FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Dale Earnhardt Jr Quizzes, Trivia and Puzzles
Dale Earnhardt Jr Quizzes, Trivia

Dale Earnhardt Jr Trivia

Dale Earnhardt Jr Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NASCAR Drivers

Fun Trivia
9 quizzes and 110 trivia questions.
1.
  Dale Earnhardt Jr. Quiz Challenge    
Multiple Choice
 15 Qns
I hope Ya'll enjoy this as much as i did making it! Rock on! Dale Jr's #1!
Average, 15 Qns, DaleJRChick8, Sep 20 09
Average
DaleJRChick8
3058 plays
2.
  Dale Earnhardt Jr.: 10 Questions   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know Earnhardt Jr.?
Average, 10 Qns, 3EARNHARDT8, Dec 01 07
Average
3EARNHARDT8
4790 plays
3.
  Dale Jr's First Daytona Victory: 2004   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about Dale Earnhardt Jr's first Daytona 500 victory in 2004.
Average, 10 Qns, playa692147, Oct 17 09
Average
playa692147
1866 plays
4.
  Multiple Choice Quiz about Dale Earnhardt Jr   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is all of Junior. Let's see what you know!
Average, 10 Qns, dalejr8484, May 19 05
Average
dalejr8484
4720 plays
5.
  Career of Dale Earnhardt Jr.    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a test for you to see how much you know about the son of a legend, Dale Earnhardt Jr. Have fun and enjoy!
Average, 10 Qns, DaleJrRocks, Oct 22 04
Average
DaleJrRocks
2089 plays
6.
  Dale Earnhardt Jr Quiz Challenge    
Multiple Choice
 10 Qns
It's all about Dale Jr. Have fun and good luck.
Average, 10 Qns, adssjb, Aug 07 04
Average
adssjb
1493 plays
7.
  Driver Number 8    
Multiple Choice
 25 Qns
This is a quiz about the book 'Driver Number 8', written by Dale Earnhardt, Jr. and Jade Gurss. Good Luck.
Difficult, 25 Qns, bklmusic, Jun 11 07
Difficult
bklmusic
1307 plays
8.
  Dale Jr    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a basic quiz about Dale Earnhardt Jr.
Average, 10 Qns, canadian_girl8, Mar 25 04
Average
canadian_girl8
2491 plays
9.
  Dale Jr.    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz for true Dale Earnhardt Jr. fans. This quiz will test your knowledge of the cars Dale Jr. has raced throughout his career.
Difficult, 10 Qns, Shorty80073, Mar 26 07
Difficult
Shorty80073
1146 plays
trivia question Quick Question
What is Dale Jr's middle name?

From Quiz "Dale Jr"





Dale Earnhardt Jr Trivia Questions

1. What was the number of the first Busch Series car Dale Jr. raced?

From Quiz
Dale Jr.

Answer: 31

In his first Busch Series race Dale Jr. raced the number 31 Mom N Pop's Chevrolet.

2. What race in 2001 did Dale Jr win just five months after the death of his father, Dale Sr?

From Quiz Dale Earnhardt Jr

Answer: Pepsi 400, in Daytona

In 2001, Dale Jr won the Pepsi 400. MBNA Cal Ripken 400 and, the EA Sports 500. He came in 2nd in the Pennsylvania 500. It was a triumphant event for Jr, DEI, and NASCAR.

3. What is Dale Jr's real name?

From Quiz Dale Earnhardt Jr

Answer: Ralph Dale Earnhardt Jr.

He was name after his grandfather, Ralph Earnhardt!

4. What is Dale Jr's middle name?

From Quiz Dale Jr

Answer: Dale

Dale Jr's full name is Ralph Dale Earnhardt Jr.

5. Including the Intro and Epilogue, how many chapters are in the book?

From Quiz Driver Number 8

Answer: 38

It goes through his rookie year, with every race. 36 races plus the Intro and Epilogue make 38.

6. What is Jr's full name?

From Quiz Dale Earnhardt Jr.

Answer: Ralph Dale Earnhardt Jr.

He shares this name with his father and grandfather.

7. What was the number and sponser of the car that Dale Jr. won his first Busch Grand National championship in?

From Quiz Dale Jr.

Answer: #3 AC Delco

The #3 ACDelco Chevrolet was the car that Dale Jr. won his first of two BGN championships in. He won his first BGN championship in 1998.

8. What year was Jr. born?

From Quiz Dale Earnhardt Jr

Answer: 1974

Jr. was born on October 10, 1974 in Concord, N.C. In 2004, he lived in Kannapolis, NC.

9. What is Dale Earnhardt Jr. full name?

From Quiz Career of Dale Earnhardt Jr.

