FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Its Time to Face The Ugly Truth
Quiz about Its Time to Face The Ugly Truth

It's Time to Face "The Ugly Truth" Quiz


How much do you know about the movie "The Ugly Truth"?

A multiple-choice quiz by emmco. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies U-Z
  8. »
  9. U

Author
emmco
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
324,742
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
344
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 195 (2/10), Guest 148 (7/10), Guest 108 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which actress played the lead female character Abby? Hint


Question 2 of 10
2. What was Abby's job on the morning show? Hint


Question 3 of 10
3. What was the name of the character played by Gerard Butler? Hint


Question 4 of 10
4. What was the name of the segment that Mike hosted on "Sacramento AM"? Hint


Question 5 of 10
5. What was Abby doing when she first saw her new neighbour, Colin? Hint


Question 6 of 10
6. Where did Abby and Colin go for their first date? Hint


Question 7 of 10
7. Who did Mike live near? Hint


Question 8 of 10
8. What night time television show did Mike appear on as an audition for another show? Hint


Question 9 of 10
9. Who did Mike turn down the job at the national network for? Hint


Question 10 of 10
10. What form of transportation were they on when Mike admitted that he loved Abby? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 14 2024 : Guest 195: 2/10
Feb 13 2024 : Guest 148: 7/10
Feb 12 2024 : Guest 108: 10/10
Feb 07 2024 : TaeJackson1234: 3/10
Jan 04 2024 : Guest 176: 10/10
Jan 01 2024 : Guest 155: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which actress played the lead female character Abby?

Answer: Katherine Heigl

Heigl played Abby Richter, who was described as a control freak. This was evident throughout the movie, for example, the first date she went on in the movie she took a conversation topic sheet and had background checks run on the guy.
2. What was Abby's job on the morning show?

Answer: Producer

Abby was a producer on "Sacramento AM", a fictitious morning news program based in Sacramento, California. The show was under-threat of being cancelled due to low ratings.
3. What was the name of the character played by Gerard Butler?

Answer: Mike Chadway

At the beginning of the movie, Mike Chadway was the host of a late night show on a local television station. On this show he told women in a harsh manner why they were not in relationships and what men really wanted. One night Abby's cat stepped on the remote and Abby saw a part of this show and called in. The next day Abby discovered that the station for which she worked had hired Mike.
4. What was the name of the segment that Mike hosted on "Sacramento AM"?

Answer: The Ugly Truth

Mike was hired by the owner of the station to host a segment on Abby's show by the owner of the station to try and boost the show's ratings. Much to Abby's surprise and disgust the ratings soared once Mike was a part of the show.
5. What was Abby doing when she first saw her new neighbour, Colin?

Answer: Getting her cat down from a tree

Abby ventured outside and climbed up a tree to get her cat down. When she was up there she viewed her new neighbour through his window wearing only a towel. While Abby was up there admiring him, the branch she was standing on broke and she fell to the ground. Colin saw this happen and Abby went to his home and he bandaged her ankle for her as he was a doctor. Before Abby left, Colin gave her his card with his phone number on it.
6. Where did Abby and Colin go for their first date?

Answer: Baseball game

By this time Mike had persuaded Abby to allow him to help her with her relationship with Colin. Abby had an ear piece in throughout the game, and Mike continued to tell her what to do and say. Although a number of mishaps occurred throughout the date such as Abby spilling a drink on Colin, the date was ultimately a success.
7. Who did Mike live near?

Answer: His sister

Mike lived near his sister and her son. He acted as a father figure to his nephew and offered him advice on girls, which often contradicted the advice that he gave the viewers of his show.
8. What night time television show did Mike appear on as an audition for another show?

Answer: The Late Late Show with Craig Ferguson

The people from Abby's network learnt that Mike was being considered for a job with a national network. His appearance on "The Late Late Show" was an audition for this job. Abby was sent to convince him to stay with her show and due to this, was forced to cancel a romantic weekend away with Colin.
9. Who did Mike turn down the job at the national network for?

Answer: His nephew

Mike told Abby at a bar that he turned down the job offer with the other network as he was the only father figure that his nephew had. After this however, Mike left the station that Abby worked for to do another segment on a local rival network.
10. What form of transportation were they on when Mike admitted that he loved Abby?

Answer: Hot air balloon

Abby was on location with Mike's replacement for the TV show, where Mike also was with his new show. Mike couldn't help but argue with Abby when she took over from the replacement in the balloon. Before they knew it they were both flying through the air. Abby and Mike continued to argue and Abby admitted that she broke up with Colin and Mike admitted that he loved Abby.
Source: Author emmco

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us