Quiz about Songs Of 1962 In Other Words
Quiz about Songs Of 1962 In Other Words

Songs Of 1962 In Other Words Trivia Quiz


The titles to these songs of 1962 have been re-worded. Your mission, if you decide to accept it, is to decipher the song titles and match them to the actual artists that did them. All songs reached their peak positions on 1962 charts.

A matching quiz by bigjohnsludge. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music in Other Words
  8. »
  9. In Other Words by Decade

Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
410,795
Updated
Nov 19 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
260
Last 3 plays: Guest 74 (10/10), Guest 204 (10/10), Guest 74 (7/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "I Am Unable to Cease Adoring You"  
Bobby Vinton
2. "Flowers of the Family Rosaceae Happen To Be Scarlet (Adored One Belonging To Me)"  
The Four Seasons
3. "The Crazy-Gesticulation"  
The Isley Brothers
4. "The Nomad"  
Jimmy Clanton
5. "Meandering Red Flower Representative of Love"  
Ray Charles
6. "Wring and Scream"  
Dion
7. "Virescent Bulbous Plants of the Genus Allium"  
Little Eva
8. "Fortified Wine Made From White Grapes"  
Booker T. & the M.G.'s
9. "Second Planet From the Sun Wearing Azure Denim"  
Nat King Cole
10. "Providing That I Was in Posession Of a Mallet"  
Peter, Paul and Mary






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "I Am Unable to Cease Adoring You"

Answer: Ray Charles

"I Can't Stop Loving You" by Ray Charles was released in 1962 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by Charles include "Mess Around", "It Should've Been Me", "I've Got a Woman", "Night Time Is the Right Time", and "Unchain My Heart".
2. "Flowers of the Family Rosaceae Happen To Be Scarlet (Adored One Belonging To Me)"

Answer: Bobby Vinton

"Roses Are Red (My Love)" by Bobby Vinton was released in 1962 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by Vinton include "Twilight Time", "Rain Rain Go Away", "Trouble Is My Middle Name", "Blue on Blue", and "My Melody of Love".
3. "The Crazy-Gesticulation"

Answer: Little Eva

"The Loco-Motion" by Little Eva was released in 1962 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. The song was written by American songwriters Gerry Goffin and Carole King. Other songs by Little Eva include "Keep Your Hands Off My Baby", "Let's Turkey Trot", and "Swinging on a Star".
4. "The Nomad"

Answer: Dion

"The Wanderer" by Dion was released in November 1961 and reached number two on the US Billboard Hot 100 chart in 1962. Other songs by Dion include "Lonely Teenager", "Havin' Fun", "Kissin' Game", and "Runaround Sue".
5. "Meandering Red Flower Representative of Love"

Answer: Nat King Cole

"Ramblin' Rose" by Nat King Cole was released in 1962 and reached number two on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by Cole include "That Ain't Right", "All for You", "(Get Your Kicks on) Route 66", "Mona Lisa", "When I Fall in Love", and "Those Lazy-Hazy-Crazy Days of Summer".
6. "Wring and Scream"

Answer: The Isley Brothers

"Twist and Shout" by The Isley Brothers was released in 19622 and reached number 17 on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by the group include "This Old Heart of Mine (Is Weak for You)", "I Guess I'll Always Love You", "It's Your Thing", "Love the One You're With", and "It's Too Late".
7. "Virescent Bulbous Plants of the Genus Allium"

Answer: Booker T. & the M.G.'s

"Green Onions" by Booker T. & the M.G.'s is an instrumental released in 1962 and reached number three on the US Billboard Hot 100 chart. The song has been featured in the films "American Graffiti", "Dragon: The Bruce Lee Story", "The Flamingo Kid", "Happy Gilmore", "Houseguest" and "The Sandlot".
8. "Fortified Wine Made From White Grapes"

Answer: The Four Seasons

"Sherry" by The Four Seasons was released in 1962 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by the group include "Big Girls Don't Cry", "Candy Girl", "Dawn (Go Away)", "Stay", and "Rag Doll".
9. "Second Planet From the Sun Wearing Azure Denim"

Answer: Jimmy Clanton

"Venus in Blue Jeans" by Jimmy Clanton was released in 1962 and reached number seven on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by Clanton include "Just a Dream", "A Letter to an Angel", "Go, Jimmy, Go", and "Another Sleepless Night".
10. "Providing That I Was in Posession Of a Mallet"

Answer: Peter, Paul and Mary

"If I Had a Hammer" by Peter, Paul and Mary was released in 1962 and reached number 10 on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by the trio include "Lemon Tree", "Settle Down (Goin' Down That Highway)", "Puff (The Magic Dragon)", "Blowin' in the Wind", and "Leaving on a Jet Plane".
Source: Author bigjohnsludge

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 02 2022 : Guest 74: 10/10
Dec 02 2022 : Guest 204: 10/10
Dec 01 2022 : Guest 74: 7/10
Dec 01 2022 : Zulie1954: 8/10
Dec 01 2022 : davobwd9: 3/10
Nov 30 2022 : Lenny15: 7/10
Nov 29 2022 : PDAZ: 7/10
Nov 28 2022 : Guest 70: 6/10
Nov 28 2022 : Kabdanis: 10/10

12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us