Quiz about NFL 2020 Season
Quiz about NFL 2020 Season

NFL 2020 Season Trivia Quiz


This NFL season, held during a pandemic with its unique set of challenges, culminated in Super Bowl LV. Season and Playoff summary questions await you...Good luck!

A multiple-choice quiz by Scallop44. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL by Season
  8. »
  9. NFL 2020s

Author
Scallop44
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
409,880
Updated
Nov 22 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
144
Last 3 plays: Guest 165 (10/10), Guest 165 (9/10), Guest 104 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Prior to the start of the season, which free-agent quarterback left the New England Patriots after 20 seasons and joined the Tampa Bay Buccaneers? Hint

Tom Brady
Aaron Rodgers
Philip Rivers
Carson Wentz

2. One of the worst pandemics in human history obviously had huge ramifications on the 2020 NFL season, including schedule changes and quarantines for players and personnel. Name this pandemic. Hint

COVID-19
Cocoliztli Epidemic
Bubonic Plague
Locusts

3. The Oakland Raiders team changed cities prior to the start of the season. What was the new name of the franchise? Hint

San Diego Raiders
Seattle Raiders
Las Vegas Raiders
Houston Raiders

4. Which running back for the Tennessee Titans pounded his way to 2,027 yards and the league rushing title for most rushing yards in the 2020 regular season? Hint

Derrick Henry
Eddie George
Aaron Jones
Jamal Lewis

5. Due to controversies regarding its franchise name, which team temporarily changed its nickname to "Football Team" while it explored a permanent option? Hint

Pittsburgh Steelers
Washington Redskins
Miami Dolphins
San Francisco 49ers

6. What quarterback for the Green Bay Packers was named the 2020 regular season league MVP? Hint

Bart Starr
Aaron Rodgers
Russell Wilson
Matthew Stafford

7. The NFL lost a legend when this man passed away during the season. This Hall of Famer was a retired Chicago Bears halfback and return specialist, playing from 1965 to 1971. Nicknamed "The Kansas Comet", who scored 22 touchdowns during his rookie season, including six in one game? Hint

Paul Hornung
Marion Motley
Jim Thorpe
Gale Sayers

8. Patrick Mahomes, Travis Kelce, Chris Jones, and Frank Clark were some of the stars that led what team from the AFC into Super Bowl LV? Hint

Cincinnati Bengals
Denver Broncos
Kansas City Chiefs
Pittsburgh Steelers

9. Tom Brady, Leonard Fournette, Devin White, and Lavonte David were some of the stars that led what team from the NFC into Super Bowl LV? Hint

Tampa Bay Buccaneers
Philadelphia Eagles
San Francisco 49ers
Dallas Cowboys

10. In Super Bowl LV, which quarterback, with three touchdowns passes for the winning team, was named Super Bowl MVP? Hint

Tom Brady
Aaron Rodgers
Patrick Mahomes
Russell Wilson


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Prior to the start of the season, which free-agent quarterback left the New England Patriots after 20 seasons and joined the Tampa Bay Buccaneers?

Answer: Tom Brady

Tom Brady left the Patriots and signed a two-year deal with the Buccaneers in March 2020. While playing for the Patriots, Brady led the team to an amazing nine Super Bowls, winning six. He was named MVP in four of those victories.
2. One of the worst pandemics in human history obviously had huge ramifications on the 2020 NFL season, including schedule changes and quarantines for players and personnel. Name this pandemic.

Answer: COVID-19

The COVID-19 pandemic, also known as the coronavirus pandemic, resulted in millions of human deaths throughout the world. The NFL made numerous adjustments such as game rescheduling, daily testing of players and personnel, and increased practice squad size. The draft was held virtually, with the NFL commissioner hosting the event over video from his basement.
3. The Oakland Raiders team changed cities prior to the start of the season. What was the new name of the franchise?

