famous People Trivia
Religion Quizzes
Science Trivia
Sports Trivia
Television Trivia
World Trivia
All Trivia and Quiz Topics
Services
Gold Memberships: Gift Certificates
Get Daily Email Trivia
Create a Daily Trivia Tournament
Pub Trivia Question Packs
Buy Trivia Questions
Large Scale Content / Data Licensing
Contact Us
New Player
Log In
New Player
|
Log In
FREE!
Click here to
Join FunTrivia
. Thousands of games, quizzes, and lots more!
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 14 Quiz
Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between December 1st and 15th 1980.
A matching quiz by
wwe84
. Estimated time: 3 mins.
Home
»
Quizzes
»
Music Trivia
»
1980s ARIA Top 50 Songs Chronology
»
1980 - 1983
Share on
Facebook
Share on
Twitter
Share by
E-Mail
Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
414,385
Updated
Nov 16 23
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 15
Plays
135
Last 3 plays
: martin_cube (
15/15
), snhha (
15/15
), masfon (
13/15
).
You must have Javascript enabled to play this game.
(a)
Drag-and-drop
from the right to the left, or (b)
click
on a right side answer box and then on a left side box to move it.
Questions
Choices
1
.
"I Want To Be Straight"
Rod Stewart
2
.
"(Just Like) Romeo and Juliet"
Split Enz
3
.
"Lady Love"
Don Williams
4
.
"Duncan"
ABBA
5
.
"One Step Ahead"
Ian Dury & The Blockheads
6
.
"I Believe In You"
Neil Diamond
7
.
"Why Won't You Explain"
Stephanie Mills
8
.
"How Long"
Mental As Anything
9
.
"Baggy Trousers"
Karen Knowles
10
.
"Love On The Rocks"
Madness
11
.
"Passion"
MEO 245
12
.
"Never Knew Love Like This Before"
Air Supply
13
.
"On and On and On"
Barbra Streisand
14
.
"Every Woman In The World"
Lipps Inc
15
.
"Guilty"
Slim Dusty
Select each answer
1. "I Want To Be Straight"
---
Rod Stewart
Split Enz
Don Williams
ABBA
Ian Dury & The Blockheads
Neil Diamond
Stephanie Mills
Mental As Anything
Karen Knowles
Madness
MEO 245
Air Supply
Barbra Streisand
Lipps Inc
Slim Dusty
2. "(Just Like) Romeo and Juliet"
---
Rod Stewart
Split Enz
Don Williams
ABBA
Ian Dury & The Blockheads
Neil Diamond
Stephanie Mills
Mental As Anything
Karen Knowles
Madness
MEO 245
Air Supply
Barbra Streisand
Lipps Inc
Slim Dusty
3. "Lady Love"
---
Rod Stewart
Split Enz
Don Williams
ABBA
Ian Dury & The Blockheads
Neil Diamond
Stephanie Mills
Mental As Anything
Karen Knowles
Madness
MEO 245
Air Supply
Barbra Streisand
Lipps Inc
Slim Dusty
4. "Duncan"
---
Rod Stewart
Split Enz
Don Williams
ABBA
Ian Dury & The Blockheads
Neil Diamond
Stephanie Mills
Mental As Anything
Karen Knowles
Madness
MEO 245
Air Supply
Barbra Streisand
Lipps Inc
Slim Dusty
5. "One Step Ahead"
---
Rod Stewart
Split Enz
Don Williams
ABBA
Ian Dury & The Blockheads
Neil Diamond
Stephanie Mills
Mental As Anything
Karen Knowles
Madness
MEO 245
Air Supply
Barbra Streisand
Lipps Inc
Slim Dusty
6. "I Believe In You"
---
Rod Stewart
Split Enz
Don Williams
ABBA
Ian Dury & The Blockheads
Neil Diamond
Stephanie Mills
Mental As Anything
Karen Knowles
Madness
MEO 245
Air Supply
Barbra Streisand
Lipps Inc
Slim Dusty
7. "Why Won't You Explain"
---
Rod Stewart
Split Enz
Don Williams
ABBA
