FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Difficult US History Quizzes, Trivia and Puzzles
Difficult US History Quizzes, Trivia

Difficult U.S. History Trivia

Difficult U.S. History Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. U.S. History

Fun Trivia
42 quizzes and 515 trivia questions.
1.
  Difficult United States History Trivia   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Yes, you may live in the United States, but how much do you really know about the history?
Difficult, 10 Qns, Frieswithsalt, Jun 08 12
Difficult
Frieswithsalt
12953 plays
2.
  American History - Mixed Bag 2   top quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Let's see what you know about the history of the good old US of A.
Tough, 15 Qns, dwoody81, May 30 12
Tough
dwoody81
6796 plays
3.
  Questionable Historic Sites   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is inspired by James Loewen's book "Lies Across America", which questions the way monuments present American history. In other words, historic sites do not always tell the whole truth.
Difficult, 10 Qns, stuthehistoryguy, Nov 11 06
Difficult
stuthehistoryguy gold member
5963 plays
4.
  Notorious Historical American Firsts   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Not all historical firsts in American history were stellar events. This quiz will explore some of history's notorious and infamous firsts.
Tough, 10 Qns, airbossjohnson, Mar 24 20
Tough
airbossjohnson
Mar 24 20
5860 plays
5.
  The Ultimate United States History Quiz   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
See if you know your history of the United States. Questions will start out easy and gradually increase in difficulty.
Tough, 25 Qns, bailamos, Nov 22 12
Tough
bailamos
8267 plays
6.
  The American Jewish Community   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here's a chance to learn something about the history of the Jewish community in the United States.
Difficult, 10 Qns, janetgool, Jul 30 16
Difficult
janetgool
2933 plays
7.
  An American Miscellany    
Multiple Choice
 15 Qns
So you think you know U.S. history? Well you don't, here is a quiz about the stuff they never taught you in history class.
Difficult, 15 Qns, TemplarLLM, Apr 07 13
Difficult
TemplarLLM
7593 plays
8.
  Basic U.S.A. History    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about some essential events in U.S.A. history, the sort of stuff that non-Americans, too, may learn about at school.
Tough, 10 Qns, flem-ish, Dec 08 14
Tough
flem-ish
5563 plays
9.
  A People's History   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
This quiz is based on Howard Zinn's "A People's History of the United States" (2003 edition). This quiz covers over 500 years of American History that is often overlooked in textbooks.
Tough, 20 Qns, triathlonrules, Sep 23 18
Tough
triathlonrules
Sep 23 18
4323 plays
10.
  Obscure U.S. History #2    
Multiple Choice
 10 Qns
More obscure history facts from the Land of the Free. Have fun. Sources are listed for further review.
Tough, 10 Qns, blakey, Jun 09 14
Tough
blakey
4890 plays
trivia question Quick Question
Who is responsible for the first unsolved hijacking of a commercial airliner?

From Quiz "Notorious Historical American Firsts"




