FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Songs Of 1966 In Other Words
Quiz about Songs Of 1966 In Other Words

Songs Of 1966 In Other Words Trivia Quiz


The titles to these songs of 1966 have been re-worded. Your mission, if you decide to accept it, is to decipher the song titles and match them to the actual artists that did them. All songs reached their peak positions on 1966 charts.

A matching quiz by bigjohnsludge. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music in Other Words
  8. »
  9. In Other Words by Decade

Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
410,266
Updated
Sep 20 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
406
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: cleeclope (10/10), Guest 81 (7/10), Guest 99 (6/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Golden State Sleep Fantasies"  
  The Mamas & the Papas
2. "Stretch Out Your Arms and You Will Locate Me At That Point"  
  The Surfaris
3. "The Over the Ankle Leather Foot Coverings I Have Are Constructed So One Can Move at a Slow Pace"  
  Nancy Sinatra
4. "People Who Don't Know Each Other In The Evening"  
  Percy Sledge
5. "Punts"  
  Johnny Rivers
6. "Electrical Bolts from The Sky Hits"  
  Paul Revere & the Raiders
7. "Section of the City Where People With Few Dollars Live"  
  Lou Christie
8. "A Cool Type of Adoration"  
  The Mindbenders
9. "At the Time an Adult Male Adores an Adult Female"  
  Four Tops
10. "Violently Knocked Off a Surfboard By a Wave"  
  Frank Sinatra





Select each answer

1. "Golden State Sleep Fantasies"
2. "Stretch Out Your Arms and You Will Locate Me At That Point"
3. "The Over the Ankle Leather Foot Coverings I Have Are Constructed So One Can Move at a Slow Pace"
4. "People Who Don't Know Each Other In The Evening"
5. "Punts"
6. "Electrical Bolts from The Sky Hits"
7. "Section of the City Where People With Few Dollars Live"
8. "A Cool Type of Adoration"
9. "At the Time an Adult Male Adores an Adult Female"
10. "Violently Knocked Off a Surfboard By a Wave"

Most Recent Scores
Jun 13 2024 : cleeclope: 10/10
Apr 25 2024 : Guest 81: 7/10
Apr 25 2024 : Guest 99: 6/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Golden State Sleep Fantasies"

Answer: The Mamas & the Papas

"California Dreamin'" by the Mamas and the Papas was released in December 1965 and reached number four on the US Billboard Hot 100 chart in 1966. Other hits by the group include "Go Where You Wanna Go", "Dedicated to the One I Love", "Dream a Little Dream of Me", and "Monday, Monday".
2. "Stretch Out Your Arms and You Will Locate Me At That Point"

Answer: Four Tops

"Reach Out I'll Be There" by the Four Tops was released in 1966 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. Other hits by the group include "I Can't Help Myself (Sugar Pie Honey Bunch)", "It's the Same Old Song", "Standing in the Shadows of Love", and "Bernadette".
3. "The Over the Ankle Leather Foot Coverings I Have Are Constructed So One Can Move at a Slow Pace"

Answer: Nancy Sinatra

"These Boots Are Made for Walkin'" by American singer Nancy Sinatra was released in December 1965 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart in 1966. The song reached number one on charts in seven other countries. Jessica Simpson's cover of the song in 2005 reached number 14 on the Hot 100 chart.
4. "People Who Don't Know Each Other In The Evening"

Answer: Frank Sinatra

"Strangers in the Night" by Frank Sinatra was released in 1966 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. At the 1967 Grammy Awards, the song won for 'Best Male Pop Vocal Performance' and 'Record of the Year'.
5. "Punts"

Answer: Paul Revere & the Raiders

"Kicks" by American rock band Paul Revere & the Raiders was released in 1966 and reached number four on the U.S. Billboard Hot 100 chart. In 2004, Rolling Stone ranked the song number 400 on their list of 'The 500 Greatest Songs of All Time'.
6. "Electrical Bolts from The Sky Hits"

Answer: Lou Christie

"Lightnin' Strikes" by Lou Christie was released in December 1965 and reached number one on the U.S. Billboard Hot 100 chart in 1966. Other songs by Christie include "The Gypsy Cried", "Two Faces Have I", "How Many Teardrops", and "Rhapsody in the Rain".
7. "Section of the City Where People With Few Dollars Live"

Answer: Johnny Rivers

"Poor Side of Town" by Johnny Rivers was released in 1966 and reached number one on the U.S. Billboard Hot 100 chart. Other hits by Rivers include "Memphis", "Maybellene", "Mountain of Love", "Midnight Special", "Seventh Son", "Summer Rain", and "Rockin' Pneumonia and the Boogie Woogie Flu".
8. "A Cool Type of Adoration"

Answer: The Mindbenders

"A Groovy Kind of Love" by The Mindbenders was released in December 1965 and reached number two on the US Billboard Hot 100 chart in 1966. In 1998, the Phil Collins version of the song reached number one on U.S. charts and number one on charts in nine other countries.
9. "At the Time an Adult Male Adores an Adult Female"

Answer: Percy Sledge

"When a Man Loves a Woman" by Percy Sledge was released in 1966 and reached number one on the US Billboard Hot 100, US Hot R&B/Hip-Hop Songs, US Cashbox Top 100, and US Record World 100 Top Pops charts. Michael Bolton's 1991 cover of the song also made it to the number one spot on the US Billboard Hot 100 chart.

Other songs by Sledge include "It Tears Me Up", "Cover Me", and "Take Time to Know Her".
10. "Violently Knocked Off a Surfboard By a Wave"

Answer: The Surfaris

"Wipe Out" by the Surfaris was released in 1963 and reached number two on the US Billboard Hot 100 chart in 1966. The song is an instrumental that starts with someone giggling and saying "Wipe Out" and then goes into one of the most recognizable drum solos ever. In 2019, the Surfaris were inducted into the 'Musicians Hall of Fame and Museum' for their song "Wipe Out".
Source: Author bigjohnsludge

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us