FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
U Quizzes, Trivia and Puzzles
U Quizzes, Trivia

Movies U-Z: 'U' Trivia

Movies U-Z: 'U' Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies U-Z

Fun Trivia
15 quizzes and 150 trivia questions.
1.
  Charting the "Uncharted"   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Uncharted" is a 2022 action film directed by Ruben Fleischer and based on the successful video-game franchise. See what you know of this action-packed film and test your knowledge on these ten questions.
Average, 10 Qns, LeoDaVinci, Mar 21 22
Average
LeoDaVinci editor
Mar 21 22
220 plays
2.
  U-571   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
During WWII, a U.S. submarine crew must operate a German sub after their covert mission goes awry. Matthew McConaughey, Harvey Keitel and Thomas Kretschmann star in this movie from 2000.
Average, 10 Qns, Polaris101, Nov 29 05
Average
Polaris101 gold member
510 plays
3.
  Universal Soldier   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will be all about the 1992 hit action film starring Dolph Lundgren and Jean Claude Van Damme. Enjoy the quiz!
Average, 10 Qns, Bruce007, Aug 29 08
Average
Bruce007
286 plays
4.
  The Ultimate Gift   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This movie was one of the most inspirational movies I have ever seen. Rent it immediately if you haven't already! Drew Fuller starred along with James Garner and Abigail Breslin, and it was directed by Michael O. Sajbel.
Average, 10 Qns, sarahwinnie, Sep 25 07
Average
sarahwinnie
254 plays
5.
  It's Time to Face "The Ugly Truth"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
How much do you know about the movie "The Ugly Truth"?
Average, 10 Qns, emmco, Sep 27 12
Average
emmco
344 plays
6.
  Unstoppable    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about one of my favourite movies from 2010 "Unstoppable".
Average, 10 Qns, wwe84, Nov 18 12
Average
wwe84 gold member
321 plays
7.
  "Underworld: Evolution" Strikes Back    
Multiple Choice
 15 Qns
"Underworld: Evolution" is a great follow up to the first movie. If you know the movie, you should know this quiz. Have fun!
Tough, 15 Qns, Slash_Duff, Jun 21 06
Tough
Slash_Duff
564 plays
8.
  "The Ugly Dachshund" A Disney Classic    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the 1966 Disney comedy starring Dean Jones and Suzanne Pleshette. It is about a couple of dachshund lovers and the problems they face when they adopt a Great Dane.
Tough, 10 Qns, LilSpikey, Mar 13 06
Tough
LilSpikey
269 plays
9.
  Unfaithful    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the movie "Unfaithful" starring Richard Gere and Diane Lane.
Average, 10 Qns, miss_chris, Jul 17 06
Average
miss_chris
952 plays
10.
  UFO: The Otis Files    
Multiple Choice
 10 Qns
"UFO: The Otis Files" is a independent film that starred David C. Hayes. Hayes is a long time veteran of B horror movies. He is also a well known indie comic book writer.
Average, 10 Qns, Shadowmyst2004, Nov 08 17
Average
Shadowmyst2004
Nov 08 17
173 plays
trivia question Quick Question
Where do Paul Martel and Mrs. Sumner meet?

From Quiz "Unfaithful"




11.
  Unico in the Island of Magic    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a quiz about one of my favorite childhood movies. It is one of the movies about Unico, a unicorn with special powers to make others happy. Good luck!
Difficult, 10 Qns, tiffanyram, Feb 26 08
Difficult
tiffanyram gold member
179 plays
12.
  Redford and Pfeiffer Get "Up Close and Personal"    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on the great movie "Up Close and Personal" (1996).
Average, 10 Qns, som18, Feb 19 05
Average
som18
414 plays
13.
  Ushpizin    
Multiple Choice
 10 Qns
This 2004 Israeli movie told the story of a couple who invite visitors to their home, only to see them turn everything upside down. (Note: spoilers.) Hope you enjoy the quiz. Thanks.
Average, 10 Qns, neon000, Sep 03 07
Average
neon000 gold member
150 plays
14.
  The Uninvited    
Multiple Choice
 10 Qns
This is one of the best ghost movies I've ever seen. It's from the 40's and has a great twist at the end.
Difficult, 10 Qns, mllekiki, Jan 01 15
Difficult
mllekiki
325 plays
15.
  Urusei Yatsura II- Beautiful Dreamer    
Multiple Choice
 5 Qns
Watch this movie! It's incredible, and definitely worth the rental fee at the video store. Not only does it include some thoughtful stuff on our perception of reality, it also has Lum in it! Lum! And Ten-chan's so cute! uh... never mind...
Difficult, 5 Qns, sango, May 18 01
Difficult
sango
274 plays

