FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2001 Miami Hurricanes
Quiz about 2001 Miami Hurricanes

2001 Miami Hurricanes Trivia Quiz


The 2001 Miami Hurricanes is the best ever college team that ever played. This quiz will test your knowledge of that team.

A multiple-choice quiz by canes22088. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NCAA Football
  8. »
  9. Miami Hurricanes

Author
canes22088
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
265,129
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
747
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Who was the coach of the 2001 Miami Hurricanes? Hint


Question 2 of 10
2. Who did the Miami Hurricanes play first on their 2001 schedule? Hint


Question 3 of 10
3. How many total player were drafted in the first round of any year from the 2001 Miami Hurricane team? Hint


Question 4 of 10
4. Who was the starting quarterback of the 2001 Miami Hurricanes? Hint


Question 5 of 10
5. Who of the following was a first team All-American in 2001? Hint


Question 6 of 10
6. Who did Miami defeat in the Rose Bowl for the 2001 season? Hint


Question 7 of 10
7. How many teams did Miami shutout in the 2001 season? Hint


Question 8 of 10
8. Who owned the number "2" on their jersey? Hint


Question 9 of 10
9. How many total points did the 2001 Miami Hurricanes score in their season? Hint


Question 10 of 10
10. On what team did Miami score the most points on in the 2001 season? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the coach of the 2001 Miami Hurricanes?

Answer: Larry Coker

Butch Davis was the coach of the 2000 Miami Hurricanes and was known as one of the best Miami recruiters of all-time. Jimmy Johnson was the head coach of the 1987 National Championship team, and Howard Schnellenberger was the coach of the 1983 National Championship team.
2. Who did the Miami Hurricanes play first on their 2001 schedule?

Answer: Penn State

They played Rutgers second, Florida St. fifth, and Nebraska last.
3. How many total player were drafted in the first round of any year from the 2001 Miami Hurricane team?

Answer: 16

5 in the 2002 NFL Draft: Buchannon, McKinnie, Reed, Rumph, and Shockey; 4 in 2003: Johnson, Joseph, McDougle, and McGahee; 6 in 2004: Carey, Taylor, Vilma, Wilfork, Williams, and Winslow; and 1 in 2005: Rolle.
4. Who was the starting quarterback of the 2001 Miami Hurricanes?

Answer: Ken Dorsey

Vinnie Testaverde and Bernie Kosar were previous quarterbacks for the Miami Hurricanes, in fact they both won the Heisman Trophy. Chris Rix was a starting quarterback at the University of Florida State.
5. Who of the following was a first team All-American in 2001?

Answer: Jeremy Shockey

Also first team All-Americans on that team were Phillip Buchanon, Joaquin Gonzalez, Bryant McKinnie, Ed Reed, and Todd Sievers.
6. Who did Miami defeat in the Rose Bowl for the 2001 season?

Answer: Nebraka

Yes, that was the National Championship game. It ended with a score of 37-14.
7. How many teams did Miami shutout in the 2001 season?

Answer: 3

The teams were Rutgers(61-0), Temple(38-0), and Syracuse(59-0).
8. Who owned the number "2" on their jersey?

Answer: Willis McGahee

Frank Gore was number 32, Jeremy Shockey was number 88, and Andre Johnson was number 5.
9. How many total points did the 2001 Miami Hurricanes score in their season?

Answer: 512

They played only 12 games, and averaged 42.7 points a game.
10. On what team did Miami score the most points on in the 2001 season?

Answer: Washington

The final score was 65-7.
Source: Author canes22088

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us