FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
State Quarters Quizzes, Trivia and Puzzles
State Quarters Quizzes, Trivia

State Quarters Trivia

State Quarters Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. U.S. Coins & Banknotes

Fun Trivia
19 State Quarters quizzes and 215 State Quarters trivia questions.
1.
  Please Release Me! U.S. State Quarters    
Ordering Quiz
 10 Qns
Five U.S. commemorative state quarters were minted each year for ten years, from 1999. I have chosen one from each year for this quiz; all you have to do is sort them into the order in which they were released. State flowers are provided as clues.
Easier, 10 Qns, VegemiteKid, May 20 23
Easier
VegemiteKid gold member
May 20 23
248 plays
2.
  There's a Famous Person on my Quarter   great trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Several state quarters feature famous individuals. Match up the people with the state that recognizes them. Note: George Washington is on BOTH sides of only one state.
Easier, 10 Qns, parrotman2006, Nov 24 22
Easier
parrotman2006 gold member
Nov 24 22
251 plays
3.
  State Coin Words    
Multiple Choice
 25 Qns
This is a quiz about the words on the first 25 State Coins. If there are no words (other than E Pluberis Unum) then the year will be listed instead. If the state's name is in the phrase, there will be a blank space there. Please rate.
Average, 25 Qns, nannabelle, Dec 30 15
Average
nannabelle
1116 plays
4.
  Multiple Choice Quiz about State Quarters    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the 50 States Commemorative Coins.
Average, 10 Qns, giraffelyn, Dec 20 06
Average
giraffelyn
1723 plays
5.
  The 50 US Commemorative Quarters    
Multiple Choice
 10 Qns
Now that all 50 quarters have either been issued or their images are available, I've written a new quiz that entails trivia about all of them.
Tough, 10 Qns, tonythedad, Apr 08 17
Tough
tonythedad gold member
641 plays
6.
  US State Commemorative Quarters    
Multiple Choice
 15 Qns
All about the new States' Commemorative Quarters.
Tough, 15 Qns, TonyTheDad, Jan 04 23
Tough
TonyTheDad gold member
Jan 04 23
1596 plays
7.
  The 50 State Quarters Program    
Multiple Choice
 15 Qns
How much do you know about the state quarter program? Can you decipher which quarters come out in each year and do you know certain features of the quarters?
Average, 15 Qns, dg_dave, Nov 18 22
Average
dg_dave gold member
Nov 18 22
1167 plays
8.
  Massachusetts State Quarter    
Multiple Choice
 10 Qns
These are questions about the Massachusetts State Quarter.
Average, 10 Qns, garfieldngurgi, Feb 13 18
Average
garfieldngurgi
Feb 13 18
537 plays
9.
  South Carolina State Quarter    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are some questions on the South Carolina State quarter.
Average, 10 Qns, Garfieldngurgi, Jan 25 15
Average
Garfieldngurgi
574 plays
10.
  Wisconsin State Quarter    
Multiple Choice
 10 Qns
The Wisconsin state quarter celebrates the state's agricultural heritage. I hope you enjoy these questions about the quarter!
Average, 10 Qns, hammerdjh, Apr 09 09
Average
hammerdjh
380 plays
trivia question Quick Question
What are the two years printed on the Maryland state quarter?

From Quiz "Maryland State Quarter"




