FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Songs Of 1965 In Other Words
Quiz about Songs Of 1965 In Other Words

Songs Of 1965 In Other Words Trivia Quiz


The titles to these songs of 1965 have been re-worded. Your mission, if you decide to accept it, is to decipher the song titles and match them to the actual artists that did them. All songs reached their peak positions on 1965 charts.

A matching quiz by bigjohnsludge. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music in Other Words
  8. »
  9. In Other Words by Decade

Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
410,265
Updated
Sep 19 22
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
409
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 108 (10/10), cleeclope (10/10), kingmama (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Person Covered in Sheep Fur Who Likes to Harm Weaker People For Fun"  
  Sam the Sham and the Pharaohs
2. "(I Am Unable to Receive) Gratification"  
  Tom Jones
3. "You Have Misplaced That Adoring Sensitvity"  
  The Supremes
4. "The Heart of the Big City"  
  The Righteous Brothers
5. "Assist!"  
  The Rolling Stones
6. "Young Female Belonging to Me"  
  Petula Clark
7. "Royal Male Monarch of the Street"  
  The Temptations
8. "Desist! Because Adoration Insists That You Do"  
  The Beatles
9. "Is There Anything Current Young Feline?"  
  James Brown
10. "Father Has Acquired a Neoteric Poke"  
  Roger Miller





Select each answer

1. "Person Covered in Sheep Fur Who Likes to Harm Weaker People For Fun"
2. "(I Am Unable to Receive) Gratification"
3. "You Have Misplaced That Adoring Sensitvity"
4. "The Heart of the Big City"
5. "Assist!"
6. "Young Female Belonging to Me"
7. "Royal Male Monarch of the Street"
8. "Desist! Because Adoration Insists That You Do"
9. "Is There Anything Current Young Feline?"
10. "Father Has Acquired a Neoteric Poke"

Most Recent Scores
Jul 14 2024 : Guest 108: 10/10
Jun 13 2024 : cleeclope: 10/10
May 16 2024 : kingmama: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Person Covered in Sheep Fur Who Likes to Harm Weaker People For Fun"

Answer: Sam the Sham and the Pharaohs

"Wooly Bully" by novelty rock and roll band Sam the Sham and the Pharaohs was released in 1965 and reached number two on the US Billboard Hot 100 chart. The song was fetured in the films "More American Graffiti", "The Hollywood Knights", "Big Bully", "The Rookie", "Fast Times at Ridgemont High", and "Full Metal Jacket".
2. "(I Am Unable to Receive) Gratification"

Answer: The Rolling Stones

"(I Can't Get No) Satisfaction" by the English rock band the Rolling Stones was released in 1965 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. The song also reached number one on charts in 10 other countries.
3. "You Have Misplaced That Adoring Sensitvity"

Answer: The Righteous Brothers

"You've Lost That Lovin' Feelin'" by the American vocal duo the Righteous Brothers was released in November 1964 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart in 1965. Hall & Oates covered the song in 1980 where it reached number 12 on the Hot 100 chart.
4. "The Heart of the Big City"

Answer: Petula Clark

"Downtown" by Petula Clark was released in November 1964 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart in 1965. Dolly Parton covered the song in 1983 and it reached number 20 on the US Billboard Hot Adult Contemporary Tracks chart.
5. "Assist!"

Answer: The Beatles

"Help!" by the English rock band the Beatles was released in 1965 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. The song also reached number one on charts in 10 other countries. Bananarama covered the song in 1989 but it failed to make it onto the U.S. charts.
6. "Young Female Belonging to Me"

Answer: The Temptations

"My Girl" by the Temptations was released in December 1964 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart in 1965. "My Girl" was ranked number 88 on Rolling Stone's list of "The 500 Greatest Songs of All Time".
7. "Royal Male Monarch of the Street"

Answer: Roger Miller

"King of the Road" by country singer Roger Miller was released in November 1964 an reached number four on the U.S. Billboard Hot 100 chart in 1965. Other songs by Miller include "You Don't Want My Love", "When Two Worlds Collide", "Dang Me", "Engine Engine #9", and "England Swings".
8. "Desist! Because Adoration Insists That You Do"

Answer: The Supremes

"Stop! In the Name of Love" by the Supremes was released in 1965 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by the group include "Where Did Our Love Go", "Baby Love", "Come See About Me", "I Hear a Symphony", and "The Happening".
9. "Is There Anything Current Young Feline?"

Answer: Tom Jones

"What's New Pussycat?" by Welsh singer Tom Jones was released i 1965 and reached number three on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by Jones include "It's Not Unusual", "Thunderball", "Green, Green Grass of Home", "Delilah", and "She's a Lady".
10. "Father Has Acquired a Neoteric Poke"

Answer: James Brown

"Papa's Got a Brand New Bag" by James Brown was released in 1965 and reached number eight on the US Billboardd Hot 100 chart. Other songs by Brown include "Please, Please, Please", "Try Me", "Night Train", "Out of Sight", "I Got You (I Feel Good)", and "Get on the Good Foot".
Source: Author bigjohnsludge

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us