11.
  Obscure U. S. History #1    
Multiple Choice
 10 Qns
Some you have heard of and others you will be interested in learning. Have fun. All questions have their sources listed in the more information sections.
Tough, 10 Qns, blakey, Jan 06 15
Tough
blakey
5636 plays
12.
  US: Interesting and Signficant Facts    
Multiple Choice
 10 Qns
Interesting facts in the field of United States history.
Very Difficult, 10 Qns, chessart, Apr 29 10
Very Difficult
chessart gold member
8109 plays
13.
  Ten Tidbits of American History    
Multiple Choice
 10 Qns
These questions were based on information from the book, "1,001 Things Everyone Should Know About American History", compiled by John Garraty in 1989, and supplemented by internet research.
Difficult, 10 Qns, keithkomodo, Sep 04 23
Difficult
keithkomodo
Sep 04 23
3268 plays
14.
  Old Glory: I   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
Named after the classic Warner Bros. animation, this series of quizzes explores America's history from the very beginnings to the contemporary era.
Tough, 25 Qns, Avalice, Jul 08 12
Tough
Avalice
1163 plays
15.
  7th Grade U.S. History    
Multiple Choice
 10 Qns
Sit back and relax and take a ride back in time. See how much you remember from history classes.
Difficult, 10 Qns, mrbell, Aug 26 20
Recommended for grades: 6,7,8
Difficult
mrbell
Aug 26 20
4666 plays
16.
  Trifling Tidbits of American History   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Some historical minutia for you to ponder. Have fun!
Tough, 10 Qns, sportcon, Jun 04 12
Tough
sportcon
6153 plays
17.
  Ten New Tidbits of American History    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my second quiz on Ten Tidbits of American History, culled from the fine book writen by John Garraty. I hope that, like me, some of these questions will entice you to read further up on these lesser known historical events or people.
Tough, 10 Qns, keithkomodo, Feb 27 10
Tough
keithkomodo
1846 plays
18.
  Old Glory: II   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
The war has already begun, but it shall be a test of courage and endurance for the young, "not-quite" nation. This is the first test, but definitely not last, of the United States' right to exist as a nation.
Tough, 25 Qns, Avalice, Nov 11 13
Tough
Avalice
858 plays
19.
  Famous Taverns in U.S. History   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Taverns have played a surprisingly central role in the history of the United States. Here are questions on 10 such taverns.
Tough, 10 Qns, chessart, Aug 23 08
Tough
chessart gold member
2122 plays
20.
  What Year Was It?    
Multiple Choice
 15 Qns
This will be a simple quiz. I give you the event, you give me the year. Let's see how well you paid attention in your American History class! All questions will be fill in the blank.
Tough, 15 Qns, draculanut31, Aug 23 23
Tough
draculanut31
Aug 23 23
2994 plays
21.
  HS History: Foreign Policy and the States   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here are 10 questions from my semester exam on how US Foreign Policy related to individual states.
Tough, 10 Qns, shvdotr, Feb 18 17
Tough
shvdotr gold member
433 plays
22.
  Interesting American History    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's an assortment of American History questions. I hope you enjoy them.
Tough, 10 Qns, robert362, Nov 16 17
Tough
robert362
Nov 16 17
5833 plays
23.
  Home, Home On Deranged    
Multiple Choice
 10 Qns
A little US Western history (and others) from a Southern boy's perspective. Hopefully, I got it right. If not; well, I'm certain that my Western friends will set me straight! Enjoy!
Tough, 10 Qns, logcrawler, Mar 10 11
Tough
logcrawler gold member
693 plays
24.
  More "Lies Across America"    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is based on James Loewen's book called "Lies Across America", which talks about historic sites of a questionable nature.
Tough, 15 Qns, triathlonrules, Apr 20 11
Tough
triathlonrules
944 plays
25.
  Noble Steeds III: United States    
Multiple Choice
 10 Qns
Horses and riders from American history. Questions range from 'all Americans ought to know it' to somewhat obscure... the bulk probably tend toward the former end of the spectrum.
Difficult, 10 Qns, xaosdog, May 21 02
Difficult
xaosdog
1514 plays
26.
  Water's APUSH Quiz, Goal 4    
Multiple Choice
 20 Qns
