FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Dale Jr
Quiz about Dale Jr

Dale Jr. Trivia Quiz


This is a quiz for true Dale Earnhardt Jr. fans. This quiz will test your knowledge of the cars Dale Jr. has raced throughout his career.

A multiple-choice quiz by Shorty80073. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NASCAR Drivers
  8. »
  9. Dale Earnhardt Jr

Author
Shorty80073
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
231,979
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1146
- -
Question 1 of 10
1. What was the number of the first Busch Series car Dale Jr. raced? Hint


Question 2 of 10
2. What was the number and sponser of the car that Dale Jr. won his first Busch Grand National championship in? Hint


Question 3 of 10
3. Did Dale Jr. ever race a number 3 Superman car?


Question 4 of 10
4. The 2001 MLB All-Star car driven by Dale Jr. was only raced in the Pepsi 400 at Daytona.


Question 5 of 10
5. What was the paint scheme of the car raced by Dale Jr. on Sept. 6, 2002, in the Funai 250 at Richmond? Hint


Question 6 of 10
6. Dale Jr. raced the ________ car in the Chevy Rock N Roll 400 on Sept. 6, 2003, at Richmond. Hint


Question 7 of 10
7. Dale Jr. has never raced a Taco Bell car.


Question 8 of 10
8. Dale Jr. won the 2004 Daytona 500 in what paint scheme? Hint


Question 9 of 10
9. What famous restaurant chain sponsered Dale Jr.'s 2004 Busch Series ride in the July Daytona race? Hint


Question 10 of 10
10. Has Dale Earnhardt Jr. ever raced an Olympics paint scheme?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the number of the first Busch Series car Dale Jr. raced?

Answer: 31

In his first Busch Series race Dale Jr. raced the number 31 Mom N Pop's Chevrolet.
2. What was the number and sponser of the car that Dale Jr. won his first Busch Grand National championship in?

Answer: #3 AC Delco

The #3 ACDelco Chevrolet was the car that Dale Jr. won his first of two BGN championships in. He won his first BGN championship in 1998.
3. Did Dale Jr. ever race a number 3 Superman car?

Answer: Yes

Dale Jr. clinched his second BGN championship in 1999, driving the number 3 Superman Chevrolet.
4. The 2001 MLB All-Star car driven by Dale Jr. was only raced in the Pepsi 400 at Daytona.

Answer: False

This car was also raced on May 19 at Lowe's Motor Speedway in The Winston. However, it only won when raced on July 7 in the Pepsi 400 at Daytona. This was the first race at Daytona since his father's death in the Daytona 500 in February of that same year.
5. What was the paint scheme of the car raced by Dale Jr. on Sept. 6, 2002, in the Funai 250 at Richmond?

Answer: Looney Tunes

The Looney Tunes car was raced in this race and was also the race winner.
6. Dale Jr. raced the ________ car in the Chevy Rock N Roll 400 on Sept. 6, 2003, at Richmond.

Answer: Staind

After starting 13th, he finished the race in the 17th position.
7. Dale Jr. has never raced a Taco Bell car.

Answer: false

In 2004, he raced the number 81 Taco Bell car in the Aaron's 312 Busch race at Talladega.
8. Dale Jr. won the 2004 Daytona 500 in what paint scheme?

Answer: Born on Date

Dale Jr. won the 2004 Daytona 500 on February 15. He was racing in the 'Born on Date' Budweiser Chevrolet.
9. What famous restaurant chain sponsered Dale Jr.'s 2004 Busch Series ride in the July Daytona race?

Answer: KFC

Dale Jr. raced the number 81 KFC car in the July Daytona Busch race in 2004. Colonel Sanders was present in the pits prior to the start of the race. Now seeing how Colonel Sanders died in 1980 we know it wasn't the real Colonel, but it was entertaining for the children.
10. Has Dale Earnhardt Jr. ever raced an Olympics paint scheme?

Answer: yes

Dale Jr. raced an Olympic paint scheme on August 6, 2000, in the Winston cup race at Bristol Motor speedway.
Source: Author Shorty80073

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Dale Earnhardt Jr. Average
2. Dale Earnhardt Jr Average
3. Career of Dale Earnhardt Jr. Average
4. Dale Earnhardt Jr Average
5. Driver Number 8 Difficult
6. Dale Jr Average
7. Dale Jr's First Daytona Victory: 2004 Average
8. Dale Earnhardt Jr. Average
9. Elliott Sadler Average
10. Tragic Case of LeeRoy Yarbrough Tough
11. Obscure NASCAR Drivers Difficult
12. Kyle Petty Difficult

4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us