Movies U-Z: 'U' Trivia Questions

1. The movie opens with an aerial action sequence that segues to a flashback. In it, Nate and his brother Sam are separated at the orphanage that they live in. Whose descendants, one that inspires their sense of adventure, is it revealed that they are?

From Quiz
Charting the "Uncharted"

Answer: Sir Francis Drake

Nate and Sam are caught trying to steal Ferdinand Magellan's first map of the entire world. They speak of how Magellan himself never circumnavigated the world; he was killed in the Battle of Mactan in the Philippines. However, the two are caught trying to jimmy the lock and the authorities bring them back to the orphanage that they are in. This is Sam's third strike against him and he is being brought in, however, he escapes through the window, leaving Nate a ring on a chain.

2. What was the name of the 1206 train engineer?

From Quiz Unstoppable

Answer: Frank Barnes

Denzel Washington played 1206's train engineer, Frank Barnes, who was a 28 year rail veteran. He told Will that his first train job was on November 28th 1982. Denzel Washington is an Oscar winning actor who has appeared in "Philadelphia" and "The Hurricane".

3. Which actress played the lead female character Abby?

From Quiz It's Time to Face "The Ugly Truth"

Answer: Katherine Heigl

Heigl played Abby Richter, who was described as a control freak. This was evident throughout the movie, for example, the first date she went on in the movie she took a conversation topic sheet and had background checks run on the guy.

4. How does Unico come to be left in the forest, at the beginning of the movie?

From Quiz Unico in the Island of Magic

Answer: The West Wind leaves him there.

The West Wind is told by the gods to take Unico to the Hill of Oblivion, because they are jealous of his powers. She feels sorry for Unico and doesn't do it. During the first "Unico" movie, she carried him various places to hide him from the gods, and the movie ended with her taking Unico away again to protect him from the Night Wind. As this movie opens, she is seen carrying Unico until she finds the forest where she leaves him. She speaks and says that he will remember nothing and that she can only pray that the gods will not find him.

5. Jason showed up late to his grandfather's funeral. What was he doing as he walked toward the gathering?

From Quiz The Ultimate Gift

Answer: Smoking

This was the first time in the movie that we saw Jason. He screeched to a halt in his car and came out smoking. This was highly disrespectful, and when his mother informed him he was late, he replied, "For what?" He wouldn't be praying or crying about his grandfather's death, because at the time, Jason didn't care about Red Stevens.

6. In which city is the film set?

From Quiz Ushpizin

Answer: Jerusalem

The film was shot in the neighborhood of Nahlaot. The area seen in the film as the courtyard where the Bellangas live is in the western part of the city, and was once an orphanage.

7. After Mark and Fran arrived at the animal hospital, Sergeant Carmody wrote Mark up for a long list of traffic violations. What was NOT one of the violations?

From Quiz "The Ugly Dachshund" A Disney Classic

Answer: Having a brake light out

When the movie started, Mark Garrison and his wife Fran were frantically trying to get their dachshund to the vet before she had puppies. On the way, they were followed by a police officer. He nearly let them off for speeding because at first, he thought it was Fran who was having a baby. Sergeant Carmody followed them all the way to the animal hospital and wrote Mark up for speeding, driving in the center line, running a stop sign, speeding in a hospital zone, forgetting his driver's license, and parking in a "No Parking" zone!

