FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Assorted American History
Quiz about Assorted American History

10 Questions about Assorted American History | History


Here are some questions about American History. Good luck!

A multiple-choice quiz by Tomkiki. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. U.S. History
  8. »
  9. Difficult U.S. History

Author
Tomkiki
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
79,142
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
2566
Last 3 plays: Guest 38 (4/10), DDm5714 (5/10), Guest 47 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who was President of the United States in 1847? Hint


Question 2 of 10
2. Name the Democrat: Hint


Question 3 of 10
3. Name the Republican: Hint


Question 4 of 10
4. Who was President when Congress passed the Indian Removal Act, which resulted Trail of Tears? Hint


Question 5 of 10
5. Who survived the shortest period of time after leaving the Presidency? Hint


Question 6 of 10
6. Which prominent black American specialized in agricultural study and research? Hint


Question 7 of 10
7. Which politician was known as 'The Little Giant'? Hint


Question 8 of 10
8. Whose wife was known as 'Lemonade Lucy?' Hint


Question 9 of 10
9. In what year did the Hindenburg explode? Hint


Question 10 of 10
10. How many times did Richard Nixon run for President or Vice President? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 17 2024 : Guest 38: 4/10
Apr 14 2024 : DDm5714: 5/10
Mar 27 2024 : Guest 47: 3/10
Mar 20 2024 : Guest 64: 4/10
Mar 14 2024 : DizWiz: 6/10
Mar 14 2024 : GoodwinPD: 10/10
Mar 14 2024 : briarwoodrose: 10/10
Mar 07 2024 : Guest 149: 6/10
Mar 01 2024 : Guest 96: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was President of the United States in 1847?

Answer: James K. Polk

Polk came into office saying that he would serve only one term, and this is exactly what he did. Good thing, since he died the same year as leaving office.
2. Name the Democrat:

Answer: Adlai Stevenson

Adlai Stevenson ran for President against Eisenhower in 1952 and 1956.
3. Name the Republican:

Answer: James Watt

James Watt was the first Secretary of the Interior during the Reagan Administration. He caused quite a bit of a stir during his tenure, mostly due to his extreme conservatism in environmental matters. He famously 'shot himself in the foot' in 1983 by suggesting that the Beach Boys should not perform at the 4th of July festivities because they were a 'bad element'.
4. Who was President when Congress passed the Indian Removal Act, which resulted Trail of Tears?

Answer: Andrew Jackson

President Jackson was notoriously unsympathetic to the Indians. Many American Indians were killed as they were forced from their native lands in the 1830s and 1840s. The actual removal took place during the presidency of Martin van Buren.
5. Who survived the shortest period of time after leaving the Presidency?

Answer: James K. Polk

None of these men survived very long after leaving the Presidency, but Polk died the same year he left, in 1849.
6. Which prominent black American specialized in agricultural study and research?

Answer: George Washington Carver

All of these men achieved success in their own right, but George Washinton Carver is the man who made agricultural innovations during his tenure at the Department of Agricultural Research at Tuskegee Normal and Industrial Institute, which is now Tuskegee Institute.
7. Which politician was known as 'The Little Giant'?

Answer: Stephen Douglas

Douglas, a senator from Illinois, was given this nickname because of his short stature, but large oratory and debating abilities. He put these skills to good use during his famous debates with Abraham Lincoln.
8. Whose wife was known as 'Lemonade Lucy?'

Answer: Rutherford B. Hayes

She was called this because of her prohibition against serving alcohol in the Whitehouse.
9. In what year did the Hindenburg explode?

Answer: 1937

This famous airship was destroyed by fire while landing at Lakehurst, New Jersey in 1937.
10. How many times did Richard Nixon run for President or Vice President?

Answer: Five

Nixon ran for Vice President with Eisenhower in 1952 and 1956; for President in 1960, 1968, and 1972. He resigned from office in 1974 due to the Watergate scandal.
Source: Author Tomkiki

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Terry before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us