Quiz about Songs Of 1989 In Other Words
Quiz about Songs Of 1989 In Other Words

Songs Of 1989 In Other Words Trivia Quiz


The titles to these songs of 1989 have been re-worded. Your mission, if you decide to accept it, is to decipher the song titles and match them to the actual artists that did them. All songs reached their peak positions on 1989 charts.

A matching quiz by bigjohnsludge. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music in Other Words
  8. »
  9. In Other Words by Decade

Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
410,249
Updated
Oct 18 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
237
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 70 (10/10), Guest 68 (8/10), Guest 172 (8/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "My Entitlement"  
Paula Abdul
2. "All Red Flowers Associated With Love Contain a Briar"  
Bobby Brown
3. "Upward Uniformly In One Direction"  
Mike + The Mechanics
4. "Young Female You Understand That It Is Factual"  
Warrant
5. "God's Abode"  
Roxette
6. "The Glance"  
Poison
7. "The Subsisting 365 Day Periods"  
Richard Marx
8. "Untamed Individual Object"  
Milli Vanilli
9. "In This Spot Biding My Time"  
R.E.M.
10. "Remain Upright On Your Feet"  
Tone Loc






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "My Entitlement"

Answer: Bobby Brown

"My Prerogative" by American singer Bobby Brown was released in October 1988 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart in 1989. Other songs by Brown include "Roni", "Every Little Step", "On Our Own", and "Humpin' Around".
2. "All Red Flowers Associated With Love Contain a Briar"

Answer: Poison

"Every Rose Has Its Thorn" by American glam metal band Poison was released in October 1988 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart in 1989. Other songs by the band include "Talk Dirty to Me", "I Want Action", "Nothin' but a Good Time", and "Unskinny Bop".
3. "Upward Uniformly In One Direction"

Answer: Paula Abdul

"Straight Up" by American recording artist and choreographer Paula Abdul was released in November 1988 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart in 1989. Other songs by Abdul include "Cold Hearted", "Forever Your Girl", "Rush Rush", and "Opposites Attract".
4. "Young Female You Understand That It Is Factual"

Answer: Milli Vanilli

"Girl You Know It's True" by German dance-pop group Milli Vanilli was released in 1988 and reached number two on the US Billboard Hot 100 chart in 1989. Other songs by the group include "Baby Don't Forget My Number", "Blame It on the Rain", and "Girl I'm Gonna Miss You".

The duo won a Grammy for 'Best New Artist' in 1990 but had the award stripped from them when it was discovered that another artist was the actual voice of the music and the duo were lip-syncing in their videos and concerts.
5. "God's Abode"

Answer: Warrant

"Heaven" by American glam metal band Warrant was released in 1989 and reached number two on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by the band include "Cherry Pie", "I Saw Red", and "Sometimes She Cries".
6. "The Glance"

Answer: Roxette

"The Look" by Swedish pop duo Roxette was released in 1989 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by the duo include "Dressed for Success", "Listen to Your Heart", "It Must Have Been Love", and "Fading Like a Flower (Every Time You Leave)".
7. "The Subsisting 365 Day Periods"

Answer: Mike + The Mechanics

"The Living Years" by British rock band Mike + The Mechanics was released in December 1988 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart in 1989. Other songs by the group include "Silent Running (On Dangerous Ground)", "All I Need Is a Miracle", and "Taken In".
8. "Untamed Individual Object"

Answer: Tone Loc

"Wild Thing" by American rapper Tone Lōc was released in 1988 and reached number two on the US Billboard Hot 100 chart in 1989. The only other song Tone Lōc had that reached the top ten on U.S. charts was "Funky Cold Medina" released in 1989.
9. "In This Spot Biding My Time"

Answer: Richard Marx

"Right Here Waiting" by American singer and songwriter Richard Marx was released in December 1988 and reached number one on the US Billboard Hot 100 chart in 1989. The song was Marx's third consecutive number one single on Billboard charts.
10. "Remain Upright On Your Feet"

Answer: R.E.M.

"Stand" by the American alternative rock band R.E.M. was released in 1989 and reached number six on the US Billboard Hot 100 chart. Other songs by the band include "The One I Love", "Losing My Religion", "Shiny Happy People", and "Bang and Blame".
Source: Author bigjohnsludge

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 19 2023 : Guest 70: 10/10
Jan 05 2023 : Guest 68: 8/10
Jan 04 2023 : Guest 172: 8/10
Jan 02 2023 : Guest 69: 7/10
Dec 29 2022 : sally0malley: 10/10
Dec 28 2022 : Democropolis: 10/10
Dec 27 2022 : Guest 81: 10/10
Dec 23 2022 : Guest 50: 10/10
Dec 23 2022 : Guest 73: 8/10

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us