Ian Dury & The Blockheads
Neil Diamond
Stephanie Mills
Mental As Anything
Karen Knowles
Madness
MEO 245
Air Supply
Barbra Streisand
Lipps Inc
Slim Dusty
8. "How Long"
---
Rod Stewart
Split Enz
Don Williams
ABBA
Ian Dury & The Blockheads
Neil Diamond
Stephanie Mills
Mental As Anything
Karen Knowles
Madness
MEO 245
Air Supply
Barbra Streisand
Lipps Inc
Slim Dusty
9. "Baggy Trousers"
---
Rod Stewart
Split Enz
Don Williams
ABBA
Ian Dury & The Blockheads
Neil Diamond
Stephanie Mills
Mental As Anything
Karen Knowles
Madness
MEO 245
Air Supply
Barbra Streisand
Lipps Inc
Slim Dusty
10. "Love On The Rocks"
---
Rod Stewart
Split Enz
Don Williams
ABBA
Ian Dury & The Blockheads
Neil Diamond
Stephanie Mills
Mental As Anything
Karen Knowles
Madness
MEO 245
Air Supply
Barbra Streisand
Lipps Inc
Slim Dusty
11. "Passion"
---
Rod Stewart
Split Enz
Don Williams
ABBA
Ian Dury & The Blockheads
Neil Diamond
Stephanie Mills
Mental As Anything
Karen Knowles
Madness
MEO 245
Air Supply
Barbra Streisand
Lipps Inc
Slim Dusty
12. "Never Knew Love Like This Before"
---
Rod Stewart
Split Enz
Don Williams
ABBA
Ian Dury & The Blockheads
Neil Diamond
Stephanie Mills
Mental As Anything
Karen Knowles
Madness
MEO 245
Air Supply
Barbra Streisand
Lipps Inc
Slim Dusty
13. "On and On and On"
---
Rod Stewart
Split Enz
Don Williams
ABBA
Ian Dury & The Blockheads
Neil Diamond
Stephanie Mills
Mental As Anything
Karen Knowles
Madness
MEO 245
Air Supply
Barbra Streisand
Lipps Inc
Slim Dusty
14. "Every Woman In The World"
---
Rod Stewart
Split Enz
Don Williams
ABBA
Ian Dury & The Blockheads
Neil Diamond
Stephanie Mills
Mental As Anything
Karen Knowles
Madness
MEO 245
Air Supply
Barbra Streisand
Lipps Inc
Slim Dusty
15. "Guilty"
---
Rod Stewart
Split Enz
Don Williams
ABBA
Ian Dury & The Blockheads
Neil Diamond
Stephanie Mills
Mental As Anything
Karen Knowles
Madness
MEO 245
Air Supply
Barbra Streisand
Lipps Inc
Slim Dusty
Most Recent Scores
Sep 08 2025 : martin_cube:
15/15
Sep 06 2025 : snhha:
15/15
Sep 06 2025 : masfon: 13/15
Sep 06 2025 : 1nn1:
15/15
Sep 06 2025 : bernie73: 0/15
Sep 06 2025 : alythman: 4/15
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "I Want To Be Straight"
Answer:
Ian Dury & The Blockheads
"I Want To Be Straight" from Ian Dury & The Blockheads debuted in the Australian Singles Chart on December 1st 1980.
The highest chart peak was 18.
2. "(Just Like) Romeo and Juliet"
Answer:
Mental As Anything
"(Just Like) Romeo and Juliet" from Mental As Anything debuted in the Australian Singles Chart on December 1st 1980.
The highest chart peak was 27.
Cover version of: The Reflections - "(Just Like) Romeo and Juliet" (1964).
3. "Lady Love"
Answer:
MEO 245
"Lady Love" from MEO 245 debuted in the Australian Singles Chart on December 1st 1980.
The highest chart peak was 43.
4. "Duncan"
Answer:
Slim Dusty
"Duncan" from Slim Dusty debuted in the Australian Singles Chart on December 1st 1980.
The highest chart peak was one (Two weeks).
Album: "No. 50 The Golden Anniversary Album" (1981).
5. "One Step Ahead"
Answer:
Split Enz
"One Step Ahead" from Split Enz debuted in the Australian Singles Chart on December 1st 1980.