Answer: Ralph Dale Earnhardt Jr.

He was named after his grandfather, Ralph Earnhardt, and after his dad Dale Earnhardt.

10. Where did Jr get his first Winston Cup win?

From Quiz Dale Jr

Answer: Texas

Dale Jr's first Winston Cup win came on April 2, 2000, in Fort Worth, Texas.

11. Who is the name of the person that the book dedicated to?

From Quiz Driver Number 8

Answer: Dale Earnhardt

It says, 'To my dad, Dale Earnhardt.'

12. When is Jr's birthday?

From Quiz Dale Earnhardt Jr.

Answer: October 10th

13. Dale Jr. had a bar in the basement of his house that he named Club E. What year did he close it down?

From Quiz Dale Earnhardt Jr

Answer: 2001

He closed down the bar in 2001 when he remodeled his house.

14. Where was his first Winston Cup victory?

From Quiz Dale Earnhardt Jr

Answer: Texas

This was his 12th WC start.

15. What two years did Jr. win the Busch Championships?

From Quiz Dale Jr

Answer: 1998 & 1999

Dale Jr won the Busch Grand National Championships both years he was racing in that series.

16. What is Dale's eldest brother's name?

From Quiz Dale Earnhardt Jr.

Answer: Kerry

Kerry is his oldest brother. He raced #12 in the Busch Series in 2002.

17. In the 'Ride of a Lifetime,' Jade Gurss is getting a riding experience around what track?

From Quiz Driver Number 8

Answer: Lowe's Motor Speedway

The driver is Dale Earnhardt, Jr. and he is taking him around Lowe's Motor Speedway, in Charlotte, North Carolina. (How I would have loved to be in Gurss's shoes then.)

18. What year was Jr. born?

From Quiz Dale Earnhardt Jr.

Answer: 1974

19. During 2002, Jr won two Nascar Winston Cup poles. Which were they?

From Quiz Dale Earnhardt Jr

Answer: Michigan & Kansas City

In Michigan, he won the pole and came in 10th in the Pepsi 400. In Kansas City in the Protection 1, he came in sixth.

20. In which commercial did Dale Jr. ask, "What are you doing to my car?", to Matt Kenseth?

From Quiz Career of Dale Earnhardt Jr.

Answer: Gillette Young Guns

In the commercial "Gillette Young Guns", Matt Kenseth was talking about the razor and taking apart Dale's car, when Dale Jr. walked in and asked, "What are you doing to my car?", Matt Kenseth replied with, "Nothing." Then Dale heard something fall on the ground and said, "What are you guys doing?" All of them replied, "Nothing".

21. What is the name of Dale Jr's niece?

From Quiz Dale Jr

Answer: Karsyn

Jr's niece, Karsyn Kingslee, was born on September 18, 2000.

22. What state is Dale Jr. from?

From Quiz Dale Earnhardt Jr.

Answer: North Carolina

He was born in Kannapolis North Carolina, and resided in Mooresville, N.C during the 2002 season.

23. Where does Jr. start for the Daytona 500 (2000)?

From Quiz Driver Number 8

Answer: 8th place

His very first Daytona 500. Go Junior!

24. What was the number of Jr's car before he moved Hendrick Motorsports in 2008?

From Quiz Dale Earnhardt Jr.

Answer: 8

The number 8 was driven by Jr's grandfather, Ralph Earnhardt. He used the number 88 after the move.

25. What was the paint scheme of the car raced by Dale Jr. on Sept. 6, 2002, in the Funai 250 at Richmond?

From Quiz Dale Jr.

Answer: Looney Tunes

The Looney Tunes car was raced in this race and was also the race winner.

26. What is Jr's first name?

From Quiz Dale Earnhardt Jr

Answer: Ralph

Ralph was the name of Jr's grandfather. His full name is Ralph Dale Earnhardt, Jr.

27. What is the name of Dale Jr's cat?

From Quiz Dale Jr

Answer: Buddy Love

His cat's name is Buddy Love. He bought him in Loudon, New Hampshire, while there for the New Hampshire 300.

28. Who was Dale Jr's public relations person in 2002?

From Quiz Dale Earnhardt Jr.

Answer: Jade

Jade Gurss was Dale's Public Relations Person who also helped Dale with his book, "Driver#8".

29. What radio station is mentioned in the second chapter, 'Mooresville, North Carolina'?

From Quiz Driver Number 8

Answer: WHIP-AM 1350

WHIP-AM 1350 plays golden oldies.

30. At what race track was Dale's first career win?

From Quiz Dale Earnhardt Jr.

Answer: Texas

He won the DirecTV 500, on April 2, 2000.

This is category 7514
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.