11.
  New Hampshire State Quarter    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are some questions on the New Hampshire State quarter.
Average, 10 Qns, Garfieldngurgi, Jun 09 18
Average
Garfieldngurgi
Jun 09 18
579 plays
12.
  Virginia State Quarter    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are some questions on the Virginia state quarter.
Average, 10 Qns, garfieldngurgi, Feb 10 19
Average
garfieldngurgi
Feb 10 19
578 plays
13.
  New Jersey State Quarter    
Multiple Choice
 10 Qns
Questions on New Jersey State quarters.
Average, 10 Qns, garfieldngurgi, Aug 04 22
Average
garfieldngurgi
Aug 04 22
575 plays
14.
  New York State Quarter    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are some questions on the New York State quarter.
Average, 10 Qns, Garfieldngurgi, Nov 27 20
Average
Garfieldngurgi
Nov 27 20
457 plays
15.
  Connecticut State Quarter    
Multiple Choice
 10 Qns
Questions on the Connecticut State quarter
Average, 10 Qns, garfieldngurgi, Nov 15 12
Average
garfieldngurgi
521 plays
16.
  Georgia State Quarters    
Multiple Choice
 10 Qns
Questions on Georgia State quarters.
Average, 10 Qns, garfieldngurgi, Jul 17 12
Average
garfieldngurgi
533 plays
17.
  The U.S. State Quarters    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the U.S. state quarters that came out in the beginning of 1999 to the end of 2003.
Average, 10 Qns, Dave12, Aug 12 13
Average
Dave12
760 plays
18.
  Test Your Statehood Quarters Knowledge!    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on statehood quarters. It includes quarters from 1999-2003. Have fun!
Average, 10 Qns, hammygirl, Oct 13 11
Average
hammygirl
587 plays
19.
  Maryland State Quarter    
Multiple Choice
 10 Qns
These are questions on the Maryland State quarter.
Average, 10 Qns, garfieldngurgi, Jun 09 18
Average
garfieldngurgi
Jun 09 18
575 plays

State Quarters Trivia Questions

1. What year was the Wisconsin state quarter released?

From Quiz
Wisconsin State Quarter

Answer: 2004

Wisconsin was the 30th state admitted to the Union, so its quarter was released in the 6th year of the state quarters program, 2004.

2. How many of the quarters' reverse sides have either an outline or relief map of the state for which they're commemorating?

From Quiz The 50 US Commemorative Quarters

Answer: 15

Those states are: Pennsylvania, Georgia, Massachusetts, South Carolina, New York, Ohio, Louisiana (it has a depressed, rough outline of the original Louisiana Purchase, then the state as it currently is offset a little more), Indiana, Illinois, Michigan (with The Great Lakes), Texas, Minnesota, Idaho, New Mexico, and Hawaii.

3. The 50 state quarters have been released in what order?

From Quiz State Quarters

Answer: Admission into the Union

Delaware became the first state on December 7, 1787 and the first quarter of the collection in 1999.

4. Which mints produce all of the circulating and proof statehood quarters?

From Quiz Test Your Statehood Quarters Knowledge!

Answer: Philadelphia, Denver, San Francisco.

Philadelphia and Denver are making the circulation strikes, San Francisco is making only proofs.

5. Which coin contains the words "The Charter Oak"?

From Quiz State Coin Words

Answer: Connecticut

Captain Joseph Wadsworth hid the charter in an oak which finally fell during a storm on August 21, 1856.

6. On the Maine quarter, how many birds can you see flying in the background?

From Quiz The U.S. State Quarters

Answer: Two

Also on this quarter, there is a lighthouse on a cliff and a ship in the background.

7. What year was the New York state quarter released?

From Quiz New York State Quarter

Answer: 2001

The New York quarter was the first quarter out of five to be released in the year 2001.

8. What year was the Virginia state quarter released?

From Quiz Virginia State Quarter

Answer: 2000

Virginia was the last quarter released in the year 2000.

9. What year was the New Hampshire State quarter released?

From Quiz New Hampshire State Quarter

Answer: 2000

New Hampshire was the fourth out of five quarters to be released in the year 2000.

10. What year was the South Carolina state quarter released?

From Quiz South Carolina State Quarter

Answer: 2000

South Carolina was the third quarter out of five to be released in the year 2000.

11. What year was the Maryland State quarter released?

From Quiz Maryland State Quarter

Answer: 2000

The Maryland State quarter was the second quarter to be released in 2000.

12. What year was the Massachusetts State quarter released?

From Quiz Massachusetts State Quarter

Answer: 2000

The Massachusetts quarter was the first to be released in the year 2000.

13. What was the second quarter released?

From Quiz The 50 State Quarters Program

Answer: Pennsylvania

Delaware, Pennsylvania, New Jersey, Georgia, and Connecticut were released in 1999.