This on-line quiz was created by Mark Clapp for Ms. Water's AP US History Class as a review for the end of course exam. This quiz covers Goal 4 or the period of Manifest Destiny, Andrew Jackson, and the Second Great Awakening.
Difficult, 20 Qns, ncst8fan15, Dec 06 16
Difficult
ncst8fan15
1490 plays
27.
  Sorrowful Sound of Freedom   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Few Americans can resist a wave of emotion when "Taps" is played. There's an interesting history behind the military's most recognized tune.
Difficult, 10 Qns, lompocjoe, Jun 13 14
Difficult
lompocjoe
463 plays
28.
  Groups in U.S. History with Funny Names    
Multiple Choice
 10 Qns
There have been a number of groups of people in U.S. History with funny sounding names. See if you can identify them.
Tough, 10 Qns, LIBGOV, Dec 31 11
Tough
LIBGOV gold member
907 plays
29.
  The British Invasion    
Multiple Choice
 10 Qns
Those of a certain age think of The Sixties and The Beatles and such. Ah, but there's more - and some of it not so harmonious. Ten questions about prior Anglo-American exchanges, cultural and otherwise.
Difficult, 10 Qns, ignotus999, Jul 24 13
Difficult
ignotus999
705 plays
30.
  U.S. History in Abbreviations    
Multiple Choice
 10 Qns
These abbreviations are about American governmental, political, and social organizations or groups, both past and present. I'll describe the organization, you supply the initials. Good luck!
Difficult, 10 Qns, clemmydog, Feb 11 09
Difficult
clemmydog
1344 plays
31.
  10 Questions on Assorted American History    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are some questions about American History. Good luck!
Tough, 10 Qns, Tomkiki, Jun 10 12
Tough
Tomkiki
2554 plays
32.
  American History - Mixed Bag    
Multiple Choice
 10 Qns
These come as if straight from the book.
Difficult, 10 Qns, dwoody81, Jun 05 12
Difficult
dwoody81
2249 plays
33.
  From New York Newspapers!   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Being the center of news journalism in the United States, articles which appear first in New York's newspapers --past and present-- contain some interesting tidbits of information.
Difficult, 10 Qns, lompocjoe, Oct 25 07
Difficult
lompocjoe
1560 plays
34.
  Strange America    
Multiple Choice
 10 Qns
If you think America is strange now, try to figure out how strange it has been at times in the past.
Tough, 10 Qns, grungey22067, Aug 07 12
Tough
grungey22067
1178 plays
35.
  Test yourself! Assorted American History Quiz    
Multiple Choice
 15 Qns
A brief selection of random questions from throughout American history, from the Federalist Era all the way to the 1980s.
Tough, 15 Qns, Helena411, Sep 08 14
Tough
Helena411
2529 plays
36.
  More New York Newspaper Front Page Stories    
Multiple Choice
 10 Qns
Reading New York newspapers is a lot of fun, especially looking through old issues. Here are some questions about articles that the papers felt were important enough to put them on the front page.
Difficult, 10 Qns, lompocjoe, Aug 09 11
Difficult
lompocjoe
1207 plays
37.
  U.S. History: Who Knew?    
Multiple Choice
 10 Qns
A patchwork of U.S. History questions for the fan of slightly odd facts.
Difficult, 10 Qns, Aerowynne, Feb 23 11
Difficult
Aerowynne
3694 plays
38.
  "Jaws": The True Story    
Multiple Choice
 10 Qns
You've read the book! You've seen the movie! Now it's time to discover how much you know about the real-life shark attacks that were the inspiration for JAWS!
Tough, 10 Qns, ElusiveDream, Dec 07 11
Tough
ElusiveDream
545 plays
39.
  American History: True or False    
Multiple Choice
 10 Qns
10 True or False questions to test your knowledge of events in American history.
Difficult, 10 Qns, tralfaz, Jun 10 09
Difficult
tralfaz
2869 plays
40.
  More American Historical Tidbits    
Multiple Choice
 10 Qns
More interesting tidbits from our nation's History.
Tough, 10 Qns, sportcon, Jun 08 12
Tough
sportcon
1718 plays
41.
  Not so Famous Firsts    
Multiple Choice
 15 Qns
The following questions involve people doing or accomplishing something for the very first time. How well will you do?
Difficult, 15 Qns, zil_ennov, Mar 04 10
Difficult
zil_ennov
899 plays
42.
  Admission of States to the Union    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will test your knowledge of when U.S. States became part of the Union. Good Luck...
Tough, 10 Qns, racemany2k, Jun 09 01
Tough
racemany2k gold member
1633 plays

