FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Nascar Who Am I
Quiz about Nascar Who Am I

Nascar: Who Am I? Trivia Quiz


I will give info about a driver, you will have to tell me who I am talking about.

A multiple-choice quiz by jbooker8. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NASCAR
  8. »
  9. NASCAR Drivers

Author
jbooker8
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
290,289
Updated
Dec 01 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1284
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 146 (5/10), Stonecreek (9/10), Guest 174 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. I am a 7 Winston Cup championship. I won my first championship in 1980 and my last in 1994. Who am I? Hint


Question 2 of 10
2. I won the Winston Cup championship in 1995, 1997, 1998, and 2001. I ran my first Winston Cup race in 1992 in the Hooters 500 at Atlanta, which was Richard Petty's last race. Who am I? Hint


Question 3 of 10
3. I have finished 2nd in the Winston Cup standings four times, but never won one. I am a 5-time IROC champion and,at that time, had won more races in the Nationwide Series than any other driver. Who am I? Hint


Question 4 of 10
4. I was the replacement driver for Richard Childress when Dale Earnhardt was killed in 2001. I scored my first win in my third start in the Winston Cup series, beating Gordon by .006 seconds. Who am I? Hint


Question 5 of 10
5. I was the first driver to win the Winston Million. Who am I? Hint


Question 6 of 10
6. I was a rookie driver in 2000. I won my first Daytona 500 in 2004, six years after my dad did. Who am I? Hint


Question 7 of 10
7. I won my Winston Cup championship in 2000, and I am the younger brother of the 1984 and 1996 Sprint Cup champ. I am from Texas. Who am I? Hint


Question 8 of 10
8. I have won 7 Winston Cup titles and won 200 races. My dad won the first Daytona 500 and my nickname is "The King". Do you know who I am? Hint


Question 9 of 10
9. I was the Rookie of the Year in 2000, and was the champion of the last Winston Cup title in 2003 before the series name changed to Nextel. I am who? Hint


Question 10 of 10
10. I have won a Winston Cup championship in 2002 and the Nextel Cup in 2005. I have raced in the Coca-Cola 600 and Indy 500 in the same day. Who am I? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 28 2024 : Guest 146: 5/10
Feb 25 2024 : Stonecreek: 9/10
Feb 24 2024 : Guest 174: 10/10
Feb 21 2024 : Guest 209: 7/10
Jan 15 2024 : debbieh6659: 4/10
Jan 14 2024 : Guest 64: 6/10
Jan 12 2024 : bigewalksalone: 9/10
Jan 05 2024 : Guest 107: 10/10
Jan 04 2024 : Guest 38: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I am a 7 Winston Cup championship. I won my first championship in 1980 and my last in 1994. Who am I?

Answer: Dale Earnhardt

Earnhardt died in the 2001 Daytona 500 in the last turn on the last lap.
2. I won the Winston Cup championship in 1995, 1997, 1998, and 2001. I ran my first Winston Cup race in 1992 in the Hooters 500 at Atlanta, which was Richard Petty's last race. Who am I?

Answer: Jeff Gordon

In 1994, Gordon collected his first career victory in the Coca Cola 600 at Lowes Motor Speedway.
3. I have finished 2nd in the Winston Cup standings four times, but never won one. I am a 5-time IROC champion and,at that time, had won more races in the Nationwide Series than any other driver. Who am I?

Answer: Mark Martin

Martin has finished second in the Winston Cup Series point standings four times in 1990, 1994, 1998, and 2002.
4. I was the replacement driver for Richard Childress when Dale Earnhardt was killed in 2001. I scored my first win in my third start in the Winston Cup series, beating Gordon by .006 seconds. Who am I?

Answer: Kevin Harvick

Kevin Harvick was suppose to race for RCR in the Winston Cup series full time in 2002, but when Earnhardt died, he was name the driver in 2001.
5. I was the first driver to win the Winston Million. Who am I?

Answer: Bill Elliott

In 1985, Bill Elliot won the Winston Million at Darlington Raceway. He was elgible for the Winston Million by winning the Daytona 500, Winston 500, and the Southern 500 all in the same year.
6. I was a rookie driver in 2000. I won my first Daytona 500 in 2004, six years after my dad did. Who am I?

Answer: Dale Earnhardt Jr

Dale Jr was beat by Matt Kenseth in the 2000 Rookie of the Year standings by 42 points. Dale Jr was also the first rookie to win the All-Star race at Lowe's Motor Speedway in 2000.
7. I won my Winston Cup championship in 2000, and I am the younger brother of the 1984 and 1996 Sprint Cup champ. I am from Texas. Who am I?

Answer: Bobby Labonte

Bobby and Terry Labonte were the first brothers to have won a Winston Cup championship each.
8. I have won 7 Winston Cup titles and won 200 races. My dad won the first Daytona 500 and my nickname is "The King". Do you know who I am?

Answer: Richard Petty

Richard Petty won more Winston Cup wins than any other driver, except for Dale Earnhardt Sr, who tied with seven championships also. Richard later became the owner of Petty Enterprise, which his son Kyle Petty was a driver for.
9. I was the Rookie of the Year in 2000, and was the champion of the last Winston Cup title in 2003 before the series name changed to Nextel. I am who?

Answer: Matt Kenseth

Matt Kenseth also won the IROC chamionship in 2004 and in 2000 became the first rookie to ever win the Coca Cola 600, Nascar's longest race.
10. I have won a Winston Cup championship in 2002 and the Nextel Cup in 2005. I have raced in the Coca-Cola 600 and Indy 500 in the same day. Who am I?

Answer: Tony Stewart

Stewart started his Winston Cup career in 1999. Tony qualified in 2nd place and finished 28th in his first race in the Winston Cup series, the Daytona 500.
Source: Author jbooker8

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Kasey Kahne in 2005 Average
2. Birthdays of Nascar Drivers Average
3. Left Turn at Talladega Average
4. Brian Vickers Average
5. All About Almy Average
6. American Idle Average
7. David Pearson Average
8. Reed Sorenson Average
9. Elliott Sadler Average
10. Ryan Newman Average
11. Elliott Sadler : Rubbin' Is Racin' Average
12. Tragic Nascar Deaths Average

2/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us