The highest chart peak was five.
Album: "Waiata" (1981).
6. "I Believe In You"
Answer:
Don Williams
"I Believe In You" from Don Williams debuted in the Australian Singles Chart on December 1st 1980.
The highest chart peak was 20.
Highest worldwide peak was four (New Zealand).
Album: "I Believe In You" (1980).
7. "Why Won't You Explain"
Answer:
Karen Knowles
"Why Won't You Explain" from Karen Knowles debuted in the Australian Singles Chart on December 1st 1980.
The highest chart peak was 12.
8. "How Long"
Answer:
Lipps Inc
"How Long" from Lipps Inc debuted in the Australian Singles Chart on December 8th 1980.
The highest chart peak was 44.
Highest worldwide peak was six (Italy).
Cover version of: Ace - "How Long" (1975).
9. "Baggy Trousers"
Answer:
Madness
"Baggy Trousers" from Madness debuted in the Australian Singles Chart on December 8th 1980.
The highest chart peak was 30.
Highest worldwide peak was three (New Zealand and United Kingdom).
Album: "Absolutely" (1980).
10. "Love On The Rocks"
Answer:
Neil Diamond
"Love On The Rocks" from Neil Diamond debuted in the Australian Singles Chart on December 8th 1980.
The highest chart peak was 29.
Highest worldwide peak was one (South Africa).
Album: "The Jazz Singer Soundtrack" (1980).
11. "Passion"
Answer:
Rod Stewart
"Passion" from Rod Stewart debuted in the Australian Singles Chart on December 8th 1980.
The highest chart peak was 16.
Highest worldwide peak was one (South Africa).
Album: "Foolish Behaviour" (1980).
12. "Never Knew Love Like This Before"
Answer:
Stephanie Mills
"Never Knew Love Like This Before" from Stephanie Mills debuted in the Australian Singles Chart on December 8th 1980.
The highest chart peak was 13.
Highest worldwide peak was two (Belgium and The Netherlands).
Grammy wins:
*Best R&B Song - 1981.
*Best Female R&B Vocal Performance - 1981.
Album: "Sweet Sensation" (1980).
13. "On and On and On"
Answer:
ABBA
"On and On and On" from ABBA debuted in the Australian Singles Chart on December 15th 1980.
The highest chart peak was nine.
Highest worldwide peak was seven (France).
Album: "Super Trouper" (1980).
14. "Every Woman In The World"
Answer:
Air Supply
"Every Woman In The World" from Air Supply debuted in the Australian Singles Chart on December 15th 1980.
The highest chart peak was eight.
Highest worldwide peak was three (Canada).
Album: "Lost In Love" (1980).
15. "Guilty"
Answer:
Barbra Streisand
"Guilty" from Barbra Streisand and Barry Gibb debuted in the Australian Singles Chart on December 15th 1980.
The highest chart peak was 37.
Highest worldwide peak was three (United States).
Grammy wins:
Best Pop Vocal Performance by a Duo or Group - 1981.
Album: Barbra Streisand - "Guilty" (1980).
Source: Author
wwe84
This quiz was reviewed by FunTrivia editor
agony
before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series
1980s Australian Top 50 Songs 1
:
Volume 1-25
1.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 1
Easier
2.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 2
Average
3.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 3
Average
4.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 4
Average
5.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 5
Average
6.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 6
Average
7.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 7
Average
8.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 8
Easier
9.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 9
Average
10.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 10
Average
11.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 11
Average
12.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 12
Easier
Referenced Topics
Match Quizzes
Music
World
1980s Music
Albums
Jazz
Australians: Famous & Historical
ABBA
Diamonds
Rod Stewart
1980s Country Music
Madness
Neil Diamond
Air Supply
Barbra Streisand
Split Enz
Other Destinations
Explore Other Quizzes by
wwe84
Go to
1980s ARIA Top 50 Songs Chronology
Quizzes
More
1980 - 1983
Quizzes
FunTrivia
Homepage
10/3/2025, Copyright 2025
FunTrivia, Inc. -
Report an Error / Contact Us