Quiz about Songs Of 1961 In Other Words
Quiz about Songs Of 1961 In Other Words

Songs Of 1961 In Other Words Trivia Quiz


The titles to these songs of 1961 have been re-worded. Your mission, if you decide to accept it, is to decipher the song titles and match them to the actual artists that did them. All songs reached their peak positions on 1961 charts.

A matching quiz by bigjohnsludge. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music in Other Words
  8. »
  9. In Other Words by Decade

Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
410,794
Updated
Nov 17 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
265
Last 3 plays: flwrchyld (7/10), Guest 204 (10/10), rooby2s (8/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "I Tumble Into Separate Individual Segments"  
Bobby Vee
2. "Have Thoughtful Consideration and Look After the Infant Belonging to Me"  
Gene McDaniels
3. "Is It Too Much To Ask That You Continue to Adore Me The Day After Today"  
Patsy Cline
4. "The Spot In Which The Young Males Would Be"  
The Miracles
5. "Wayfaring Adult Male"  
Connie Francis
6. "Look In Various Stores Before Purchasing"  
The Shirelles
7. "1600 Ounces of Terra-Cotta"  
Ricky Nelson
8. "2:45 on the Clock"  
Gary U.S. Bonds
9. "Be Upright and Still Beside Me"  
Ben E. King
10. "Large and Unkind John"  
Jimmy Dean






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "I Tumble Into Separate Individual Segments"

Answer: Patsy Cline

"I Fall to Pieces" by Patsy Cline was released in 1961 and reached number one on the US Hot Country Songs (Billboard) chart. Other songs by Cline include "Walkin' After Midnight", "Crazy", "She's Got You", and "Stop the World (And Let Me Off)".
2. "Have Thoughtful Consideration and Look After the Infant Belonging to Me"

Answer: Bobby Vee

"Take Good Care of My Baby" by Bobby Vee was released in 1961 and reached number one on the U.S. Billboard Hot 100 chart. Other songs by Vee include "Devil or Angel", "More Than I Can Say", "Run to Him", and "The Night Has a Thousand Eyes".
3. "Is It Too Much To Ask That You Continue to Adore Me The Day After Today"

Answer: The Shirelles

"Will You Still Love Me Tomorrow" by the Shirelles was released in 1961 and reached number one on the U.S. Billboard Hot 100 chart. The music for the song was composed by Carole King. Other songs by the group include "I Met Him on a Sunday (Ronde-Ronde), "Tonight's the Night", "Dedicated to the One I Love", and "Soldier Boy".
4. "The Spot In Which The Young Males Would Be"

Answer: Connie Francis

"Where the Boys Are" by Connie Francis was released in 1961 and reached number four on the US Billboard Hot 100 chart. The song was written by Neil Sedaka and Howard Greenfield. Other songs by Francis include "Who's Sorry Now", "Stupid Cupid", "My Happiness", and "Lipstick on Your Collar".
5. "Wayfaring Adult Male"

Answer: Ricky Nelson

"Travelin' Man" by Ricky Nelson was released in 1961 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by Nelson include "A Teenager's Romance" "You're My One and Only Love", "Poor Little Fool", "Lonesome Town", and "Teen Age Idol".
6. "Look In Various Stores Before Purchasing"

Answer: The Miracles

"Shop Around" by the Miracles was released in September 1960 an reached number two on the US Billboard Hot 100 chart in 1961. Other songs by the group include "Way Over There", "Mighty Good Lovin'", "You've Really Got a Hold on Me", and "The Tracks of My Tears".
7. "1600 Ounces of Terra-Cotta"

Answer: Gene McDaniels

"A Hundred Pounds of Clay" by Gene McDaniels was released in 1961 and reached number three on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by McDaniels include "Tower Of Strength", "Chip Chip", "Point Of No Return", and "Spanish Lace".
8. "2:45 on the Clock"

Answer: Gary U.S. Bonds

"Quarter to Three" by Gary U.S. Bonds was released in 1961 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by Bonds include "New Orleans", "Dear Lady Twist", "This Little Girl", and "Out of Work".
9. "Be Upright and Still Beside Me"

Answer: Ben E. King

"Stand by Me" by American singer-songwriter Ben E. King was released in 1961 and reached number four on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by King include "Spanish Harlem", "Don't Play That Song (You Lied)", "That's When It Hurts", and "Supernatural Thing".
10. "Large and Unkind John"

Answer: Jimmy Dean

"Big Bad John" by Jimmy Dean was released in 1961 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by Dean include "Bumming Around", "Dear Ivan", "Little Black Book", "The First Thing Ev'ry Morning (And the Last Thing Ev'ry Night)", and "I.O.U".
Source: Author bigjohnsludge

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : flwrchyld: 7/10
Today : Guest 204: 10/10
Dec 01 2022 : rooby2s: 8/10
Dec 01 2022 : Guest 74: 8/10
Dec 01 2022 : Guest 69: 10/10
Dec 01 2022 : Guest 73: 10/10
Dec 01 2022 : Zirkon: 10/10
Dec 01 2022 : Guest 73: 0/10
Dec 01 2022 : dukejazz: 8/10

12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us