8. Why is Lt. Tyler upset when he arrives at the party?

From Quiz U-571

Answer: He was turned down for a command position.

Before attending the wedding reception of Ensign Larson (Matthew Settle), Lt. Andy Tyler (McConaughey) looks at a letter he received telling him that he has been turned down for a command position. Lt. Tyler questions Capt. Dahlgren (Bill Paxton) at the party about why he didn't give his recommendation. Capt. Dahlgren replies that he didn't feel Andy was ready to take on a command of his own.

9. What character did Robert Redford play in this movie?

From Quiz Redford and Pfeiffer Get "Up Close and Personal"

Answer: Warren Justice

I love Robert Redford. He is a great, sexy actor.

10. What are the first names of Richard Gere and Diane Lane's characters?

From Quiz Unfaithful

Answer: Edward and Connie

Edward and Connie Sumner have been married for 11 years and have one son. Diane Lane's first movie role was in 1979's "A Little Romance". Richard Gere's first movie role was in 1975's "Report to the Commissioner".

11. What is the main character's name?

From Quiz The Uninvited

Answer: Roderick

They called him "Rick" for short. In the play version, they call him "Roddy".

12. What was the name of the dream-eater?

From Quiz Urusei Yatsura II- Beautiful Dreamer

Answer: Baku

Remember that little yellow pig that Ten adopted? That's him. Remember how Ten said Baku didn't eat any food? That's because he was the dream-eater. Remember how the movie ended? With Ataru having more appreciation for Lum? UNDERSTAND how the movie ended? Good for you.

13. Fifteen years later, Nate is on his own making ends meet but also stealing from rich people. What job does he have that lets him meet these wealthy patrons?

From Quiz Charting the "Uncharted"

Answer: Bartender

Nate works at an upscale bar (where he very nearly gets fired for being late) and he is an expert at talking up the clientele to target who he's going to steal from. In the movie, we see him chatting up a blonde woman (Zoe in the credits), and telling her facts about explorers while actually scoping out her bracelet. When he sees her outside later, that's when he steals it right off of her wrist. All of this is observed by Victor Sullivan, a treasure hunter who needs another pair of hands. He approaches Nate and slips him a business card in lieu of the bracelet ensuring that Nate will make contact.

14. What type of candy did Otis always buy?

From Quiz UFO: The Otis Files

Answer: Charleston Chews

According to the general store owner, that was the one thing Otis always bought to keep in his pockets. The store owner was played by Travis McIntire. Scenes in the general store were shot in black and white.

15. What was the name of 1206's train conductor?

From Quiz Unstoppable

Answer: Will Colson

Chris Pine played 1206 train conductor Will Colson, who was a rookie fresh out of training school. Chris Pine has starred in such movies as "The Princess Diaries 2: Royal Engagement" and 2009's "Star Trek".

16. What was Abby's job on the morning show?

From Quiz It's Time to Face "The Ugly Truth"

Answer: Producer

Abby was a producer on "Sacramento AM", a fictitious morning news program based in Sacramento, California. The show was under-threat of being cancelled due to low ratings.

17. Who is Toby's master?

From Quiz Unico in the Island of Magic

Answer: Lord Kuruku

Lord Kuruku is the bad guy who has Toby do his dirty work in exchange for teaching Toby some of his magic. He can usually be seen projecting himself as a cube or sphere of multicolored light. In his natural form, he is rather round with a long face, big eyes, and reddish-orange hair. He wears a dark red hooded robe and cackles when he laughs. He is really a puppet who is seeking revenge for what some humans did to him in the past.

18. Who was at the funeral who wasn't related to Red Stevens, or on his payroll?

From Quiz The Ultimate Gift

Answer: Emily

Emily was the little girl in this movie played by Abigail Breslin. She was an outspoken little girl with only one parent. Her mother's name was Alexia, and Jason began to date Alexia, with a little help from Emily of course. Emily was a deep girl who thought about things like death and God. She told Jason that every color on a butterfly's wing was painted by the hand of God himself.

