Quiz about Songs Of 1960 In Other Words
Quiz about Songs Of 1960 In Other Words

Songs Of 1960 In Other Words Trivia Quiz


The titles to these songs of 1960 have been re-worded. Your mission, if you decide to accept it, is to decipher the song titles and match them to the actual artists that did them. All songs reached their peak positions on 1960 charts.

A matching quiz by bigjohnsludge. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music in Other Words
  8. »
  9. In Other Words by Decade

Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
410,771
Updated
Nov 16 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
324
Last 3 plays: flwrchyld (10/10), Guest 204 (10/10), Guest 74 (10/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Sprinting Ursine"  
Anita Bryant
2. "My Apologies"  
The Ventures
3. "At This Moment Or Not At All"  
Bobby Darin
4. "The Wring"  
Roy Orbison
5. "Just the Companionless"  
The Drifters
6. "Baby Canine Adoration"  
Elvis Presley
7. "Move at a Slow Pace and Refrain From Sprinting"  
Paul Anka
8. "Please Economise and Allow Me to Have the Final Jig With You"  
Brenda Lee
9. "Farther Than the Ocean"  
Johnny Preston
10. "Flower of the Family Rosaceae Made of Pressed Thin Sheets of Cellulose Fibres Derived From Wood Pulp"  
Chubby Checker






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Sprinting Ursine"

Answer: Johnny Preston

"Running Bear" by Johnny Preston was released in August 1959 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart in 1960. The song was written by Jiles Perry Richardson (The Big Bopper). Other songs by Preston include "Cradle of Love", "Feel So Fine", and "Leave My Kitten Alone".
2. "My Apologies"

Answer: Brenda Lee

"I'm Sorry" byy American singer Brenda Lee was released in 1960 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. Brenda was only 15 years old when she recorded the song. Other songs by Lee include "One Step at a Time", "I Want to Be Wanted", "All Alone Am I", and "Too Many Rivers".
3. "At This Moment Or Not At All"

Answer: Elvis Presley

"It's Now or Never" by Elvis Presley was released in 1960 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. It is melody based on the Italian song "'O Sole mio" by Eduardo di Capua.
4. "The Wring"

Answer: Chubby Checker

"The Twist" by Chubby Checker was released in 1960 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. Because of the popularity of the dance, the song again reached the number one position in 1962.
5. "Just the Companionless"

Answer: Roy Orbison

"Only the Lonely" by Roy Orbison was released in 1960 and reached number two on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by Orbison include "Ooby Dooby", "Running Scared", "Crying", "Oh, Pretty Woman", and "You Got It".
6. "Baby Canine Adoration"

Answer: Paul Anka

"Puppy Love" by Paul Anka was released in 1960 an reached number two on the US Billboard Hot 100 chart. In 1972, the Donny Osmond cover of the song made it to the number three spot on the chart.
7. "Move at a Slow Pace and Refrain From Sprinting"

Answer: The Ventures

"Walk Don't Run" by the Ventures was released in 1960 and reached number two on the US Billboard Hot 100 chart. The song has been featured in the films "Aloha Summer", "Crocodile Dundee II", "Wayne's World 2", "American Pie" and "Pawn Sacrifice".
8. "Please Economise and Allow Me to Have the Final Jig With You"

Answer: The Drifters

"Save the Last Dance for Me" by the Drifters was released in 1960 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by the group include "Money Honey", "There Goes My Baby", "This Magic Moment", "Up on the Roof", and "Under the Boardwalk".
9. "Farther Than the Ocean"

Answer: Bobby Darin

"Beyond the Sea" by Bobby Darin was released in October 1959 and reached number six on the US Billboard Hot 100 chart in 1960. Other songs by Darin include "Splish Splash", "Early in the Morning", "Mack the Knife", "You Must Have Been a Beautiful Baby", and "If I Were a Carpenter".
10. "Flower of the Family Rosaceae Made of Pressed Thin Sheets of Cellulose Fibres Derived From Wood Pulp"

Answer: Anita Bryant

"Paper Roses" by Anita Bryant was released in 1960 and reached number five on the US Billboard Hot 100 chart. In 1973, Marie Osmond's cover of the song also hit the number five spot on the Hot 100 chart. Other songs by Bryant include "My Little Corner of the World", "Wonderland by Night", and "Till There Was You".
Source: Author bigjohnsludge

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : flwrchyld: 10/10
Today : Guest 204: 10/10
Dec 01 2022 : Guest 74: 10/10
Dec 01 2022 : Guest 172: 10/10
Nov 29 2022 : auntdb: 10/10
Nov 28 2022 : Dalgleish: 10/10
Nov 28 2022 : jannymur: 7/10
Nov 28 2022 : kstyle53: 10/10
Nov 28 2022 : 1nn1: 10/10

12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us