FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Whos Who in Resident Alien
Quiz about Whos Who in Resident Alien

Who's Who in "Resident Alien" Trivia Quiz


There are many Humans and several aliens in Patience, Colorado. Some are permanent residents and some are temporary, but all have a part to play.

A classification quiz by cleeclope. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television Q-T
  8. »
  9. Resident Alien

Author
cleeclope
Time
3 mins
Type
Classify Quiz
Quiz #
420,993
Updated
Sep 25 25
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
40
Last 3 plays: Pawsawhile (6/10), Guest 169 (6/10), Guest 80 (10/10).
See if you can sort them out. Who are the humans and who are the aliens? Good luck.
Humans
Aliens

Harry Darcy The Mantid Asta Peter Bridget Bruce General McAllister Max Heather

* Drag / drop or click on the choices above to move them to the correct categories.



Most Recent Scores
Today : Pawsawhile: 6/10
Sep 29 2025 : Guest 169: 6/10
Sep 28 2025 : Guest 80: 10/10
Sep 28 2025 : Guest 98: 8/10
Sep 28 2025 : Guest 108: 10/10
Sep 28 2025 : hosertodd: 10/10
Sep 28 2025 : Kabdanis: 4/10
Sep 26 2025 : Triviaballer: 8/10
Sep 26 2025 : HumblePie7: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Asta

Answer: Humans

Asta Twelvetrees is the town nurse. She grew up in Patience and becomes Harry's first human friend. She is the first one to learn Harry is an alien when she, Harry, and Darcy fall into a crevasse. Harry is injured and cannot maintain his human form. She saves his life and Darcy saves them all.
2. Harry

Answer: Aliens

Unbeknownst to everyone in town the person appearing to them to be Dr. Harry Vanderspiegel is really an alien who has come to kill every human on earth. He crashes his ship and loses the device that would kill everyone. He stays on earth to search for the device and complete his mission.

His efforts to blend in lead him to become the new town doctor with sometimes hilarious consequences. Alan Tudyk, as Harry, is wonderfully silly and often insightful about the human condition.
3. Max

Answer: Humans

Max Hawthorne is the son of the mayor and is the only one in Patience who can see the aliens as they really are, not their human forms. Harry does not want to be found out so at first tries several times to kill Max. Later, Max helps Harry find his device, not knowing what it really is. They become friends even though Harry will not admit that he likes Max.
4. Darcy

Answer: Humans

Darcy Bloom grew up in Patience and was an Olympic skier until she had a career-ending accident. She is Asta's best friend and would do anything for her. She bartends at the local pub and is a bit of a mess. Asta and Harry keep the truth about him a secret from her. When she finds out, she couldn't care less that he is an alien and becomes a valuable ally.
5. The Mantid

Answer: Aliens

The Mantid is a giant green preying mantis looking alien. He has a penchant for eating heads, whether human or animal. He can change his appearance to appear human and that makes him extremely dangerous. He kills several people in Patience before being killed by Harry's birdfriend, Heather. However, he regenerates and Harry has to face him after he regains his alien energy.
6. Heather

Answer: Aliens

Heather is a Blue Avian alien and looks like a big bird. She is Harry's girlfriend. He is incredibly attracted to her and they have a clutch of little bird babies together. She betrays Harry but only because her family was threatened. She comes back to explain and say how sorry she is for what she did.
7. Bridget

Answer: Aliens

Bridget is Harry's son. He hatches from the egg retrieved by Harry and Asta in New York City. After they return to Patience, the egg hatches in Harry's basement. Harry suddenly has a son he can not relate to and doesn't want. Before Harry decides on the name Bridget he tries out quite a few others, such as Moesha, Brad, Jebediah and Merle.
8. Bruce

Answer: Aliens

Bruce is a Grey alien who is guarding Harry and Robert while they are imprisoned by the Greys at their base on the moon. He helps them escape because he wants to see Earth. He can't survive in Earth's atmosphere but goes anyway because he has dreamt of seeing Earth his whole life. Harry and Asta find him in Las Vegas playing the slots.

He later melts into a gelatinous mess and dies on Earth, but not before forgiving Harry for almost betraying him.
9. Peter

Answer: Humans

Peter Bach is famous as the "Alien Tracker", an alien abduction expert. His son, Robert, was stolen by the Grey aliens before he was born. Peter has been trying to find him ever since. He is invited to Patience by Liv Baker, the town deputy who is huge fan. Peter, like Max, can see aliens in their real form and spots Harry.

He is captured by Harry and held in his basement. Asta sets him free, and he starts to work with Harry in hopes of finally finding their sons.
10. General McAllister

Answer: Humans

General McAllister has been searching for aliens her entire life and runs a secret government operation to that end. Her father committed suicide when she was a child because they saw an alien ship but no one would believe him. She has lots of people working for her trying to find an alien, any alien, and using very questionable means.

She has had many people abducted and held in an underground bunker. She has had no success until she discovers Harry's son, that has been kidnapped by her forces, is one.
Source: Author cleeclope

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/2/2025, Copyright 2025 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us