14. What year was the Connecticut State quarter released?

From Quiz Connecticut State Quarter

Answer: 1999

The Connecticut State quarter was the fifth quarter released.

15. What year was the Georgia State quarter released?

From Quiz Georgia State Quarters

Answer: 1999

Georgia was the fourth State quarter released.

16. What year was the New Jersey state quarter released?

From Quiz New Jersey State Quarter

Answer: 1999

New Jersey is the third state quarter released.

17. In what order were the various quarters released?

From Quiz US State Commemorative Quarters

Answer: Admission order

Delaware was first, because it ratified the US Constitution first, on December 7, 1787.

18. Which state's quarter has the image of a royal person on its reverse side?

From Quiz The 50 US Commemorative Quarters

Answer: Hawaii

Hawaii's quarter features King Kamehameha I reaching out over the Hawaiian Islands. The state motto, "UA MAU KE EA O KA 'AINA I KA PONO" is also on the back. It means, in English, "The life of the land is perpetuated in righteousness." Hawaii's quarter's release date, near the end of 2008, is just a little over 49 years after it became a state.

19. Which state quarter has a picture of an astronaut?

From Quiz State Quarters

Answer: Ohio

The 17th state. There is also an outline of the state, a biplane, and the words "Birthplace of Aviation Pioneers".

20. Who is on the Alabama statehood quarter?

From Quiz Test Your Statehood Quarters Knowledge!

Answer: Helen Keller

Helen Keller was born in Alabama. She went blind and deaf when she was 19 months old as a result of meningitis. By age 8 she had adapted to her handicap and was communicating with other people through sign language. When she graduated college, she dedicated her life to amelioration of the blind. Winston Churchill called her, 'The greatest woman of our time.'

21. "The Old Line State" is on which coin?

From Quiz State Coin Words

Answer: Maryland

The Maryland State House served as the nation's first peacetime capitol from 1783-1784.

22. On the Missouri quarter, under the date 1821, there are three words. What are they?

From Quiz The U.S. State Quarters

Answer: Corps of Discovery

Missouri is known as the "Show Me State". The "Show Me State" expression may have began in 1899.

23. New York became a state on July 26, 1788, making it the ____ quarter to be released.

From Quiz New York State Quarter

Answer: 11th

New York was the eleventh state to join the Union. Since the 50 state quarters are released in the order that they became a state, this makes the New York quarter the eleventh quarter to be released.

24. Virginia became a state on June 25, 1788, making it the _____ quarter to be released.

From Quiz Virginia State Quarter

Answer: 10th

The quarters are released in order that they became a state. Virginia was the 10th state to join the union.

25. New Hampshire became a state on June 21, 1788, making it the ___ quarter to be released.

From Quiz New Hampshire State Quarter

Answer: ninth

New Hampshire became the 9th State admitted into the Union making it the 9th quarter to be released.

26. South Carolina became a State on May 23, 1788, making it the ____ quarter to be released.

From Quiz South Carolina State Quarter

Answer: 8th

The state quarters are released in order that they became a state. South Carolina was the 8th state admitted into the union making it the 8th quarter to be released.

27. Maryland became a State on April 28, 1788, making it the ______ quarter to be released.

From Quiz Maryland State Quarter

Answer: seventh

The Maryland State quarter was the 7th quarter to be released because Maryland was the 7th State to join the Union.

28. Massachusetts became a State on February 6, 1788 making it the _______ quarter to be released.

From Quiz Massachusetts State Quarter

Answer: Sixth

Massachusetts was the sixth State to join the Union.

29. How many quarters were released each year?

From Quiz The 50 State Quarters Program

Answer: 5

The program spanned ten years and with 50 states in the USA, that equals five per year.

30. Connecticut became a State on January 9, 1788, making it the _______ State quarter to be released.

From Quiz Connecticut State Quarter

Answer: Fifth

Connecticut was the fifth State. This was the last quarter released in 1999.

This is category 14901
Last Updated Feb 21 2024 2:00 PM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.