Quiz about 2022 FIFA World Cup Qualifiers  Part 1
Quiz about 2022 FIFA World Cup Qualifiers  Part 1

2022 FIFA World Cup Qualifiers - Part 1 Quiz


206 national teams from 6 confederations played a total of 865 matches to qualify for 2022 FIFA World Cup hosted by Qatar.

A multiple-choice quiz by sw11. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. FIFA World Cup
  8. »
  9. 2022 Qatar

Author
sw11
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
410,235
Updated
Sep 13 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
116
Last 3 plays: Guest 82 (3/10), Guest 198 (6/10), Guest 204 (1/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which European powerhouse failed to qualify for the second successive time? Hint

Spain
Netherlands
Italy
Portugal

2. Wales was the other British team which qualified for the finals. When was the first time they qualified? Hint

1950
1966
1962
1958

3. Germany finished top of Group J with 27 points in a 6-team group. What other team also finished with 27 points? Hint

England
Switzerland
Croatia
Denmark

4. Which UEFA team scored the most goals with 39? Hint

Germany
England
France
Poland

5. In the UEFA play-off stage, three teams qualified after they defeated their opponents in the final match. Which was one of the three teams? Hint

Poland
Ukraine
Sweden
Russia

6. Harry Kane was the top scorer in the UEFA qualifiers with 12 goals. What other player was the joint top scorer? Hint

Cristiano Ronaldo (POR)
Gareth Bale (WAL)
Robert Lewandowski (POL)
Memphis Depay (NED)

7. Which team finished first in South America Football Confederation (CONMEBOL)? Hint

Brazil
Uruguay
Argentina
Ecuador

8. How many teams were undefeated in CONMEBOL qualification? Hint

2
0
1
3

9. What team finished fifth in CONMEBOL qualification to qualify for the play-off against the Asian Football Confederation (AFC) team? Hint

Colombia
Peru
Bolivia
Chile

10. Marcelo Moreno was the top scorer with 10 goals in the CONMEBOL qualification. What national team did he play for? Hint

Uruguay
Bolivia
Chile
Peru


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which European powerhouse failed to qualify for the second successive time?

Answer: Italy

In UEFA Group C, Italy finished in second place with 4 wins and 4 draws to finish with 18 points behind Switzerland. They were surprisingly defeated by North Macedonia 0-1 in the second round of the play-off stage. Italy failed to qualify in 2018 when they were knocked out by Sweden in the play-off stage.
2. Wales was the other British team which qualified for the finals. When was the first time they qualified?

Answer: 1958

In UEFA Group E, Wales finished second behind Belgium with 4 wins, 3 draws and 1 loss with 15 points. In the play-off stage, they defeated Austria 2-1 and Ukraine 1-0 in the final round to qualify. This was the second time Wales qualified for the finals. The first time was in 1958 where they reached the quarter-final stage, and lost 0-1 to eventual winner, Brazil.
3. Germany finished top of Group J with 27 points in a 6-team group. What other team also finished with 27 points?

Answer: Denmark

Denmark topped Group F with 9 wins and 1 loss with 27 points. England finished first in Group F with 26 points. Netherlands topped Group G with 23 points.
4. Which UEFA team scored the most goals with 39?

Answer: England

With Andorra and San Marino in the same group, it was not surprisingly for England to score the most number of goals. In the final group stage match, they beat San Marino 10-0. Harry Kane was the top scorer in UEFA qualifiers with 12 goals.
5. In the UEFA play-off stage, three teams qualified after they defeated their opponents in the final match. Which was one of the three teams?

Answer: Poland

Poland finished second in UEFA Group I with 20 points behind England. In the play-off stage, they had a walkover from Russia in the first round. In the final match, they qualified by beating Sweden 2-0. Portugal and Wales were the other two teams which qualified via the play-off stage.
6. Harry Kane was the top scorer in the UEFA qualifiers with 12 goals. What other player was the joint top scorer?

Answer: Memphis Depay (NED)

Depay (NED) joined Kane (ENG) as the top scorers. Lewandowski (POL) scored 9 goals. Ronaldo (POR) and Bale (WAL) scored 6 goals.
7. Which team finished first in South America Football Confederation (CONMEBOL)?

Answer: Brazil

Brazil topped CONMEBOL qualification with 45 points from 14 wins and 3 draws with an unbeaten record.
8. How many teams were undefeated in CONMEBOL qualification?

Answer: 2

Brazil and Argentina were the two undefeated teams. Argentina finished second behind Brazil with 39 points from 11 wins and 6 draws.
9. What team finished fifth in CONMEBOL qualification to qualify for the play-off against the Asian Football Confederation (AFC) team?

Answer: Peru

Peru finished fifth behind Brazil, Argentina, Uruguay and Ecuador. AFC team Australia beat Peru by penalty (5-4) after 0-0 (a.e.t) to advance to the finals.
10. Marcelo Moreno was the top scorer with 10 goals in the CONMEBOL qualification. What national team did he play for?

Answer: Bolivia

Marcelo Moreno was considered one of the greatest Bolivian players of all time. Bolivia finished ninth with 15 points from 4 wins, 3 draws and 11 losses.
Source: Author sw11

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 02 2022 : Guest 82: 3/10
Dec 01 2022 : Guest 198: 6/10
Nov 29 2022 : Guest 204: 1/10
Nov 28 2022 : Guest 172: 6/10
Nov 28 2022 : Guest 136: 3/10
Nov 28 2022 : Guest 185: 6/10
Nov 27 2022 : Guest 70: 2/10
Nov 27 2022 : Guest 81: 9/10
Nov 27 2022 : Guest 152: 4/10

12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us