FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hurricanes Football 101
Quiz about Hurricanes Football 101

Hurricanes Football 101 Trivia Quiz


I noticed that there were no quizes about the 'Canes, so I had to put one on here. This first one should be average for non-Canes fans,and a sinch for die-hard canes fans like me. Enjoy!

A multiple-choice quiz by CANES_1. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NCAA Football
  8. »
  9. Miami Hurricanes

Author
CANES_1
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
130,901
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1586
Last 3 plays: Guest 23 (7/10), Guest 97 (9/10), Guest 68 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. In 1994, the 'Canes beat what team to win their NCAA record 58th game in a row at the Orange bowl? Hint


Question 2 of 10
2. He rushed for 299 yards and three touchdowns, including the game winner with 50 seconds left, during the 1998 49-45 upset victory over then BCS #2 UCLA. Hint


Question 3 of 10
3. In the 1983 National title game , this Miami defender broke up the 2 point conversion pass from Husker QB Turner Gill, to preserve the lead and the win 31-30. Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following quarterbacks at the University of Miami, won the Heisman Trophy, but did not win the National Title while at the University of Miami? Hint


Question 5 of 10
5. Of all the Hurricane head football coaches since 1983, which of the following went on to coach in a professional level? Hint


Question 6 of 10
6. In the 1996 West Virginia game dubbed, "the Miracle in Morgantown", Tremain Mack blocked the West Virginia punt and handed the ball off to what player, who ran it in for the winning touchdown in the closing seconds? Hint


Question 7 of 10
7. In 1989, Miami won the National title despite having lost one game. What team that beat the Hurricanes that year? Hint


Question 8 of 10
8. There have been 3 Field goals that have gone wide right and one that has gone wide left in the series with FSU. What is the year and the location of the 2nd wide right? Hint


Question 9 of 10
9. In another last second victory against FSU in 1987, what player knocked down the 2 point conversion to win the game 26-25? Hint


Question 10 of 10
10. The WWE wrestler "The Rock" once played football for the University of Miami?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 01 2024 : Guest 23: 7/10
Jun 29 2024 : Guest 97: 9/10
Jun 11 2024 : Guest 68: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 1994, the 'Canes beat what team to win their NCAA record 58th game in a row at the Orange bowl?

Answer: Georgia Southern

The Hurricanes were supposed to play the Washington Huskies for the '94 season opener, but switched with the Eagles. Good thing they did , the Canes lost their next home game to Damon Huard and the Huskies, two weeks after getting the record.
2. He rushed for 299 yards and three touchdowns, including the game winner with 50 seconds left, during the 1998 49-45 upset victory over then BCS #2 UCLA.

Answer: Edgerrin James

The game , originally scheduled for early September, had to be rescheduled for the 5th of December due to Hurricane George.
3. In the 1983 National title game , this Miami defender broke up the 2 point conversion pass from Husker QB Turner Gill, to preserve the lead and the win 31-30.

Answer: Kenny Calhoun

Nebraska coach Tom Osbone having just scored the tying touchdown with 48 seconds left, could have kicked the PAT and most likely won the National title with an unbeaten record. Osborn however, choose to go for the 2 point conversion and the win.
4. Which of the following quarterbacks at the University of Miami, won the Heisman Trophy, but did not win the National Title while at the University of Miami?

Answer: Vinny Testaverde

Vinny Testaverde came within one game of winning the 1986 National title. However, he threw 5 interceptions, including one with the game on the line, against Penn State in the National title game.
5. Of all the Hurricane head football coaches since 1983, which of the following went on to coach in a professional level?

Answer: All listed

Howard Schnellenberger went on to coach the Washington Federals in the USFL*, Jimmy Johnson went to coach the Dallas Cowboys winning two Super Bowls, Dennis Erickson went on to coach the Seattle Seahawks, and in 2003 was head coach with the San Fransisco 49'ers, and Butch Davis in 2003 coached the Cleveland Browns.

* subsequently, when the franchise subsequently announced it would move to Florida as The Spirit of Miami, he backed out of the deal. He went to the University of Louisville Cardinals for the 1985 season.
6. In the 1996 West Virginia game dubbed, "the Miracle in Morgantown", Tremain Mack blocked the West Virginia punt and handed the ball off to what player, who ran it in for the winning touchdown in the closing seconds?

Answer: Nate Brooks

After the game, the West Virginia fans pelted the Canes' players and coaches with ice and beer bottles. One assistant coach for the Hurricanes had to be taken to the hospital, after he was struck with a garbage can.
7. In 1989, Miami won the National title despite having lost one game. What team that beat the Hurricanes that year?

Answer: Florida State

The 9th ranked Seminoles beat the 2nd ranked Canes 24-10, on October 28, 1989. However, the Seminoles lost to Notre Dame later that year, and Miami went on to beat Alabama in the Sugar Bowl to claim their 3rd National title.
8. There have been 3 Field goals that have gone wide right and one that has gone wide left in the series with FSU. What is the year and the location of the 2nd wide right?

Answer: 1992 , Orange bowl

Bobby Bowden has joked in the past that "on my tombstone it will read ~ but he played Miami~".
9. In another last second victory against FSU in 1987, what player knocked down the 2 point conversion to win the game 26-25?

Answer: Bubba McDowell

FSU led 19-3 late in the 3rd quarter. However, Miami launched on of its greatest comebacks. The canes scored three quick TD's; a 49 yard bomb to Melvin Bratton, a 26 yarder from Steve Walsh to Michael Irvin, and a 73 yard touchdown from Walsh to Irvin with 2:22 left to play.
10. The WWE wrestler "The Rock" once played football for the University of Miami?

Answer: True

The Rock A.K.A. Dwayne Johnson (#94), played for the Hurricanes in the early 1990s. He never gained much publicity during his career for the Hurricanes, partly due to the fact he was playing behind some player named Warren Sapp.
Source: Author CANES_1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us