Difficult U.S. History Trivia Questions

1. The borders of which state were decided by an 1846 treaty as part of the U.S. Government's response to expansionist Americans' unsuccessful demands relating to the slogan of "54 40 or Fight!"?

From Quiz
HS History: Foreign Policy and the States

Answer: Washington

"54 40 or Fight!" was the demand of American expansionists for the northern boundary of the disputed Oregon Country in the 1840s. It was also the campaign slogan of James Knox Polk in the Election of 1844. The Oregon Treaty of 1846 eventually set the northern boundary of the USA in Oregon Country at the 49th parallel.

2. During what conflict in American history was "Taps" composed?

From Quiz Sorrowful Sound of Freedom

Answer: The Civil War

July 1862, Harrison's Landing, Virginia. The Union soldiers under the command of Brigadier General Daniel Adams Butterfield wanted to bring some form of comfort to his troops who had lost a well-respected captain and summoned bugler Private Oliver Willcox Norton. The general had jotted down a few notes and asked Norton to expand on them. Norton knew of a tune called 'the Scott Tattoo' signifying 'lights out', adjusted a few notes, and shortly thereafter "Taps" sounded for the first time.

3. 1849: A British "invasion" of Manhattan leaves 25 dead and over 100 injured. What causes this tragedy?

From Quiz The British Invasion

Answer: Theatrical performances

The Astor Place Riot of May 10, 1849 was sparked by partisans of American Shakesperean actor Edwin Forrest. The distinguished British tragedian William Macready was performing Macbeth in New York City. A crowd of several thousand Forrest supporters gathered outside the theater - they would never have spelled it theatre; too English. The rioters were eventually dispersed by volleys from police and the militia, who also sustained casualties. Today, the Riot is regarded as a manifestation of anti-English feeling among the lower classes in mid-19th century America.

4. Which Native American tribe aligned themselves with the Americans during the revolution?

From Quiz Old Glory: II

Answer: Oneida

The war had a major impact on the Iroquois Confederacy. The Oneida and the Tuscarora sided with the Americans, but the Mohawk, the Seneca, the Cayuga, and the Onondaga sided with the British.

5. Which group, formally known as the American Party, was active during the 1850s and had the goal of reducing the number of Catholics immigrating to the United States?

From Quiz Groups in U.S. History with Funny Names

Answer: Know Nothings

The name of the group originated from their insistence that if a member of the group was questioned by an outsider, he should say he "knows nothing." Former president Millard Fillmore ran as the Know Nothings' presidential candidate in the election of 1856. However, by 1860, the Know Nothing Party had dissolved.

6. Which series of shark attacks inspired Peter Benchley to write his famous novel, 'Jaws'?

From Quiz "Jaws": The True Story

Answer: The Jersey Shore shark attacks

The year was 1916. America was in the grip of one of its longest-running heatwaves. Naturally, this sent thousands of people flocking to the nearest rivers and beaches, looking for ways to keep cool. In all, five people were attacked on the Jersey Shore. Only one survived.

7. Which US President once had to get involved in a range war in Wyoming by sending troops of the US cavalry to stop the "Johnson County War"? (Hint: two Presidents shared this last name.)

From Quiz Home, Home On Deranged

Answer: Benjamin Harrison

While all of the possible answers provided have the necessary "shared" last name requirement, only Benjamin Harrison is the correct answer. The Johnson County War was a range war which took place in April 1892 in Wyoming. It was a battle between owners of small and large ranches in the Powder River Country. In the end, president Benjamin Harrison sent in the US cavalry to stop the feud. The relationship between wealthier ranchers and smaller ranchers had grown more and more strained after an extremely harsh winter of 1887-1888 that was followed by a scorching summer that ruined grazing lands. The larger ranches began to control the supply of water in the area after losing thousands of head of their cattle to nature's forces. Some of the tactics of these wealthier ranchers included forcing smaller ranchers off their land, setting fire to their homesteads and trying to keep them from participating in the annual roundup. They justified these actions by using the allegation of "rustling". As a matter of fact, rustling in the area WAS on the increase, due to the efforts of an organized group of outfits that roamed across portions of Wyoming and Montana. Montana cattlemen declared a "War on the Rustlers" in 1889, an action that was followed by Wyoming cattlemen in 1890. In Johnson County, members of the larger ranches killed several alleged rustlers from smaller ranches. Many of these were executed on the flimsiest of "evidence". Frank M. Canton, who served as the Sheriff of Johnson County in the early 1880s, was thought to be involved in many of the deaths. In 1889, a double lynching took place that enraged residents of the county. Elia Watson and a shopkeeper named Jim Averell were killed by some of the hired gunmen. Jim Averell was not even a cattleman.

8. Which 19th century Chief Executive was known as "The Dude President"?

From Quiz Ten New Tidbits of American History

Answer: Chester A. Arthur

Arthur, the 21st President, assumed the office upon the assasination of President Garfield. A Republican, his main political achievement was the passage of the Pendleton Civil Service Act, which required prospective Federal employees to pass exams in order to qualify for civil service positions. He also had the nickname "Elegant Arthur." He was known for his stylish dress, constant changing of clothes, and being neatly groomed. He often socialized with high-society types. He lost his own party's nomination in 1884, thus serving only one term.

