FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
  Miami Hurricanes Quizzes, Trivia and Puzzles
  Miami Hurricanes Quizzes, Trivia

Miami Hurricanes Trivia

Miami Hurricanes Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NCAA Football

Fun Trivia
7 Miami Hurricanes quizzes and 75 Miami Hurricanes trivia questions.
1.
  2001 Miami Hurricanes - Greatest Team Ever    
Match Quiz
 10 Qns
The 2001 Miami Hurricanes went undefeated, 17 players were drafted in the first round of the NFL, and over 30 players went to the NFL. How well do you remember the '01 Canes and what position they played?
Average, 10 Qns, GBfan, Jan 04 22
Average
GBfan gold member
Jan 04 22
74 plays
2.
  Hurricanes Football 101    
Multiple Choice
 10 Qns
I noticed that there were no quizes about the 'Canes, so I had to put one on here. This first one should be average for non-Canes fans,and a sinch for die-hard canes fans like me. Enjoy!
Tough, 10 Qns, CANES_1, Oct 28 06
Tough
CANES_1
1584 plays
3.
  2001 Miami Hurricanes   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The 2001 Miami Hurricanes is the best ever college team that ever played. This quiz will test your knowledge of that team.
Tough, 10 Qns, canes22088, Nov 23 07
Tough
canes22088
746 plays
4.
  Miami Huricanes    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz shouldn't be too hard for those real Canes fans out there. Let's see what you've got.
Tough, 10 Qns, UMCANE$, Aug 11 09
Tough
UMCANE$
902 plays
5.
  Hurricane Jerseys    
Multiple Choice
 15 Qns
Guess the number that each player wore during that year. Pretty straight forward!
Average, 15 Qns, leonorpol, Apr 13 17
Average
leonorpol
1082 plays
6.
  University of Miami Numbers    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will give you a former UM player and you have to choose what number he wore at the U!
Tough, 10 Qns, JRemy22, Mar 31 15
Tough
JRemy22
464 plays
7.
  Miami Hurricane Traditions    
Multiple Choice
 10 Qns
Just a couple of questions about UM's tradition.
Tough, 10 Qns, STLUN04, Dec 11 05
Tough
STLUN04
757 plays
trivia question Quick Question
DJ Williams was a dominant FB and LB. What was his number?

From Quiz "Hurricane Jerseys"





Miami Hurricanes Trivia Questions

1. Who was the last team that defeated the Hurricanes before Miami won the National Championship in January 2002?

From Quiz
Miami Huricanes

Answer: Washington Huskies

The Washington Huskies beat the University of Miami 34-29 on September 9, 2000. Miami would appear in 2 consecutive National Championships.

2. What type of animal is Sebastion?

From Quiz Miami Hurricane Traditions

Answer: Ibis

The Ibis represents bravery. The last to hide during a hurricane and the first to come out of shelter.

3. QB Ken Dorsey wore this number all 4 years. What was it?

From Quiz Hurricane Jerseys

Answer: 11

Dorsey was drafted in the 7th Round and wore #7 for the San Francisco 49ers.

4. In 1994, the 'Canes beat what team to win their NCAA record 58th game in a row at the Orange bowl?

From Quiz Hurricanes Football 101

Answer: Georgia Southern

The Hurricanes were supposed to play the Washington Huskies for the '94 season opener, but switched with the Eagles. Good thing they did , the Canes lost their next home game to Damon Huard and the Huskies, two weeks after getting the record.

5. Who did not attend the University of Miami?

From Quiz Miami Huricanes

Answer: Willie McGinest

Willie McGinest attended USC.

6. What are the Hurricane dancers called?

From Quiz Miami Hurricane Traditions

Answer: The Sunsations

Perform at charitable and community service events, as well as Hurricane football and basketball games.

7. He rushed for 299 yards and three touchdowns, including the game winner with 50 seconds left, during the 1998 49-45 upset victory over then BCS #2 UCLA.

From Quiz Hurricanes Football 101

Answer: Edgerrin James

The game , originally scheduled for early September, had to be rescheduled for the 5th of December due to Hurricane George.

8. Who was the first Hurricane to win the Heisman Trophy?

From Quiz Miami Huricanes

Answer: Vinny Testaverde

Vinny Testaverde won the Heisman in 1986.

9. What do the players and fans do at the start of the fourth quarter?

From Quiz Miami Hurricane Traditions

Answer: Hold up four fingers

Holding up four fingers represents their belief that the game is won in that crucial period. True fans and players use it to show that they own that quarter.

10. In the 1983 National title game , this Miami defender broke up the 2 point conversion pass from Husker QB Turner Gill, to preserve the lead and the win 31-30.

From Quiz Hurricanes Football 101

Answer: Kenny Calhoun

Nebraska coach Tom Osbone having just scored the tying touchdown with 48 seconds left, could have kicked the PAT and most likely won the National title with an unbeaten record. Osborn however, choose to go for the 2 point conversion and the win.

