FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Redford and Pfeiffer Get Up Close and Personal
Quiz about Redford and Pfeiffer Get Up Close and Personal

Redford and Pfeiffer Get "Up Close and Personal" Quiz


A quiz on the great movie "Up Close and Personal" (1996).

A multiple-choice quiz by som18. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies U-Z
  8. »
  9. U

Author
som18
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
132,280
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
414
- -
Question 1 of 10
1. What character did Robert Redford play in this movie? Hint


Question 2 of 10
2. What character did Michelle Pfeiffer play in this movie? Hint


Question 3 of 10
3. Who directed "Up Close and Personal"? Hint


Question 4 of 10
4. What was the film's tagline? Hint


Question 5 of 10
5. The line "Your voice is full of money" is from a famous F. Scott Fitzgerald novel. What is the title of that novel? Hint


Question 6 of 10
6. What was the name of the first female anchorwoman in the 1970s, upon whom the film was based? Hint


Question 7 of 10
7. What was the name of the prison inmate that Tally reported about at Homesburg prison? Hint


Question 8 of 10
8. Warren proposes to Tally.


Question 9 of 10
9. How many ex-wives did Warren have? Hint


Question 10 of 10
10. Celine Dion sang the love theme to this movie.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What character did Robert Redford play in this movie?

Answer: Warren Justice

I love Robert Redford. He is a great, sexy actor.
2. What character did Michelle Pfeiffer play in this movie?

Answer: Tally Atwater

Michelle Pfeiffer was great in this film. She and Redford had great chemistry together.
3. Who directed "Up Close and Personal"?

Answer: Jon Avnet

Jon Avnet has not directed many high profile films. However, the highest profile films amongst his credits are "Fried Green Tomatoes" (1991) and "Red Corner" (1997).
4. What was the film's tagline?

Answer: "Every day we have is one more than we deserve."

Warren says the tagline as he and Tally are saying goodbye to each other at the airport. That was the last time Tally would see Warren, as he died while reporting a story in Panama.
5. The line "Your voice is full of money" is from a famous F. Scott Fitzgerald novel. What is the title of that novel?

Answer: The Great Gatsby

Tally's agent, Bucky Terranova, who was trying to convince her to change to a news channel in Philadelphia, says this line. Coincidentally, Robert Redford took the lead role of the screen version of "The Great Gatsby."
6. What was the name of the first female anchorwoman in the 1970s, upon whom the film was based?

Answer: Jessica Savitch

7. What was the name of the prison inmate that Tally reported about at Homesburg prison?

Answer: Fernando Buttanda

Fernando gets killed during a riot that breaks out while Tally and Ned (her cameraman) are reporting at the prison. Tally gives live coverage of the riot and impresses the network, resulting in her promotion to an anchor position.
8. Warren proposes to Tally.

Answer: False

It was the other way around, with Tally proposing to Warren. Tally says that she wants Warren "around in the morning" and he replies "You already have me around in the morning. How, I don't know, but you do." Tally whispers, "I want to know you're legally required to be there."
9. How many ex-wives did Warren have?

Answer: 2

Iris and Joanna. Iris and Warren had a little girl but sadly, she died. Joanna was a successful news reporter who worked at the network with Warren. However, Joanna gave Warren wrong information and he got fired.
10. Celine Dion sang the love theme to this movie.

Answer: True

"Because You Loved Me" is my all time favourite song and is sung beautifully by Celine Dion.
Source: Author som18

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Unfaithful Average
2. "Underworld: Evolution" Strikes Back Tough
3. U-571 Average
4. It's Time to Face "The Ugly Truth" Average
5. The Uninvited Difficult
6. Universal Soldier Average
7. "The Ugly Dachshund" A Disney Classic Tough
8. Unstoppable Average
9. The Ultimate Gift Average
10. UFO: The Otis Files Average
11. Unico in the Island of Magic Difficult
12. Ushpizin Average

2/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us