FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Dale Jrs First Daytona Victory 2004
Quiz about Dale Jrs First Daytona Victory 2004

Dale Jr's First Daytona Victory: 2004 Quiz


This quiz is all about Dale Earnhardt Jr's first Daytona 500 victory in 2004.

A multiple-choice quiz by playa692147. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NASCAR Drivers
  8. »
  9. Dale Earnhardt Jr

Author
playa692147
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
171,889
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1866
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. When the first green flag dropped, where did Dale Earnhardt Jr start the race? Hint


Question 2 of 10
2. What actor got to drive the pace car at the opening of the Daytona 500? Hint


Question 3 of 10
3. Did President George W. Bush stay for the whole race?


Question 4 of 10
4. Who was leading half way during the race? Hint


Question 5 of 10
5. About how long did it take Nascar officials to get Micheal Waltrip out of his car after his wreck? Hint


Question 6 of 10
6. Who was the singer that sang the National Anthem at the start of the race? Hint


Question 7 of 10
7. Where did Dale Jr and his teamate Micheal Waltrip finish the race? Hint


Question 8 of 10
8. What beer company was Dale Jr's sponsor for the race? Hint


Question 9 of 10
9. Who was Dale Earnhardt Jr's crew chief? Hint


Question 10 of 10
10. What company took over sponsorship of the Nascar championship in 2004? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When the first green flag dropped, where did Dale Earnhardt Jr start the race?

Answer: 1st

Dale Jr started 1st because Greg Biffle had an engine change.
2. What actor got to drive the pace car at the opening of the Daytona 500?

Answer: Ben Affleck

Ben Affleck had the honor of driving the pace car at the start of the 2004 Daytona 500.
3. Did President George W. Bush stay for the whole race?

Answer: No

The President didn't stay for the whole race as he left during the middle. He called Dale Earnhardt Jr to congratulate him on his victory.
4. Who was leading half way during the race?

Answer: Tony Stewart

Dale Jr wasn't too far behind him. Mark Martin was out of the race early. Jamie McMurray was involved in the "Big One" with drivers Ryan Newman, Micheal Waltrip, and Sterling Marlin.
5. About how long did it take Nascar officials to get Micheal Waltrip out of his car after his wreck?

Answer: 10 mins

Micheal was involed in the "Big One" when his car fliped a couple of times. It took the Nascar officals about 10 mins to finally get Micheal out of the car. He wasn't injured.
6. Who was the singer that sang the National Anthem at the start of the race?

Answer: LeAnn Rimes

LeAnn first sang at a Nascar event last year. Where she said that she was starting to like Nascar. "I like fast cars and cute boys so it's all good", LeAnn said.
7. Where did Dale Jr and his teamate Micheal Waltrip finish the race?

Answer: 1 and 38

Dale Jr won the race but Micheal was in a crash and flipped his car several times.
8. What beer company was Dale Jr's sponsor for the race?

Answer: Budweiser

Dale Jr's long-standing sponsor was Budweiser.
9. Who was Dale Earnhardt Jr's crew chief?

Answer: Tony Eury Sr.

Dale Jr's crew chief was Tony Eury Sr. Chad Knaus was Jimmie Johnson's crew chief. Greg Zipadelli was Tony Stewart's crew chief. Robbie Reiser was Matt Kenseth's crew chief.
10. What company took over sponsorship of the Nascar championship in 2004?

Answer: Nextel

Nextel Cup took over for Winston Cup when the company ended its long time streak sponsoring Nascar.
Source: Author playa692147

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Dale Earnhardt Jr. Average
2. Career of Dale Earnhardt Jr. Average
3. Dale Earnhardt Jr Average
4. Dale Earnhardt Jr. Average
5. Dale Earnhardt Jr Average
6. Dale Jr Average
7. Dale Jr. Difficult
8. Driver Number 8 Difficult
9. Nascar: Who Am I? Easier
10. Kasey Kahne in 2005 Average
11. Birthdays of Nascar Drivers Average
12. Left Turn at Talladega Average

4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us