Answer: Las Vegas Raiders

The Oakland Raiders became the Las Vegas Raiders, with home games played in a domed stadium called Allegiant Stadium. The NFL league owners approved the move by a 31-1 vote with Stephen Ross, owner of the Miami Dolphins, the dissenting vote.
4. Which running back for the Tennessee Titans pounded his way to 2,027 yards and the league rushing title for most rushing yards in the 2020 regular season?

Answer: Derrick Henry

Derrick Henry ran for 2,027 yards and 17 touchdowns during the 2020 regular season and also added 19 receptions for another 114 yards. In addition to the league rushing title, he was the AP Offensive Player of the Year, voted 1st Team All-Pro and a Pro-Bowler.
5. Due to controversies regarding its franchise name, which team temporarily changed its nickname to "Football Team" while it explored a permanent option?

Answer: Washington Redskins

The Washington Redskins changed its name to the Washington Football Team beginning with the 2020 season, while ownership conducted an extensive review of a new team nickname. In 1933, the Washington Redskins were known as the Boston Braves before owner George Preston Marshall changed the name to the Boston Redskins. The Boston Redskins moved to Washington prior to the 1937 season.
[they changed the team name to Washington Commanders for the 2022 season]
6. What quarterback for the Green Bay Packers was named the 2020 regular season league MVP?

Answer: Aaron Rodgers

Aaron Rodgers led the Green Bay Packers to a 13-3 record and the number one seed in the NFC. He threw for 4,299 yards, and a league-leading 48 touchdown passes along with a league-leading 70.7% completion percentage. Rodgers won the MVP award by receiving 44 of the 50 votes.
7. The NFL lost a legend when this man passed away during the season. This Hall of Famer was a retired Chicago Bears halfback and return specialist, playing from 1965 to 1971. Nicknamed "The Kansas Comet", who scored 22 touchdowns during his rookie season, including six in one game?

Answer: Gale Sayers

Gale Sayers was inducted into the Pro Football HOF in 1977 and was named to the NFL 100th Anniversary Team in 2019. With his exceptional quickness and agility, he was considered one of the most difficult players to tackle in league history. Unfortunately, knee injuries shortened his career.

His autobiography, "I Am Third" (published 1970), was the basis for the movie "Brian's Song" (1971).
8. Patrick Mahomes, Travis Kelce, Chris Jones, and Frank Clark were some of the stars that led what team from the AFC into Super Bowl LV?

Answer: Kansas City Chiefs

The Kansas City Chiefs represented the AFC in Super Bowl LV. The Chiefs were the defending Super Bowl champions, having won Super Bowl LIV the prior year. Head coach of the Chiefs, Andy Reid, directed the team to a 14-2 regular season record.
9. Tom Brady, Leonard Fournette, Devin White, and Lavonte David were some of the stars that led what team from the NFC into Super Bowl LV?

Answer: Tampa Bay Buccaneers

The Tampa Bay Buccaneers represented the NFC in Super Bowl LV. The Buccaneers were a wild card team having finished the regular season 11-5 and 2nd in the NFC South division. Bruce Arians was the head coach of the Buccaneers.
10. In Super Bowl LV, which quarterback, with three touchdowns passes for the winning team, was named Super Bowl MVP?

Answer: Tom Brady

The Tampa Bay Buccaneers defeated the Kansas City Chiefs 31-9 in Super Bowl LV, held February 7th, 2021 at Raymond James Stadium in Tampa, Florida. It was the first time a team had won the Super Bowl in its home stadium. Tom Brady earned his 7th Super Bowl championship, and 5th Super Bowl MVP award.
Source: Author Scallop44

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 09 2022 : Guest 165: 10/10
Dec 09 2022 : Guest 165: 9/10
Dec 08 2022 : Guest 104: 8/10
Dec 08 2022 : Guest 71: 9/10
Dec 08 2022 : sox12: 9/10
Dec 07 2022 : Guest 72: 9/10
Dec 07 2022 : Guest 73: 9/10
Dec 06 2022 : Guest 174: 9/10
Dec 06 2022 : khessman: 10/10

12/10/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us