9. Who is the only person who was both a child and a parent of an American President?

From Quiz Ten Tidbits of American History

Answer: John Scott Harrison

John Scott Harrison, son of President William Henry Harrison and father of President Benjamin Harrison, was himself a two term Congressman from Ohio and lifelong farmer. Samuel Adams was the cousin of President John Adams and not his brother despite being referred to as such in some publications. President Theodore Roosevelt was the elder, distant cousin of President Franklin Roosevelt. President George H.W. Bush was the father of President George W. Bush and the son of Connecticut Senator Prescott Bush.

10. This labor organization was founded in 1905. At its peak in 1923 it had over 100,000 members. Its nickname was "The Wobblies". It was still active in the early 2000s but with fewer than 1,000 members. What are the initials?

From Quiz U.S. History in Abbreviations

Answer: IWW

IWW stood for the Industrial Workers of the World. It was founded on the belief that all workers should belong to a single union and the idea that the wage system should be abolished. That the organization was considered "left Wing" by federal and states' governments goes without saying. In its heyday it had an active membership of over 100,000 members and controlled the actions of about 300,000 more. Because of its many "radical" ideas, proposals and platforms various governmental agencies cracked down on the IWW, causing the arrest of many of its leaders. Repression peaked in the late 1920s and early 1930s which resulted in quickly declining membership and influence.

11. What historic event took place at Fraunces Tavern in New York City on December 4, 1783?

From Quiz Famous Taverns in U.S. History

Answer: George Washington bade farewell to his officers following the Revolutionary War.

Following his meeting with his officers, Washington resigned his commission as commander-in-chief and returned to Mount Vernon, intending to enjoy a much-deserved retirement. Fraunces Tavern is still open and houses a restaurant and a museum.

12. According to most historians, who was the first Jew to set foot in the New World?

From Quiz The American Jewish Community

Answer: Christopher Columbus' interpreter

The proximity of Columbus' voyage of discovery to the Expulsion from Spain has given rise to speculation that some of Columbus' crew, or even Columbus himself, were Jews fleeing the Inquisition. There is no serious historical evidence that Columbus was Jewish, but it is certain that his interpreter, Luis de Torres, was. Torres, born Yosef Halevy, was an unwilling convert to Catholicism just prior to his voyage. De Torres spoke Hebrew, Aramaic and Arabic, and was one of the first crew members to go ashore when Columbus' ships landed at Hispaniola. De Torres was probably the first European to see tobacco. De Torres stayed on Hispaniola with a small group of explorers, who disappeared in 1493.

13. On January 1, 1924, Robert N. Cronk was the first person born where?

From Quiz Not so Famous Firsts

Answer: United States

Robert Cronk was born five seconds after midnight in Savannah, Georgia on January 1, 1924. As of 1776 he is one of only 232 people born first on this date in the United States.

14. What two states did the Mason-Dixon line serve as a boundary for?

From Quiz 7th Grade U.S. History

Answer: Pennsylvania and Maryland

The Mason-Dixon line also divided the middle colonies from the southern colonies.

15. Who was the 16th President of the United States?

From Quiz United States History

Answer: Abraham Lincoln

Many believe that Lincoln was the greatest of all the presidents. He was born in a log cabin on his father's farm in Kentucky. He largely educated himself and eventually became a lawyer and politician. Nicknamed "Honest Abe," he fought the Civil War in order to save the Union. Five days after the Confederacy surrendered at the Appomattox Court House, he was assassinated by John Wilkes Booth at Ford's Theater.

16. Carrie Nation was noted for her efforts to eradicate bars and taverns from cities around the United States. What else did she campaign against?

From Quiz More New York Newspaper Front Page Stories

Answer: Corsets. They were extremely uncomfortable..and unnecessary in the eyes of Ms. Nation.

Carrie was frequently arrested for her crusade against corsets since many people considered them necessary for a woman to achieve the desired 'hourglass' shape.

17. The Borough of Richmond is now referred to as____________________.

From Quiz From New York Newspapers!

Answer: Staten Island

Until 1975, Staten Island was referred to as the Borough of Richmond.

18. When Columbus came ashore he was met by the Arawaks. Which is true of the Arawaks?

From Quiz A People's History

Answer: They brought Columbus and his sailors food and water.

