Quiz about Country Songs Of The 2010s In Other Words
Quiz about Country Songs Of The 2010s In Other Words

Country Songs Of The 2010s In Other Words Quiz


For all the country folks out there. Here are some of the top country songs of the 2010's put into other words. Decipher the tune and match it up to the artist or group that recorded it.

A matching quiz by bigjohnsludge. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music in Other Words
  8. »
  9. In Other Words by Decade

Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
410,357
Updated
Oct 02 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
59
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Radio Flyer's Circular Component That Is Intended to Rotate on an Axle"  
Little Big Town
2. "At the Time That There is Precipitation, It Comes Down Hard"  
Chris Young
3. "Provided That I Expire at an Early Age"  
Billy Currington
4. "Not Wearing Shoes Denim Pants Evening"  
The Band Perry
5. "If You Were Unaware, Allow Me to Remind You"  
Luke Combs"
6. "Alcohol Drink Made From the Agave Plant"  
Chris Stapleton
7. "Young Female Smash"  
Brett Young
8. "Not a Person to Pin It On"  
Jake Owen
9. "Can Guzzle Brew Fairly Well"  
Darrius Rucker
10. "The Day After Today"  
Dan + Shay






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Radio Flyer's Circular Component That Is Intended to Rotate on an Axle"

Answer: Darrius Rucker

"Wagon Wheel'" by Darius Rucker was released in 2013 and reached number one on the US Hot Country Songs (Billboard) chart. Rucker was the lead vocalist and rhythm guitarist of rock band Hootie & the Blowfish and then went solo in 2001. Other songs by Rucker include "Don't Think I Don't Think About It", "Come Back Song", "This", and "Beers and Sunshine".
2. "At the Time That There is Precipitation, It Comes Down Hard"

Answer: Luke Combs"

"When It Rains It Pours" by American country music singer Luke Combs was released in 2017 and reached number one on the US Hot Country Songs (Billboard) chart. Other songs by Combs include "Hurricane", "One Number Away", "Beautiful Crazy", "Better Together", and "The Kind of Love We Make".
3. "Provided That I Expire at an Early Age"

Answer: The Band Perry

"If I Die Young" by American country music trio the Band Perry was released in 2010 and reached number one on the US Hot Country Songs (Billboard) chart. Other songs by the group include "You Lie", "All Your Life", "Better Dig Two", "Done", and "Don't Let Me Be Lonely".
4. "Not Wearing Shoes Denim Pants Evening"

Answer: Jake Owen

"Barefoot Blue Jean Night" by American country music artist Jake Owen was released in 2011 and reached number one on the US Hot Country Songs (Billboard) chart. Other songs by Owen include "Alone with You", "Beachin'", "American Country Love Song", and "Made for You".
5. "If You Were Unaware, Allow Me to Remind You"

Answer: Brett Young

"In Case You Didn't Know" by American country pop singer Brett Young was released in 2017 and reached number two on the US Hot Country Songs (Billboard) chart. Other songs by Young include "Sleep Without You", "Like I Loved You", "Here Tonight", and "Mercy".
6. "Alcohol Drink Made From the Agave Plant"

Answer: Dan + Shay

"Tequila" by American country music duo Dan + Shay was released in 2018 and reached number one on the US Hot Country Songs (Billboard) chart. Other songs by the duo include "Nothin' Like You", "From the Ground Up", "Speechless", and "Glad You Exist".
7. "Young Female Smash"

Answer: Little Big Town

"Girl Crush" by American country music group Little Big Town was released in 2014 and reached number one on the US Hot Country Songs (Billboard) chart. At the 2016 Grammy Awards, the song won for Best Country Song and Best Country Duo/Group Performance.
8. "Not a Person to Pin It On"

Answer: Chris Stapleton

"Nobody to Blame" by American singer-songwriter Chris Stapleton was released in 2015 and reached number 13 on the US Hot Country Songs (Billboard) chart. Other songs by Stapleton include "Broken Halos", "Parachute", "Millionaire", and "You Should Probably Leave".
9. "Can Guzzle Brew Fairly Well"

Answer: Billy Currington

"Pretty Good at Drinkin' Beer" by American country music artist Billy Currington was released in 2010 and reached number one on the US Hot Country Songs (Billboard) chart. Other songs by Currington include "Must Be Doin' Somethin' Right", "Good Directions", "People Are Crazy", "Let Me Down Easy", and "It Don't Hurt Like It Used To".
10. "The Day After Today"

Answer: Chris Young

"Tomorrow" by American country music singer Chris Young was released in 2011 and reached number one on the US Hot Country Songs (Billboard) chart. Other songs by Young include "Gettin' You Home (The Black Dress Song)", "The Man I Want to Be", "You", "I'm Comin' Over", and "Losing Sleep".
Source: Author bigjohnsludge

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 11 2023 : Guest 75: 8/10
Dec 28 2022 : Democropolis: 8/10

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us