Quiz about Songs Of 1964 In Other Words
Quiz about Songs Of 1964 In Other Words

Songs Of 1964 In Other Words Trivia Quiz


The titles to these songs of 1964 have been re-worded. Your mission, if you decide to accept it, is to decipher the song titles and match them to the actual artists that did them. All songs reached their peak positions on 1964 charts.

A matching quiz by bigjohnsludge. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music in Other Words
  8. »
  9. In Other Words by Decade

Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
410,676
Updated
Oct 25 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
314
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 207 (10/10), NovaRacing (8/10), MariaVerde (6/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "An Attractive Adult Female"  
The Dixie Cups
2. "I Am Able to Bounce From One Place to Another"  
Roy Orbison
3. "All People Have Adoration For A Certain Person"  
The Beatles
4. "The Final Smooch"  
Dean Martin
5. "Human Entities"  
Peter and Gordon
6. "A Difficult Morning's Evening"  
Jay and the Americans
7. "Church of Adoration"  
J. Frank Wilson & the Cavaliers
8. "Cautious Apprehension"  
The Beach Boys
9. "Approach Slightly Nearer"  
Barbra Streisand
10. "An Earth Void of Adoration"  
Terry Stafford






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "An Attractive Adult Female"

Answer: Roy Orbison

"Pretty Woman" by Roy Orbison was released in 1964 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. The song also reached number one on charts in eight other countries.
2. "I Am Able to Bounce From One Place to Another"

Answer: The Beach Boys

"I Get Around" by American rock band the Beach Boys was released in 1964 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs b the band include "Surfin' Safari", "409", "Surfin' U.S.A.", "Dance, Dance, Dance", "Help Me, Rhonda", and "Kokomo".
3. "All People Have Adoration For A Certain Person"

Answer: Dean Martin

"Everybody Loves Somebody" by Dean Martin was released in 1964 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by Martin include "You Belong to Me", "That's Amore", "Sway", "You're Nobody till Somebody Loves You", and "Bumming Around".
4. "The Final Smooch"

Answer: J. Frank Wilson & the Cavaliers

"Last Kiss" by J. Frank Wilson and the Cavaliers was release in 1964 and reached number two on the US Billboard Hot 100 chart. The song is a cover of the 1961 single by Wayne Cochran. In 1999, Pearl Jam did a cover of the song which also made it to the number two spot on the US Billboard Hot 100 chart.
5. "Human Entities"

Answer: Barbra Streisand

"People" by Barbra Streisand was released in 1964 and reached number one on the US Adult Contemporary (Billboard) chart. The song was featured in the 1964 Broadway musical "Funny Girl". Other songs by Streisand include "Funny Girl", "He Touched Me", "The Way We Were", "Evergreen (Love Theme from A Star Is Born)" and "Woman in Love".
6. "A Difficult Morning's Evening"

Answer: The Beatles

"A Hard Day's Night" by the English rock band the Beatles was released in 1964 and reached number one on the US Billboard Hot 100 and US Cash Box Top 100 charts. The song was the title track for the 1964 Beatles' movie of the same name. It also reached number one on charts in ten other countries.
7. "Church of Adoration"

Answer: The Dixie Cups

"Chapel of Love" by The Dixie Cups was released in 1064 and reached number one on the U.S. Billboard Hot 100 chart. The song was featured in the 1994 film "Four Weddings and a Funeral" where it was sung by Elton John.
8. "Cautious Apprehension"

Answer: Terry Stafford

"Suspicion" by Elvis Presley sound-alike Terry Stafford was released in 1964 and reached number seven on the US Billboard Hot 100 chart. The song was Stafford's only single to reach the top ten on U.S. charts. Other songs by Stafford include "I'll Touch a Star", "Follow the Rainbow", and "Captured".
9. "Approach Slightly Nearer"

Answer: Jay and the Americans

"Come a Little Bit Closer" by Jay and the Americans was released in 1964 and reached number three on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by the group include "She Cried", "Come Dance with Me", "Let's Lock the Door (And Throw Away the Key)", "Cara Mia", and "This Magic Moment".
10. "An Earth Void of Adoration"

Answer: Peter and Gordon

"A World Without Love" by the British duo Peter and Gordon was released in 1964 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by the duo include "Nobody I Know", "True Love Ways", "To Know You Is to Love You", "Baby I'm Yours", and "Lady Godiva".
Source: Author bigjohnsludge

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 04 2023 : Guest 207: 10/10
Jan 13 2023 : NovaRacing: 8/10
Jan 11 2023 : MariaVerde: 6/10
Jan 06 2023 : piet: 10/10
Jan 06 2023 : Guest 173: 10/10
Jan 05 2023 : tripichick: 8/10
Jan 05 2023 : Guest 68: 10/10
Dec 28 2022 : Democropolis: 10/10
Dec 20 2022 : Guest 63: 7/10

2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us