It was actually Columbus and his men who came carrying swords (Zinn, p. 1). Based on Columbus's logs Zinn also says that the Arawaks brought Columbus and his men food, water, and gifts. According to Columbus's logs the Arawaks were very generous. The logs also record that the Arawaks did not have horses or work animals and did not have iron (Zinn, pp.1-3).

19. Who was the first American to be executed my means of electrocution In the electric chair?

From Quiz Notorious Historical American Firsts

Answer: William Kemmler

The first execution by electrocution took place on August 6, 1890 at the Auburn prison in the state of New York. Kemmler was convicted of killing his lover, Matilda "Tilly" Ziegler with an ax in Buffalo, New York. The first application of the electric chair's current was botched and Kemmler did not die until the current was fired up a second time. source: www.ccadp.org/electriccjair.htm

20. What deadly disaster struck Boston on January 15th, 1919?

From Quiz Strange America

Answer: A tidal wave of molasses flooded it

The tidal wave of molasses was about 30 feet high, killed 21 people, and injured 50. A vast storage tank, high above street level, suddenly burst ... For those who think this is just another urban legend, see: http://urbanlegends.about.com/od/historical/a/molasses_flood.htm

21. According to Loewen, there are more monuments to this person in Tennessee than to any other person in any state in the US. Who is this provocative figure?

From Quiz Questionable Historic Sites

Answer: Nathan Bedford Forrest

Although Forrest was certainly a capable commander, Loewen makes the case that the motivation behind most of these monuments was not to recognize his military heroism. Rather, they are a surreptitious way to recognize Forrest for his postwar activities: the general went on to found the Ku Klux Klan. As an aside, it is difficult to believe that there are more monuments to Forrest in Tennessee than there are to Lincoln in Illinois, where most towns have several statues or museum exhibits honoring the sixteenth president. Most of Forrest's markers are more modest than Lincoln's, however; those who memorialize the Great Emancipator tend to choose bronze, while many admirers of Forrest seem to prefer fiberglass.

22. Who declared himself as Emperor of the United States and Protector of Mexico, thus becoming the laughing stock of the nineteenth century?

From Quiz Obscure U. S. History #1

Answer: Emperor Joshua Norton I

He tried to corner the rice market on the West Coast and lost everything he had due to trade restrictions at the time. He lost his mind blaming the U.S. Government for his demise. He wrote to a San Fransisco Paper demanding the U.S. Government cease and desist from its operation. When told they were still meeting he ordered General Winfield Scott to take troops to Washington and clear the halls of the infidels. Scott laughed and threw the order in the waste paper basket.

23. In what year did the Pilgrims landed at Plymouth Rock.

From Quiz What Year Was It?

Answer: 1620

The Pilgrims landed on Plymouth Rock in December of 1620. They were Puritans who had broken away from the Church of England and had suffered religious oppression as a result.

24. Who was President of the United States in 1847?

From Quiz Assorted American History

Answer: James K. Polk

Polk came into office saying that he would serve only one term, and this is exactly what he did. Good thing, since he died the same year as leaving office.

25. The term 'robber baron' refers to:

From Quiz United States History

Answer: late 19th century industrialists

These men made their fortunes on the backs of factory workers and, for the most part, had little sympathy for the needs or problems of those workers.

26. What horse was George Washington's favorite mount?

From Quiz Noble Steeds III: United States

Answer: Nelson

Nelson, a chestnut hunter (not the white charger on which Washington is nearly always portrayed in paintings), was Washington's favored {steed;} the animal was a gift from Governor Nelson of Virginia. Washington owned him for years before the Revolution (for fox-hunting purposes), rode him through the war (many of his other mounts died of various causes, but Nelson survived), and indeed maintained him through his first term as President of the United States. Nelson was America's first First Equine.

27. Who was President during the XYZ affair?

From Quiz Assorted American History

Answer: John Adams

28. Who placed the first phone call to the moon?

From Quiz U.S. History: Who Knew?

Answer: Richard Nixon

'Tricky Dick' pulls off yet another stunt.

29. What was Paul Revere's occupation?

From Quiz More American Historical Tidbits

Answer: Silversmith

Revere was Colonial America's greatest Silversmith.

This is category 24482
Last Updated Feb 21 2024 2:03 PM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.