11. During the 2005-06 season, against what team did the Hurricanes wear the new 'Revolution' jerseys?

From Quiz Miami Huricanes

Answer: Georgia Tech

On November 19, 2005, the Hurricanes wore the new 'Revolution' uniform.

12. What is the fraternity that shoots off Touchdown Tommy?

From Quiz Miami Hurricane Traditions

Answer: Sigma Chi

Lil' Joe was the forerunner to Touchdown Tommy.

13. George Mira was a quarterback. Which number did he wear?

From Quiz University of Miami Numbers

Answer: 10

George threw for 348 yards during a snow storm against Nebraska in Yankee Stadium's 1962 Gotham Bowl.

14. How many and in what year did Miami set a record for most players chosen in the first round of the NFL draft?

From Quiz Miami Huricanes

Answer: 6 in 2004

They were Sean Taylor, Kellen Winslow, Jonathan Vilma, D.J. Williams, Vernon Carey, and Vince Wilfork.

15. What tree does Miami's school colors represent?

From Quiz Miami Hurricane Traditions

Answer: Orange Tree

Green represents the leaves, orange represents the fruit, and white represents the blossoms.

16. SS Sean Taylor wore which number?

From Quiz Hurricane Jerseys

Answer: 26

Taylor has worn #26 all three years at U of Miami. Taylor decided to go pro after his 3rd year.

17. Linebacker Jessie Armstead wore which number?

From Quiz University of Miami Numbers

Answer: 1

Jessie was not drafted until the 8th round of the 1993 NFL Draft.

18. Who suggested the "U" logo?

From Quiz Miami Hurricane Traditions

Answer: Bill Bodenheimer

Bill came up with the idea in 1973.

19. In the 1996 West Virginia game dubbed, "the Miracle in Morgantown", Tremain Mack blocked the West Virginia punt and handed the ball off to what player, who ran it in for the winning touchdown in the closing seconds?

From Quiz Hurricanes Football 101

Answer: Nate Brooks

After the game, the West Virginia fans pelted the Canes' players and coaches with ice and beer bottles. One assistant coach for the Hurricanes had to be taken to the hospital, after he was struck with a garbage can.

20. Where is the University of Miami located?

From Quiz Miami Hurricane Traditions

Answer: Coral Gables

Coral Gables is a suburb just outside of Miami.

21. In 2002, What # did Andre Johnson wear at U of Miami?

From Quiz Hurricane Jerseys

Answer: 5

#5 Andre Johnson was co-mvp of the Rose Bowl in 2002. His #5 jersey was one of the top 2 sellers in 2002.

22. In 1989, Miami won the National title despite having lost one game. What team that beat the Hurricanes that year?

From Quiz Hurricanes Football 101

Answer: Florida State

The 9th ranked Seminoles beat the 2nd ranked Canes 24-10, on October 28, 1989. However, the Seminoles lost to Notre Dame later that year, and Miami went on to beat Alabama in the Sugar Bowl to claim their 3rd National title.

23. What year was the Orange Bowl erected?

From Quiz Miami Hurricane Traditions

Answer: 1937

Five Super Bowls and 11 Division 1-A National Title games had taken place there in the 20th century.

24. DJ Williams was a dominant FB and LB. What was his number?

From Quiz Hurricane Jerseys

Answer: 17

Wore #17 as a Freshman FB and kept the number when he switched to LB. DJ had 2 fake punts his senior year and ran one back for a touchdown.

25. There have been 3 Field goals that have gone wide right and one that has gone wide left in the series with FSU. What is the year and the location of the 2nd wide right?

From Quiz Hurricanes Football 101

Answer: 1992 , Orange bowl

Bobby Bowden has joked in the past that "on my tombstone it will read ~ but he played Miami~".

26. In what year was Miami placed on probation?

From Quiz Miami Huricanes

Answer: 1995

In 1995, Miami was placed on probation losing 31 scholarships.

27. In another last second victory against FSU in 1987, what player knocked down the 2 point conversion to win the game 26-25?

From Quiz Hurricanes Football 101

Answer: Bubba McDowell

FSU led 19-3 late in the 3rd quarter. However, Miami launched on of its greatest comebacks. The canes scored three quick TD's; a 49 yard bomb to Melvin Bratton, a 26 yarder from Steve Walsh to Michael Irvin, and a 73 yard touchdown from Walsh to Irvin with 2:22 left to play.

28. In what year and bowl did Miami make their first ever bowl appearance?

From Quiz Miami Huricanes

Answer: 1935 Orange Bowl

Miami made their first appearance in the 1935 Orange bowl losing to Bucknell.

29. Cornerbacks usually have numbers under 50. Which one did Mike Rumph wear in 2001?

From Quiz Hurricane Jerseys

Answer: 8

11, 33, and 44, were not used for cornerbacks in the 2001 season. Mike Rumph was a 1st round draft pick of the San Francisco 49ers.

30. Jarrett Payton wore this number in honor of his father. What was it?

From Quiz Hurricane Jerseys

Answer: 34

Same number worn by his dad #34 Walter Payton. Jarret was MVP of the 2004 Orange Bowl.

This is category 6317
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.