FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ushpizin
Quiz about Ushpizin

Ushpizin Trivia Quiz


This 2004 Israeli movie told the story of a couple who invite visitors to their home, only to see them turn everything upside down. (Note: spoilers.) Hope you enjoy the quiz. Thanks.

A multiple-choice quiz by neon000. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies U-Z
  8. »
  9. U

Author
neon000
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
271,840
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
150
- -
Question 1 of 10
1. In which city is the film set? Hint


Question 2 of 10
2. What holiday is the Bellanga family preparing to celebrate? Hint


Question 3 of 10
3. What is one of the reasons Moshe is so worried as the holiday approaches? Hint


Question 4 of 10
4. Moshe's wife, Mali, says she has been yearning for something. What is it? Hint


Question 5 of 10
5. What fruit is Moshe supposed to buy for the holiday? Hint


Question 6 of 10
6. What do the visitors do that makes the neighbors angry? Hint


Question 7 of 10
7. In what career was Moshe involved before he turned to a pious life? Hint


Question 8 of 10
8. Who comes up with a gift that helps Moshe in his time of need? Hint


Question 9 of 10
9. In a scene that takes place at the Bellangas' home, Mali sings a song to counteract her growing feelings of stress. What is it? Hint


Question 10 of 10
10. What happy event takes place toward the end of the film? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which city is the film set?

Answer: Jerusalem

The film was shot in the neighborhood of Nahlaot. The area seen in the film as the courtyard where the Bellangas live is in the western part of the city, and was once an orphanage.
2. What holiday is the Bellanga family preparing to celebrate?

Answer: Succoth

Moshe is seen buying supplies for the religious services which accompany the festival. An amusing early scene shows Moshe and the other men of the community poring over the fruits which they are supposed to use for the occasion.
3. What is one of the reasons Moshe is so worried as the holiday approaches?

Answer: He did not get paid, so the family is struggling to make ends meet.

Moshe is a rabbi and for support, he depends on a monetary stipend from a Hasidic organization. Early in the film, he is told that funding is short and the group cannot give him a grant this time.
4. Moshe's wife, Mali, says she has been yearning for something. What is it?

Answer: A child

We learn that Moshe and Mali have been married for five years but are thus far unsuccessful in conceiving children. Later in the film, the considerable stress over this and other issues leads Mali to briefly move out; however, she does return.
5. What fruit is Moshe supposed to buy for the holiday?

Answer: A citron

A citron, called an etrog in Hebrew, resembles a large lemon. Other items associated with Succoth are date palm branches, or lulav; myrtle, or hadas; and willow, or aravos. The citron is thought to bring a blessing to couples who want a son. Good quality citrons are at a premium, and the selection process is taken quite seriously. We see Moshe twice visit the place where they are sold. On the first trip, Moshe is disappointed when he is told the best citron is out of his price range.

The second time, he finally has enough.
6. What do the visitors do that makes the neighbors angry?

Answer: Make a lot of noise in the courtyard

This brings a lot of people running to see what's going on. The guests also drink, smoke and generally do everything they can to make the residents of the observant religious community mad. However, the Bellangas are really in a bind: holiday tradition means they can't just throw out the guests.
7. In what career was Moshe involved before he turned to a pious life?

Answer: Petty crime

That's how the guests know him. Moshe turned over a new leaf and wants nothing to do with the ruffians from his former ways. If word gets out, however, Moshe's reputation might be ruined.
8. Who comes up with a gift that helps Moshe in his time of need?

Answer: A charitable organization

The organization is a 'gemah,' which helps Orthodox Jews in need, by donations of money and other supplies. The local group at first believed they didn't have the funds to help Moshe. However, after an American member reviews their books, he discovers there is enough to cover a grant for the Bellangas after all. Moshe promptly uses the entire $1,000-shekel (about $240 in U.S. dollars) amount on the coveted citron.
9. In a scene that takes place at the Bellangas' home, Mali sings a song to counteract her growing feelings of stress. What is it?

Answer: O God, There is Only You

The song is called "Yesh Rak HaKadosh Baruch Hu" (O God, There is Only You). It was recorded by artist Adi Ran. It is heard again in the final scene of the film.
10. What happy event takes place toward the end of the film?

Answer: Moshe and Mali have a baby

The arrival of the Bellangas' first son is cause for much celebration. The parents name him Nachman, after the rabbi who was the founder of their Hasidic community.
Source: Author neon000

This quiz was reviewed by FunTrivia editor tiffanyram before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/4/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us