FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Tragic Nascar Deaths
Quiz about Tragic Nascar Deaths

Tragic Nascar Deaths Trivia Quiz


Take this quiz to find out what you know about Nascar's tragic deaths.

A multiple-choice quiz by fordfan617. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NASCAR
  8. »
  9. NASCAR Drivers

Author
fordfan617
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
199,735
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1099
- -
Question 1 of 10
1. At what track did Clifford Allison get killed? Hint


Question 2 of 10
2. In which year was Alan Kulwicki killed? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the first driver to get killed in the 21st century? Hint


Question 4 of 10
4. Independent racer J.D. McDuffie was killed at which famous road course? Hint


Question 5 of 10
5. Who was a fourth generation rising Nascar driver killed at the Loudon, New Hampshire? Hint


Question 6 of 10
6. What was the famous nickname of Glen Roberts? Hint


Question 7 of 10
7. Who was the famous Nascar driver from Iowa who was killed while racing in the mid 1970s? Hint


Question 8 of 10
8. In July of 1993, name the very popular young Nascar driver killed in a helicopter crash near Talladega, Alabama. Hint


Question 9 of 10
9. Name the driver killed during competition at the Atlanta Motor Speedway in 1989. Hint


Question 10 of 10
10. Who was the driver whose fateful return to competition in 1994 was marked by his death during practice for the Daytona 500? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. At what track did Clifford Allison get killed?

Answer: Michigan

The terrible crash happened at Michigan in the year 1992. During practice for the Busch Series, he crashed into the wall in turns 3 and 4. Clifford Allison was Bobby Allison's youngest son and Davey Allison's brother.
2. In which year was Alan Kulwicki killed?

Answer: 1993

He died in a small plane crash near Bristol Tennesee on April Fools Day. He won the championship in 1992 and went around the track the wrong way during his victory lap, they say he did this because he was Polish. He was also known because when the race was over, he always came out of his car combing his hair.
3. Who was the first driver to get killed in the 21st century?

Answer: Dale Earnhardt Sr.

Kenny died in July 2000 before Dale Sr., but that was still a part of the 20th century. Dale Sr. was killed on the last lap in the Daytona 500, 2001. Micheal Waltrip won the race, but this was very overshadowed by Dale's accident.
4. Independent racer J.D. McDuffie was killed at which famous road course?

Answer: Watkins Glen,(NY)

J.D. was killed when his number 70 car spun off course and crashed into an embankment in 1991. He was 52 years old when he died. He raced 627 times and never won a race. He also made fun of running on cheap gas and driving on bald tires throughout his career.
5. Who was a fourth generation rising Nascar driver killed at the Loudon, New Hampshire?

Answer: Adam Petty

A rising young star, Adam Petty, great grandson of Lee Petty, grandson of Richard Petty, son of Kyle Petty, was killed during practice at Loudon, New Hampshire.
6. What was the famous nickname of Glen Roberts?

Answer: "Fireball"

He was a famous driver throughout the late 50s and early 60s who died as a result of a crash during a Nascar Event in May of 1964. He was two races away from retiring and was to get married 1 month later in June.
7. Who was the famous Nascar driver from Iowa who was killed while racing in the mid 1970s?

Answer: Tiny Lund

Dewayne 'Tiny' Lund was a very likeable and jovial driver from Harlan, Iowa. He died after the accident on August 10, 1975. His career spanned from 1955-1975, and he was inducted into the Nascar Hall of Fame.
8. In July of 1993, name the very popular young Nascar driver killed in a helicopter crash near Talladega, Alabama.

Answer: Davey Allison

He suffered fatal head injuries when the copter he was piloting over- turned and crashed in a parking lot. Passenger, Red Farmer survived. He was the son of the legendary driver Bobby Allison. He was Clifford Allison's older brother.
9. Name the driver killed during competition at the Atlanta Motor Speedway in 1989.

Answer: Grant Adcox

Unheralded second generation driver, Grant Adcox, was killed at the Atlanta Motor Speedway in 1989. He was an ARCA driver. He also set the record for winning at four Super Speedways in 1986.
10. Who was the driver whose fateful return to competition in 1994 was marked by his death during practice for the Daytona 500?

Answer: Neil Bonnett

An injured Neil Bonnett had just made his return to the driver's seat for the 1994 Daytona 500, when he was killed in the early morning practice crash. Neil helped Dale (Earnhardt) to begin his career. They grew up together as best friends.
Source: Author fordfan617

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us