19. What holiday is the Bellanga family preparing to celebrate?

From Quiz Ushpizin

Answer: Succoth

Moshe is seen buying supplies for the religious services which accompany the festival. An amusing early scene shows Moshe and the other men of the community poring over the fruits which they are supposed to use for the occasion.

20. Who was the first person to appear in the movie?

From Quiz "Underworld: Evolution" Strikes Back

Answer: Marcus

At the beginning of the movie, in 1202 A.D., Marcus was a vampire who was trying to help his fellow vampires capture his brother William. William was a werewolf that was far out of hand. In the beginning of the movie we saw Marcus dressed in armor looking out over a lifeless village. Marcus was sitting with his fellow vampires who were surveying the damage William did. Marcus questioned what his brother had done.

21. Why did Dr. Pruit want to give Brutus to the Garrisons?

From Quiz "The Ugly Dachshund" A Disney Classic

Answer: Brutus's mother had more pups than she could feed.

When Mark went to pick up Donke and her three puppies, Heidi, Chloe, and Willimina, Dr. Pruit offered him a Great Dane puppy. The mother dog belonged to the doctor, and she had had more puppies than she could feed. Dr. Pruit asked Mark if he would mind taking one of the puppies home to let Donke feed it. Mark took the pup home with the dachshunds, and he tricked Fran into thinking it was another dachshund. He named the Great Dane Brutus.

22. When Lt. Tyler and Lt. Emmett look at what Maj. Coonan has referred to as his luggage, what do they see?

From Quiz U-571

Answer: Weapons and explosives

Amidst the preparations for the S-33's departure, Lt. Tyler and Lt. Emmett (Jon Bon Jovi) are standing on the dock talking, when a man comes up to them and asks where he can find the Executive Officer, which is Lt. Tyler. The man introduces himself as Maj. Coonan (David Keith) from the Office of Naval Intelligence. He says he's going to sea with them and, pointing to a jeep, says there is his luggage. Lt. Tyler and Lt. Emmett walk over and see a couple of crates of explosives sitting on top of boxes of ammunition and weapons.

23. What character did Michelle Pfeiffer play in this movie?

From Quiz Redford and Pfeiffer Get "Up Close and Personal"

Answer: Tally Atwater

Michelle Pfeiffer was great in this film. She and Redford had great chemistry together.

24. Who plays Paul Martel?

From Quiz Unfaithful

Answer: Olivier Martinez & Martinez

Olivier Martinez was also in the 2000 movie "Before Night Falls".

25. What is his sister's name?

From Quiz The Uninvited

Answer: Pamela

Thay call her "Pam" for short.

26. Who first realized (on screen) that Tomobiki was stuck on one day, endlessly repeating it again and again and again?

From Quiz Urusei Yatsura II- Beautiful Dreamer

Answer: Onsen Mark

Onsen Mark explained his theory to Sakura using the fable of 'Hiroshimataro'. That was the spookiest five minutes of the movie, and not just because of how Onsen Mark looks.

27. What sport did Otis compete in, while in high school?

From Quiz UFO: The Otis Files

Answer: Wrestling

The picture his father, Cletus, showed the camera had the title of "Joe Broni" on it. Cletus said his son was a "good boy" but that everything had changed since the day he saw the UFO. Otis was wearing a wrestling uniform in the photo.

28. What was the name of Fuller Yard's boss, where the runaway train came from?

From Quiz Unstoppable

Answer: Connie Hooper

Rosario Dawson played Connie Hopper, who was in charge of Fuller Yard, where 777 came from. Rosario Dawson has appeared in such movies as "Josie and The Pussycats" and "Zookeeper".

29. What was the name of the character played by Gerard Butler?

From Quiz It's Time to Face "The Ugly Truth"

Answer: Mike Chadway

At the beginning of the movie, Mike Chadway was the host of a late night show on a local television station. On this show he told women in a harsh manner why they were not in relationships and what men really wanted. One night Abby's cat stepped on the remote and Abby saw a part of this show and called in. The next day Abby discovered that the station for which she worked had hired Mike.

This is category 1311
Last Updated Feb 21 2024 1:56 PM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.